play off o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
18.05.2019 18:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Utrecht vyloupil stadion v Almelu a je jednou nohou ve finále play-off o EL

Hráči Utrechtu potvrdili úlohu mírného favorita proti Heraclesu a v úvodním semifinále play-off o Evropskou ligu zvítězili bez větších problémů v Almelu po výsledku 2:0, vytvořili si tak výbornou výchozí pozici do úterní odvety. O svém úspěchu rozhodli v závěrečné desetiminutovce úvodního dějství, kdy vsítili obě dvě své branky a po výměně stran si i přes mírný tlak protivníka tento náskok udrželi.

Domácí na samém začátku kontrolovali průběh a měli balón častěji ve svém držení, hosté naopak čekali na rychlé protiútoky. První větší příležitost se urodila po necelé čtvrthodině hry, kdy se ke střeleckému pokusu dostal Kuwas, ovšem gólman Jensen byl pozorný a balón zkrotil ve svých rukavicích. V 16. minutě obdržel nahrávku do běhu španělský kanonýr Dalmau, nicméně po pobídce od Breukerse poslal míč z nadějné pozice příliš vysoko.

Heracles pokračoval v útočném snažení i nadále, přesně v polovině úvodního dějství málem překvapil hostujícího strážce branky aktivní Kuwas a prostor tří tyčí vskutku minul jen o několik decimetrů. Vzápětí zkusil štěstí ze střední vzdálenosti Dalmau a Jensen měl co dělat, aby jeho bombu odvrátil do bezpečí. Utrecht si až do této chvíle nevytvořil prakticky nic, ovšem i přesto šel ve 36. minutě do vedení z pokutového kopu.

Rozhodčí Mulder ho nařídil po zřetelném faulu Merkela, míč si vzápětí postavil švédský záložník Simon Gustafson a bez větších potíží rozvlnil síť. O čtyři minuty později si Utrecht dokonce vytvořil dvoubrankový náskok, tentokráte si čtyřiadvacetiletý belgický útočník Cyriel Dessers naskočil na skvěle zahraný přímý volný kop od Gavoryho a zblízka nedal brankáři Blaswichovi žádnou naději na úspěšný zákrok.

Po výměně stran tlačilo podle očekávání Almelo. V 56. minutě nevyzrál Dalmau z otočky na připraveného Jensena, za další tři minuty byl na poslední chvíli zablokován Dos Santos. Domácí spálili asi svou největší příležitost zhruba v polovině druhého dějství, když se Jensen blýskl proti ráně Syřana Osmana a dorážející Dalmau mířil trestuhodně příliš vysoko. V závěrečné dvacetiminutovce byli v permanenci oba gólmani, ale diváci se dalšího gólu již nedočkali.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele