základní část, 24. kolo
02.03.2019 18:30 CET
1 : 5
(0:1)

Reportáž

Utrecht si pohrál s Heraclesem a z Almela si odvezl snadné tři body

Heracles nedokázal navázat na předchozí tři ligové výhry a tentokrát v domácím prostředí utrpěl debakl 1:5 od Utrechtu, sobotní duel navíc dohrával více jak poločas v oslabení. V tabulce klesl na sedmé místo s pětatřiceti body o bod za svého protivníka. Hosté se naopak posunuli na šestou příčku o tři body za pátý Arnhem a o čtyři body za čtvrtý Alkmaar. O svém vítězství rozhodli v závěrečné půlhodině, kde skórovali dokonce třikrát.

Hned první vážnější příležitost skončila vedoucí brankou hostujícího výběru. Sander van de Streek využil krásného centru z levého křídla a následného sklepnutí od Gyrana Kerka, jeho následné krkolomné zakončení ze sedmi metrů zapadlo se štěstím k levé konstrukci. Po necelé čtvrthodině mohl navýšit vedení Utrechtu aktivní Kerk, ale proti jeho ráně směřující k zadní tyči výtečně zasáhl brankář Blaswich. Asi rozhodující okamžik se zrodil na konci první půle.

Ve 45. minutě totiž uviděl přímou červenou kartu Jesper Drost, který surově přišlápl unikajícího protihráče a rozhodčí Bax ho po přezkoumání videa poslal předčasně do sprch. Svěřenci trenéra Dicka Advocaata přidali druhou trefu pět minut po přestávce, kdy po rohovém kopu z pravé strany a prodloužené hlavičce od Kramera dopravil míč zblízka do sítě Willem Janssen a Blaswichovi nedal žádnou naději na úspěšný zákrok.

Almelo se nevzdalo a do hry o bodový zisk se vrátilo o deset minut později. Španělský kanonýr Adrián Dalmau si seběhl do předbrankového prostoru na pas Czyborry z levé strany a svou prudkou hlavičku umístil nechytatelně pod břevno. Jenže v 65. minutě vrátil hostům dvoubrankové vedení Kerk, jenž převzal dlouhý nákop od gólmana Jensena a po otočce chladnokrevně propálil naprosto bezmocného Blaswiche.

Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu a znovu muselo jít do akce video, jenomže Bax ukázal směrem na penaltový puntík až v 77. minutě. Ve vlastní šestnáctce se provinil Czyborra a dostal žlutou kartu, obrovskou možností nepohrdl Simon Gustafson a zamířil doprostřed branky - 1:4. Potřetí a naposledy musel VAR zasáhnout v 85. minutě. Dalšího nešťastného zákroku na Kerka se opět dopustil Czyborra a penaltu tentokrát bez potíží proměnil střídající Riechedly Bazoer.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele