základní část, 8. kolo
07.10.2018 12:15 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

FC Emmen - Fortuna Sittard 3:3

Nováčkovský souboj mezi Emmenem a Sittardem svého vítěze nenašel, po divokém průběhu skončilo utkání nerozhodně v poměru 3:3. Přitom Emmen měl nedělní duel skvěle rozjetý a ještě zhruba čtvrt hodiny před koncem vedl o dvě branky, jenomže poté zbytečně inkasoval a o cenný tříbodový zisk přišel v nastaveném čase. V tabulce si ani jeden výběr nijak výrazně nepomohl, oběma totiž patří umístění v blízkosti sestupového pásma.

V první větší příležitosti se krátce po deseti odehraných minutách zjevil kapitán FC Bakker, jenž svou křížnou střelou těsně minul protější tyč. Domácí šli zničehonic do vedení deset minut před poločasovou přestávkou, kdy si po krásné kolmici od Jansena seběhl do pokutového území soupeře Alexander Bannink. Ten následně vystřelil a míč od nohy skluzujícího Wessela Dammerse doputoval do sítě za záda zaskočeného gólmana Koşeleva.

Ještě do pauzy mohl navýšit náskok Emmenu Bilj, jeho pokus z první proletěl o decimetry vedle vzdálenější tyče. Po hodině hry se ve dvou velmi slibných možnostech zjevil Lisandro Semedo, avšak nejprve hlavičkoval mimo, a poté rozvlnil boční síť. Po následném brejku vedli domácí o dvě trefy. Po pasu Cavlana se ocitl před hranicí brankového území Jafar Arías a nikým neatakován překonal hlavou Koşeleva.

Fortuna to však v žádném případě nezabalila a v 70. minutě se vrátila do hry. Po katastrofální rozehrávce FC vysunul střídající Lamprou rozběhnutého Semeda a ten si věděl rady, když zblízka obstřelil brankáře Scherpena. Hosté se však neradovali ani tři minuty a dvoubrankový náskok byl zpět po úspěchu Banninka, jenž se díky skvěle načasované narážečce od Jansena prodral do samostatného úniku. Při zakončení zachoval chladnou hlavu a Koşelev opět neměl žádnou šanci zakročit.

Sittard se od tohoto momentu usadil na útočné polovině a sázka na riziko mu vyšla do puntíku. Střídající Finn Stokkers si ani ne po pěti minutách strávených na trávníku všiml nejistě vybíhajícího Scherpena a hlavou ho přehodil - 3:2. V první nastavené minutě se postavil k přímému volnému kopu z pravé strany Diemers a našel hlavu Josého Rodrígueze. Balón obloučkem zapadl pod břevno, stadion De Oude Meerdijk v tu chvíli naprosto oněměl.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele