základní část, 25. kolo
10.03.2019 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Emmen získal v boji o záchranu cenný bod s Heraclesem

Nováček z Emmenu přerušil v Eredivisii svou sérii tří porážek v řadě za sebou a tentokráte remizoval s favorizovaným Heraclesem po výsledku 1:1. Hosté se sice dostali do vedení v 17. minutě, jenže těsně před přestávkou přišli o vyloučeného Tima Breukerse a hubený náskok v deseti lidech neudrželi. Domácí se stále nachází na šestnáctém místě s pětadvaceti body, jejich nedělnímu rivalovi patří sedmá příčka se šestatřiceti body.

Hned ve 3. minutě se zjevil v nadějné možnosti domácí kapitán Jansen, avšak jeho slibný pokus ze střední vzdálenosti dokázal brankář Blaswich vyrazit mimo prostor tří tyči. Za dalších pět minut zahrávalo FC rohový kop z pravé strany, ale následná hlavička z hranice brankového území letěla nad horní tyčku. Hosté se dostali z ničeho nic do vedení krátce po odehrané čtvrthodině zásluhou Adriána Dalmaua.

Španělský útočník navázal na střeleckou pohodu z poslední doby a zaznamenal již svou dvanáctou ligovou trefu v probíhajícím ročníku, tím se osamostatnil na čele tabulky klubových kanonýrů. Čtyřiadvacetiletý kanonýr po přetaženém centru od rohového praporku využil hlavičky od Rossmanna a zblízka taktéž hlavou dopravil míč do bližšího horního rohu. Zhruba po půl hodině mohl srovnat Arias, jenže z hranice šestnáctky pálil příliš vysoko.

Následně hlavičkoval stejný hráč z osmi metrů jen do rukavic připraveného Blaswicha, vzápětí byla rána Cavlana tečována na poslední chvíli mimo prostor tří tyči. Almelo si výrazně zkomplikovalo situaci na konci úvodního dějství. Breukers obdržel první žlutou kartu ve 43. minutě, za další dvě minuty naprosto zbytečně strčil loket do obličeje rozběhnutému Cavlanovi a po červené kartě proto odešel předčasně do sprch.

Ihned po změně stran mířil Cavlan do boční sítě, po hodině hry pohrdl obrovskou šancí de Leeuw a v brankovém území naprosto selhal před prázdnou brankou. V závěrečných třiceti minutách začalo v Emmenu vydatně sněžit a na předvedené kvalitě to bylo znát. Domácí se dočkali kýženého vyrovnání v 85. minutě, kdy si Sven Braken seběhl před hranici brankového území na povedený centr od Bijla a hlavou umístil balón nechytatelně do bližší šibenice.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele