základní část, 6. kolo
23.09.2018 12:15 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Utrecht 1:0

Feyenoord potvrdil úlohu mírného favorita proti trápícímu se Utrechtu, nicméně na tříbodovém zisku se hodně natrápil. Hubené vítězství 1:0 zařídil až tři minuty před koncem kanonýr Robin van Persie, jenž se v šesti letošních duelech nejvyšší nizozemské soutěže trefil již popáté. Hostům tak premiéra pod vedením nového kouče Dicka Advocaata nevyšla, na druhou stranu jejich herní projev slibuje zlepšení v nejbližší době.

Rotterdamský celek se v tabulce dotáhl na druhý Ajax a se třinácti body je na třetím místě jen kvůli horšímu skóre. FC v dosavadním průběhu zvítězil pouze jednou a s pěti body se propadl až na patnáctou pozici. Úvodní půlhodina žádné větší vzrušení nepřinesla i přesto, že byli svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta mírně aktivnějším výběrem. Do první vážnější příležitosti se v 31. minutě probojoval Toornstra.

Zkušený devětadvacetiletý záložník si ukázkově narazil balón s van Persiem a ocitl se sám před brankářem Jensenem, který brilantně vyškrábl jeho ránu konečky prstů na rohový kop. O šest minut později byl blízko k vedoucí brance van Persie, nicméně po nadýchaném pasu Berghuise z pravé strany ještě selhal ve vyložené pozici a hlavou ze středu šestnáctky minul pravý horní roh o několik decimetrů.

Utrecht se po většinu času vyznačoval pozornou hrou v defenzívě a soupeře do mnoha možností nepouštěl. V 65. minutě parádně zrychlil Berghuis a svůj únik zakončil pokusem k bližší konstrukci, jenomže minul ji zhruba o metr. S přibývajícími minutami začal mírný favorit tohoto klání stále více mačkat soupeře a dusit ho ve vlastní šťávě. Čtvrthodiny před koncem našel van Persie svým zpětným pasem Jørgensena. Dánský reprezentační útočník ale u zadní tyče trestuhodně zaváhal a hlavičkoval pouze mimo prostor tří tyčí.

O zasloužené vítězství Feyenoordu se tak v 87. minutě postaral van Persie, který po neuvěřitelné patičce od Berghuise a následném centr St. Justa přiběhl před branku a nikým neatakován usměrnil míč hlavou k levé tyči. Jensen se tentokráte natahoval marně. Utrechtu prakticky nezbyl žádný čas na nějaký souvislý nápor a potřetí v sezóně je bez bodů.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele