základní část, 4. kolo
31.08.2018 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Emmen - BV De Graafschap 1:1

Páteční předehrávku 4. kola nizozemské Eredivisie obstarali nováčci a podle předpokladů byl k vidění vyrovnaný souboj, který nakonec skončil nerozhodným výsledkem 1:1. Branky přitom padaly až v závěrečné čtvrthodině a blíže k vítězství měl domácí Emmen, nicméně De Graafschap ještě našel síly v závěru a v 88. minutě srovnal. Oba rivalové mají na kontě čtyři body, BV je díky lepšímu skóre dvanáctý. FC se nachází na čtrnácté příčce.

Do utkání lépe vstoupili hosté a do vedení se mohli dostat po necelých deseti minutách hry. Nijland obdržel krásný pas před pokutové území, poté se prodral až před brankáře Scherpena, avšak zblízka ho trestuhodně nepropálil. Po čtvrthodiny hry zahrozil na druhé straně Alexander Bannink, jenž po centru Cavlana z levého křídla hlavičkoval z osmi metrů o metr nad horní tyčku. Následně se až do konce úvodního dějství nic zajímavého nepřihodilo.

Osm minut po změně stran byl blízko k otevření skóre Pedersen, jeho střelu z otočky dokázal ukrýt ve svých rukavicích připravený gólman Jurjus. Stejný hráč opět zahrozil v 64. minutě, kdy se po skákavém centru z levé strany probojoval k hlavičce z hranice brankového území, jenomže mířidla neseřídil přesně a balón uklidil o půl metru nad břevno. Jeden z důležitých momentů se zrodil v 81. minutě, kdy poslal Emmen do vedení Bannink.

Osmadvacetiletý záložník využil rohového kopu z pravé strany a následného závaru před Jurjusem, po hlavičce od Kloka doslova procpal balón do sítě ze dvou metrů. Když už se zdálo, že se De Graafschap na žádnou odpověď nezmůže, tak dvě minuty před koncem základní hrací doby se mu přeci jen podařilo skórovat. Podruhé v tomto ročníku se prosadil sedmadvacetiletý forvard Fabian Serrarens.

Po pasu z levé strany nejprve hlavičkoval ze středu šestnáctky do vzdálenější konstrukce, míč se k němu ale zpět odrazil a zakončení do odkryté branky pak již bylo lahůdkou. Oba výběry se až do závěrečného hvizdu nikam netlačily, výsledek se tak po zásluze neměnil. Emmen po reprezentační přestávce zavítá na půdu silného Utrechtu, De Graafschap se pokusí přerušit šňůru tři střetnutí bez výhry s konkurenčním Venlem.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele