play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
21.05.2019 18:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Utrecht dominoval proti Heraclesu i v odvetě a jde do finálové fáze o EL

Utrecht zvládl na jedničku i odvetu semifinále o EL a konkurenční Heracles přehrál v domácím prostředí po výsledku 3:0, celkově tedy v poměru 5:0. Po bezbrankovém prvním poločase rozhodl moment krátce po deseti odehraných minutách druhého dějství, kdy domácí proměnili pokutový kop a poté využili riskantního pojetí klubu z Almela. Do závěrečného hvizdu totiž přidali ještě dvě další trefy.

Na svěřence trenéra Dicka Advocaata čeká již v pátek finálový souboj, jejich soupeřem bude vítěz dvojzápasu mezi Arnhemem a Groningenem. Hosté přitom začali podobně jako v sobotu a od samého začátku byli aktivnější, po dvaceti minutách mohli vykřesat jiskřičku naděje na postup. Těsně před hranicí pokutového území vyrobil hrubku Němec Streider a celou situaci musel zachraňovat dánský brankář Jensen, jenž předvedl famózní reflexivní zákrok.

Ihned na to zahrozil na opačné straně Boussaid, avšak v rozhodující chvíli napálil jen padajícího protihráče před sebou. Po necelé půl hodině se poprvé blýskl gólman Blaswich, jenž si brilantně poradil s tutovkou Desserse a balón odvrátil na rohový kop. Ve 31. minutě se prezentoval s nebezpečnou střelou Kuwas, nicméně Jensen byl znovu připraven a fantastickým zákrokem jednoruč vytěsnil míč za svou branku.

Poté tempo hry opadlo, klíčové okamžiky nastaly v rozmezí 55. - 57. minuty. Dessers nejprve proskočil mezi dvěma protihráči a byl zřetelně podražen Knoesterem, rozhodčí Lindhout neváhal s nařízením pokutového kopu ani sekundu. K němu se postavil čtyřiadvacetiletý švédský záložník Simon Gustafson a s přehledem zamířil do protipohybu bezmocného Blaswicha. Od této chvíle přešli hosté na obrovské riziko a prakticky již nebránili.

Po akci dva na jednoho stanul tváří v tvář proti Blaswichovi osamocený Kerk, jenomže zblízka ho propálit nedokázal. Utrecht se mohl definitivně uklidnit v 80. minutě. Střídající francouzský útočník s kamerunskými kořeny Jean-Christophe Bahebeck vypálil po elegantní patičce od Gustafsona z osmnácti metrů a po zemi uklidil balón přímo do pravého dolního rohu. Stejný hráč pak uzavřel gólový účet úterního střetnutí v poslední minutě základní hrací doby, když hostujícího strážce propálil tvrdou ranou z dvanácti metrů.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele