základní část, 11. kolo
06.12.2018 20:00 CET
4 : 1
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - VVV Venlo 4:1

Rotterdamský Feyenoord navázal na nedělní důležitou výhru s vedoucím PSV (2:1) a nyní bez větších potíží porazil Venlo po výsledku 4:1. V tuto chvíli si tak upevnil třetí pozici s dvaatřiceti body a jeho manko na první příčku činí sedm bodů, za druhým Ajaxem zaostává o bodů pět. O svém úspěchu rozhodl dvěma vstřelenými brankami již v prvním poločase a zkraje toho druhého náskok pojistil, hostům nebylo nic platné ani okamžité snížení.

Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta přehráli Venlo ve všech ohledech, přestříleli ho ve vysokém poměru 17:2 a téměř po celý průběhu mu nepůjčovali míči. VVV nevyhrál potřetí za sebou a je stále osmý s devatenácti body. Utkání začalo opatrněji a domácí dlouho nemohli najít recept na koncentrovanou defenzívu čtvrtečního rivala, avšak ledy se prolomily po vedoucí brance Tonnyho Vilheny z 28. minuty.

Třiadvacetiletý záložník si naběhl na krásný pas Toornstry za obranu a po přizvednutí hlavou od jednoho z bránících protihráčů zakončoval zcela osamocen z mírného úhlu, míč napálil z voleje do vzdálenějšího dolního rohu kolem překvapeného gólmana Unnerstalla. Jestli se někdo domníval, že to Feyenoordu nebude šlapat v ofenzívě kvůli zranění elitního dánského útočníka Jørgensena, tak se šeredně spletl.

Dokonale ho totiž zastoupilo úderné duo Robin van Persie - Sam Larsson. První jmenovaný vynechal předchozí tři ligové duely a svůj návrat oslavil důležitou trefou ve 33. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany se odrazil balón přímo proti kopačce pětatřicetiletého diamantu rotterdamského klubu, jenž ho ze čtrnácti metrů nekompromisně usměrnil k levé konstrukci - 2:0. O vítězi se zdálo být definitivně jasno deset minut po výměně stran.

Do výtečné formy se v posledních týdnech dostal již zmiňovaný Švéd Larsson, který si nyní po přihrávce od Berghuise na levé křídlo navedl míč do šestnáctky a pak ho nezištně po zemi uklidil k bližší tyči. V 58. minutě snižoval Tino-Sven Sušič utěšenou ranou z dvaadvaceti metrů přímo do levé šibenice, nicméně poslední slovo nakonec měl aktivní Larsson. Ten o sedmnáct minut později pečetil domácí úspěch střelou z deseti metrů, Unnerstall při tomto momentu neměl čisté svědomí a balón mu až příliš snadno propadl do sítě.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Byl by velký problém doplnit strohý udaj nedohráno o čas? Začínám být alergický na žlutou barvu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele