základní část, 2. kolo
19.08.2018 12:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Utrecht - PEC Zwolle 2:0

Favorizovaný Utrecht dokázal odčinit úvodní vysokou porážku v Eindhovenu s místním PSV (0:4) a díky dvěma brankám v prvním poločase zdolal konkurenční Zwolle 2:0. Posunul se tak blíže do středu tabulky, zatímco jeho nedělní protivník po týden starém neúspěchu s Heerenveenem (2:3) zůstává společně s Den Haagem a Groningenem jako jediný bez bodů. O vítězství FC se postarali Joris van Overeem se Seanem Klaiberem.

Domácí měli od samého začátku navrch a k prvnímu ohrožení soupeřovi branky se dostali již ve 3. minutě. Po velmi nebezpečném centru Kerka před branku vznikla před gólmanem Boerem skrumáž, avšak defenzíva PEC se na poslední chvíli zorientovala a odkopla míč směrem k půlící čáře. Po dvaceti minutách se Utrechtu podařilo dotlačil balón do sítě, ale gól nemohl být uznán kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení.

Regulérní trefa tak byla k vidění ve 26. minutě. Po hezké akci na pravé straně poslal přihrávku před branku Klaiber a van Overeem dokonale snížil své těžiště, hrudí pak dopravil míč zblízka do sítě. FC pojistil svůj náskok v závěru první půle. Klaiber obdržel pohotovou kolmici do šestnáctky od Simona Gustafsona, chytrou kličkou se zbavil bránícího protivníka a pak z deseti metrů nekompromisní levačkou propálil bezmocného Boera.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani ve druhém dějství. Domácí tlačili a třetí branku mohli přidat v 54. minutě, nicméně těsně před brankovou čarou předvedl výtečný obranný zákrok Lachman. Domácí si lehce zkomplikovali situaci v polovině závěrečné části. Autor prvního gólu van Overeem totiž u postranní čáry zbytečně atakoval Leemanse, rozhodčí van den Kerkhof mu po prozkoumání videa rovnou udělili červenou kartu za surovou hru.

Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se poprvé musel činit brankář Paes, který u své levé tyče vyrážel hlavičkový pokus z deseti metrů do strany. V 87. minutě byl blízko ke skórování střídající Dessers, jenomže v ideální pozici balón vůbec netrefil. PEC se v příštím kole pokusí vybojovat premiérové body doma s mistrovským PSV Eindhoven, Utrecht přivítá na vlastním stadionu předloňského nováčka z Venla.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele