základní část, 4. kolo
02.09.2018 14:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Heracles Almelo - AZ Alkmaar 3:2

Alkmaar se po skvělém vstupu do nového ročníku začíná zmítat v mírné krizi, po minulé bezbrankové remíze s Arnhemem teď poprvé prohrál a na půdě Almela to určitě nečekal. Místnímu Heracles podlehl nejtěsnějším poměrem 2:3 a v tabulce klesl se sedmi body na čtvrtou pozici, na vedoucí PSV ztrácí již bodů pět. Domácí naopak dali zapomenout na předchozí debakl s Tilburgem (0:5) a taktéž se sedmi body jsou pátí jen vinou horšího skóre.

Přitom mírný favorit měl naprosto úchvatný vstup do nedělního klání a už po necelých sto dvaceti sekundách šel do vedení zásluhou Myrona Boadua. Teprve sedmnáctiletý útočník s ghanskými kořeny si naběhl na přihrávku z levé strany od Idrissiho, a i když si míč posunul hodně dopředu, tak přeci jen z velmi ostrého úhlu obstřelil brankáře Blaswiche i vracejícího se van Hintum. Míč poté usměrnil naprosto přesně ke vzdálenější konstrukci.

Domácím se však podařilo z ničeho nic vyrovnat po dvaceti odehraných minutách. Po přihrávce Pröppera a následné otočce se odhodlal ke střele z dobrých třiceti metrů Mohammed Osman a náramně se trefil do bližšího horního rohu, gólman Bizot se bezmocně proletěl vzduchem. Ve 43. minutě se otřel Ouwejanův projektil o tyč, na druhé straně odmítl otočení vývoje Osman, jenž nedokázal překonat famózního Bizota ani nadvakrát.

Almelo přeci jen převrhlo misky vah na svou stranu pět minut po přestávce. Kristoffer Peterson obdržel po rohovém kopu a následné skrumáži nahrávku z levé strany pokutového území a z voleje ze čtrnácti metrů vymetl všechny pavučiny v pravé šibenici. Po hodině hry pojistil náskok mírného outsidera Lerin Duarte, tečovaná rána sedmadvacetiletého záložníka z hranice šestnáctky zapadla ukázkově ke vzdálenější konstrukci.

V polovině závěrečného dějství mohl snížit střídající Bjørn Johnsen, který výrazně oživil hru AZ, ale v tomto případě ho brilantně vychytal Blaswich. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem měl na kopačce rozhodnutí Kuwas, nicméně jeho dělovku vytáhl Bizot nad břevno. V 85. minutě zdramatizoval zápas Johnsen, když z kroku zavěsil k pravé tyči. Na více už ale svěřencům kouče Johna van den Broma nezbyl čas a alespoň srovnat tak nedokázali.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele