základní část, 3. kolo
26.08.2018 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - VVV Venlo 1:1

Utrecht nedokázal potvrdit úlohu jasného favorita proti Venlu a se svým nedělním rivalem se rozešel smírně v poměru 1:1, což je pro něj vzhledem k průběhu ztráta. Do vedení se dostal v polovině úvodního dějství, ovšem soupeř krátce po změně stran srovnal z pokutového kopu. FC držel balón z více jak šedesáti procent a soupeře přestřílel v celkovém poměru 15:7, ale na výhru to nestačilo. V tabulce je desátý se čtyřmi body, VVV se nachází na sedmé příčce.

Zápasu od samého začátku nechyběl náboj a diváci se dočkali mnoha gólových možností. Již ve 3. minutě poslal Grot krásný centr do pokutového území a v jeho středu našel Tina-Svena Sušiče, jenž v jasné pozici selhal při zpracování a míč mu vzápětí utekl do zámezí. Po čtvrthodině hry si s balónem mnohem lépe rozuměl Gustafson a z otočky razantně vypálil, jenomže horní tyčku těsně přestřelil.

Utrecht se dostal do vedení v polovině úvodní části, kdy z více jak třiceti metrů napřáhl Nicolas Gavory a jeho následná rána zapadla do vzdálenějšího horního rohu, brankář Unnerstall neměl nárok. Po necelé půl hodině hry byl blízko k vyrovnání Sušič, avšak placírkou minul o centimetry levou tyč. Necelých deset minut před koncem promarnil FC dvě obrovské příležitosti na zvýšení svého náskoku.

Nejprve selhal Kerk, který z deseti metrů zcela osamocen mířil jen doprostřed branky do připraveného Unnerstalla. Minutu před přestávkou se u zadní tyče zjevil nikým nehlídaný Gustafson a před prázdnou brankou trestuhodně hlavou vůbec netrefil prostor tří tyčí. Neuběhlo ani šedesát sekund z druhé půle a po šlapáku van de Streeka na Seuntjense nařídil rozhodčí Makkelie nekompromisně pokutový kop.

K němu se postavil Sušič a chladnokrevně vyrovnal chytrou střelou doprostřed branky. Vzápětí Unnerstall doslova sebral balón z kopačky Gustafsonovi, na druhé straně nepochopitelně překopl branku ze dvou metrů Opoku. V závěrečné čtvrthodině střídala akce akci a oba brankáři měli plné ruce práce, nicméně výsledek se již neměnil. Příště bude mít Utrecht co napravovat v Sittardu, Venlo se před vlastním publikem pokusí překvapit Heerenveen.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele