základní část, 13. kolo
25.11.2018 12:15 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Emmen - SBV Excelsior 1:2

Excelsior přerušil svou sérii tří zápasů bez bodového zisku a z půdy nováčka z Emmenu si odváží nesmírně cenné tři body po výsledku 2:1. Zkraje druhého poločasu sice prohrával, nicméně o necelou čtvrthodinu později vyrovnal a minutu před vypršením normální hrací doby překlopil misky vah na svou stranu. V tabulce se posunul na jedenáctou pozici s patnácti body, naopak FC klesl na čtrnácté místo se třinácti body.

Úvodní poločas byl z diváckého pohledu naprosto neatraktivní, všichni aktéři se evidentně trápili a k vidění nebyla jediná gólová možnost. Míč se po většinu času nacházel v blízkosti půlící čáry, oba celky měly problémy s přechodovou fází a vůbec se nemohly dostat do zakončení. Po obrátce se však situace naprosto změnila. Útočnou aktivitu podnítila vedoucí domácí branka ze 47. minuty, kterou vsítil Anco Jansen.

Po odvráceném rohovém kopu se odrazil balón na kopačku Cavlana, který odcentroval z pravého křídla a našel právě hlavu Jansena, jenž zblízka nedal brankáři Stevensovi žádnou šanci na úspěch. Emmen se od této chvíle více zatáhl do obrany, jenomže houževnatý Excelsior dokázal přesně po hodině hry srovnat. Svou čtvrtou trefu v tomto ročníku Eredivisie vsítil Ali Messaoud a dostal se do čela klubových střelců.

Od pravého rohu pokutového území centroval před branku Mattheij a důrazný sedmadvacetiletý záložník zamířil povedenou rybičkou kolem bezmocného gólmana Scherpena. FC od tohoto momentu ožil a v polovině druhého dějství si vypracoval dvě velké šance. Nejprve se po přihrávce z pravé strany již dostával k balónu Arias, jenomže na poslední chvíli zasáhl Stevens a zamezil jistému gólu.

V 69. minutě propadl rohový kop z levého křídla k zadní tyči, kde hráči Excelsioru museli hned dvakrát zastoupit Stevense a míč odkopávali až z brankové čáry. Zhruba čtvrthodiny před koncem netrefil míč o decimetry rozběhnutý El Hamdaoui, rozhodující okamžik se zrodil v 89. minutě. Výhru rotterdamského celku zařídil Ryan Koolwijk, jenž po tyčce Mattheije a přihrávce od Mahmudova zakončil chladnokrevně po zemi do dolního levého rohu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele