základní část, 9. kolo
21.10.2018 14:30 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - PEC Zwolle 3:0

Rotterdamský Feyenoord napravil minulé zaváhání na půdě Tilburgu (1:1) a nyní v domácím prostředí bez potíží přehrál Zwolle v poměru 3:0, svou sérii bez porážky tak protáhl na deset utkání v řadě za sebou. Domácí se udrželi na třetí pozici s dvaceti body a za druhým Ajaxem zaostávají o body dva. PEC naopak přerušil svou úspěšnou šňůru čtyř duelů za sebou, ve kterých hned třikrát zvítězil a jen jednou remizoval.

Rotterdamský celek se dostal do vedení z první vážnější příležitosti nedělního duelu krátce po odehrané čtvrthodině. Po odvráceném rohovém kopu z levé strany napřáhl z necelých pětadvaceti metrů Jordy Clasie a jeho fantastický volej kandidující na gól roku zaplachtil přesně do levé šibenice. Brankář van der Hart zůstal stát jako přikovaný před brankovou čarou a za balónem se stačil pouze ohlédnout.

Po půl hodině hry měl na kopačce druhý gól favorita Nicolai Jørgensen, jenomže po dlouhém sólu Stevena Berghuise orazítkoval z hranice pokutového území pravou tyč. Ihned na to mohl na opačné straně vyrovnat Scamacca, ale po dobré práci Ehizibueho na pravém křídle a zpětné finální nahrávce neúspěšně pálil k bližší konstrukci. Tam se totiž s famózním zákrokem vytáhl gólman Bijlow a míč efektivně odvrátil na rohový kop.

Minutu před poločasovou přestávkou se prosadil aktivní Jørgensen. Sedmadvacetiletý dánský reprezentant si po rohovém kopu Berghuise z levého křídla udělal prostor na hranici brankového území a prudkou hlavičkou pokořil van der Harta, jenž balónu v cestě do sítě těsně nezabránil. Zwolle málem vykřesalo naději na bodový zisk krátce po odehrané hodině, ovšem finský stoper Lan trefil z osmnácti metrů vzdálenější spojnici.

V 68. minutě to zkusil z pětadvaceti metrů van Duinen a jeho razantní střelu vyrazil famózním způsobem jednoruč nad svou branku připravený Bijlow. Feyenoord se mohl definitivně uklidnit zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Nejprve po narážečce s van Persiem napálil zadní konstrukci Verdonk, poté se zasloužené trefy dočkal Berghuis. Vilhena mu předložil balón přímo proti kopačce a následná kroucená rána z dvaadvaceti metrů zapadla k bližší tyči.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vzhledem k následujícímu zápasu bych doporučil domácím trochu zapracovat na skore.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele