základní část, 7. kolo
30.09.2018 12:15 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Emmen 2:1

Heracles pokračuje ve svém skvělém vstupu do nového ročníku Eredivisie a nyní už popáté ze sedmi ligových duelů zvítězil. Se šestnácti body se stále nachází na famózním čtvrtém místě jen o skóre za třetím Feyenoordem a druhým Ajaxem. Domácí výběr měl proti nováčkovi z Emmenu famózní začátek do nedělního duelu a již po sedmi minutách vedl o dvě trefy. Hosté sice v polovině druhé části snížili, ale na vyrovnání se nezmohli.

FC po historickém postupu do nejvyšší soutěže prohrál počtvrté a má na kontě sedm bodů, což mu momentálně stačí na třináctou pozici. Domácí měli od samého začátku jasně navrch a svého protivníka úchvatným startem naprosto zaskočili. Ve 4. minutě ještě nebyl úspěšný Dalmau, jenž po krásném ťukesu netrefil míč ideálně a poslal ho hodně mimo. Za další dvě minuty se však skóre přeci jen měnilo díky trefě Brandleyho Kuwase.

Šestadvacetiletý záložník se skvěle uvolnil na levé straně a probil se až do pokutového území protivníka. Jeho první střela byla sice zablokována, ovšem následná dorážka i přes dotek gólmana Scherpena zapadla k bližší konstrukci. Neuběhlo ani šedesát sekund a hostující strážce kapituloval podruhé. Švédský útočník Kristoffer Peterson obdržel nahrávku do běhu od Kuwase a z mírného úhlu mazácky uklidil balón k zadní tyči.

Stejný hráč mohl navýšit vedení svého celku zhruba deset minut před přestávkou, jenže po zpětné přihrávce pálil ve skluzu vysoko nad. V samém závěru úvodního dějství se dvěma fantastickými zákroky blýskl brankář Blaswich, který nejprve fantasticky vychytal střídajícího Ariase a vzápětí odvrátil na rohový kop táhlou bombu Bijla z dvaadvaceti metrů. Po změně stran tempo hry neopadlo, Emmen mohl vykřesat naději na bodový zisk v 55. minutě.

To se totiž opřel do balónu Slagveer a jeho prudký volej proletěl zhruba o metr a půl nad břevnem. Za dalších devět minut měl na kopačce definitivní rozhodnutí nejlepší muž na hřišti Kuwas, nicméně jeho přímý volný kop vyrazil brilantně jednoruč Scherpen. Hosté se dočkali v 68. minutě. Van Hintum totiž nakopl hodně nešikovně ve vlastní šestnáctce Anco Jansena a o penaltě nebylo pochyb. K té se postavil sám faulovaný Jansen a s chladnou hlavou trefil dolní levý roh. Dvě minuty před uplynutím normální hrací doby Blaswich nadvakrát zlikvidoval ránu Ariase, výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele