základní část, 7. kolo
29.09.2018 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Fortuna Sittard - AFC Ajax 0:2

Favorizovaný Ajax se po nečekané porážce 0:3 s Eindhovenem vzpamatoval a na půdě nováčka ze Sittardu vybojoval cenné tři body po výhře 2:0. Úvodní poločas nebyl z jeho pohledu nijak oslnivý a skončil bezbrankovou remízou, ovšem v tom druhém přidal a podle očekávání uspěl. V tabulce se nachází na druhé pozici se šestnácti body o pět bodů za vedoucím PSV. Naopak Fortuně skončila šňůra čtyř utkání v řadě bez porážky.

Hosté začali zostra a do první možnosti se probojovali po šesti minutách hry, kdy rána Eitinga z nějakých pětadvaceti metrů proletěla těsně vedle pravé tyče. V polovině druhé půle neudržel domácí strážce Koşelev centr z pravé strany a ke střele se nakonec dostal de Ligt, jenž mířil příliš vysoko. Dvě minuty před poločasovou přestávkou zkusil štěstěnu z hranice pokutového území Hakim Ziyech a jeho tečovaný pokus skončil zhruba o půl metru vedle zadní tyče.

Z následného brejku mohli jít do senzačního vedení domácí, jenomže po krásném průniku Semeda přes Tagliafica zasahoval gólman Onana, který si famózním způsobem poradil i s dorážkou Novakoviče. Hosté se mohli uklidnit čtyři minuty po přestávce, kdy je dostal do vedení snajpr Kasper Dolberg. Dvacetiletý dánský reprezentant obdržel přihrávku na pravou stranu pokutového území od Tadiće a zblízka propálil bezmocného Koşeleva.

Domácí to však rozhodně nezabalili a blízko k vyrovnání byli v 75. minutě. Na hranici šestnáctky se ocitl Vidigal a tvrdě vypálil mezi dvěma obránci, Onana výtečným zákrokem jednoruč odvrátil balón do strany. Ani ne o minutu později zahrozil stejný hráč podruhé, avšak ani v tomto případě nebyl úspěšný a strážce AFC neprostřelil. Svěřenci kouče Erika ten Haga získali definitivní jistotu v 78. minutě.

Vytoužené trefy se dočkal aktivní Ziyech, když po hlavičce van de Beeka seběhl za obranu protivníka, posunul si míč směrem dopředu a pak po zemi obstřelil vyběhnutého Koseleva. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu zajímavému nedošlo. Ajax v příštím kole vyzve odvěkého rivala z Alkmaaru, Sittard se pokusí uspět v nováčkovském souboji na stadionu v Emmenu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele