základní část, 24. kolo
01.03.2019 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

De Graafschap remizoval v páteční předehrávce 24. kola s Den Haagem

Hráči De Graafschapu nedokázali navázat na minulé povedené vystoupení ve Zwolle (3:0) a tentokráte mohli být nakonec rádi, že získali alespoň bod za remízu 1:1 s Den Haagem. V tabulce Eredivisie proto zůstávají na předposledním sedmnáctém místě s dvaadvaceti body a na šestnáctý Emmen ztrácejí body dva. Hosté po posledním debaklu od Ajaxu (1:5) nezvítězili v nejvyšší soutěži podruhé za sebou a jsou jedenáctí s osmadvaceti body.

První vážnější příležitost byla k vidění krátce po odehrané čtvrthodině, kdy El Khayati vymyslel dlouhý pas za obranu a rozběhnutý Sheraldo Becker se po elegantním zpracování míče na prsa řítil sám směrem k brankáři Jurjusovi. V zakončení ale přeci jen selhal a jeho tvrdá rána z hranice pokutového území letěla vysoko nad horní tyčku. Ve 26. minutě neproměnili svěřenci trenéra Alfonse Groenendijka ještě výraznější příležitost.

Po nabídce od Beckera se devětadvacetiletý český útočník Tomáš Necid zbavil po otočce bránícího protihráče a zblízka na připraveného Jurjuse nevyzrál, vzápětí trestuhodně minul zcela odkrytou branku dorážející obránce Troupée. Den Haag přetavil svůj tlak ve vedoucí branku po půl hodině hry. Svou třetí ligovou trefu tohoto ročníku vsítil Becker, jenž v tomto případě dokázal zužitkovat další parádní centr od El Khayatiho.

Po rychlém přečíslení dva na jedno vzal odpovědnost na sebe a z mírného úhlu propálil levačkou naprosto bezmocného domácího strážce. V samém závěru úvodního dějství musel odstoupit kvůli zranění Jurjus a mezi tři tyče se postavil Bertrams, který však ve zbývajícím průběhu příliš práce neměl. Klub z Doetinchemu byl blízko k vyrovnání v 58. minutě, to se totiž ve středu pokutového území protivníka zjevil trochu se štěstím Matusiwa.

Dostat míč do sítě se mu však nepovedlo, neboť střelu uspěchal a trefil jen ruku vyběhnutého gólmana Zwinkelse. De Graafschap se dočkal kýženého vyrovnání v 81. minutě. Na opačné straně nejprve smolně nastřelil břevno Immers, pak převzal balón Burgzorg a předložil ho zpětně za hranici šestnáctky Youssefovi El Jeblimu. Famózní rána šestadvacetiletého forvarda zapadla pod horní tyčku, poté se už nic zásadního nestalo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele