základní část, 2. kolo
18.08.2018 20:45 CET
4 : 2
(3:2)

Reportáž

Heracles Almelo - ADO Den Haag 4:2

Heracles navázalo v domácím prostředí na minulý povedený výkon v Amsterdamu s vysoce favorizovaným Ajaxem a tentokráte poprvé vyhrálo, když si v divoké přestřelce poradilo s Den Haagem v poměru 4:2. Hosté naopak podruhé za sebou prohráli a nezažívají úplně povedený vstup do nového ročníku. Almelo během sedmi minut vedlo 2:0, a i když se soupeř ještě do přestávky dotáhl, tak dalšími dvěma brankami rozhodlo o svému úspěchu.

První důležitý okamžik se zrodil již po necelých dvou minutách, kdy Beugelsdijk ve vlastní šestnáctce jasně postrčil Adriána Dalmaua a po právu byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil Kristoffer Peterson a chladnokrevně ho proměnil ranou pod horní tyčku. Za další čtyři minuty byl rozdíl ve skóre dvougólový, tentokráte mířil do černého zkušený jednatřicetiletý obránce Bart van Hintum.

Ten se po dobré práci Kuwase na pravém křídle opřel do balónu z voleje z nějakých dvaadvaceti metrů a mířil ke vzdálenější konstrukci. Brankář Groothuizen si sice na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil. Hosty však tento moment nepoložil a ve 12. minutě se vrátili do boje o bodový zisk. Ještě předtím uchránil svůj tým od inkasovaného gólu obránce Tim Breukers, když vykopával balón až z brankové čáry po prudké hlavičce Immerse.

Vzápětí se po nadýchaném obloučku El Khayatiho ocitl před hranicí brankového území Dion Malone a v hlavičkovém souboji přetlačil bránícího protihráče i gólmana Blaswiche - 2:1. Sedm minut před výměnou stran bylo srovnáno. Po centru z pravého křídla se snažil Breukers odkopnout míč do bezpečí před číhajícím Hooiem, jenže trefil ho tak nešťastně, že rozvlnil síť za Blaswichem.

Ani tento stav do konce prví části nevydržel, ve 43. minutě vrátil Almelu vedení Dalmau. Čtyřiadvacetiletý španělský kanonýr se po dvou zásazích Groothuizena dostal k dorážce a doslova dotlačil balón za brankovou čáru. V úvodní čtvrthodině druhého dějství pálil o centimetry vedle zadní tyče Becker a Hooi poté orazítkoval břevno. Heracles potrestalo tyto nevyužité šance v 68. minutě. Definitivně rozhodlo druhou trefou Petersona, jenž po zpětné nahrávce od Breukerse chladnokrevně střílel do levého dolního rohu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele