základní část, 18. kolo
19.01.2019 19:45 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Venlo využilo nedisciplinovanosti Den Haagu a zvítězilo 4:2

Den Haag znovu ukázal nevyrovnanost výkonů v tomto ročníku Eredivisie a nyní nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita proti konkurenčnímu Venlu. Šel sice brzy do vedení, ale protivník do poločasu srovnal a ihned po změně stran otočil vývoj. ADO sice vzápětí dotáhl náskok VVV, jenomže v závěrečné čtvrthodině přišel o vyloučeného brankáře Roberta Zwinkelse a inkasoval ještě dvakrát, po divokém průběhu tak prohrál v poměru 2:4.

Tabulkou Eredivisie se propadl na dvanáctou pozici s dvaceti body, naopak hosté udělali další krok k záchraně a se šestadvaceti body jsou sedmí. Utkání mělo od samého začátku obrovské tempo. Více jak deset tisíc diváků na stadionu Cars Jens přihlíželo prvnímu gólu po necelé čtvrthodině hry. Ještě předtím hostující kapitán Post ve snaze odkopnout míč do bezpečí napálil vlastní břevno, poté z ničeho nic udeřil Sheraldo Becker.

Třiadvacetiletý záložník předvedl famózní zrychlení po kolmici od Immerse a z mírného úhlu zamířil nekompromisně ke vzdálenější konstrukci. Vzápětí byly k vidění šance na obou stranách, Venlo se dostalo zpět do hry o vítězství dvě minuty před přestávkou. Patrick Joosten si od levé strany navedl míč do středu hřiště a pak nezištně vystřelil z hranice pokutového území, jeho nepříliš razantní přízemní střela zapadla k bližší tyči.

V 51. minutě se Joosten prosadil podruhé. Tentokráte po podobné akci jako v prvním poločase vypálil pravačkou z necelých dvaceti metrů a náramně se trefil do zadního horního rohu, Zwinkels se stačil jen ohlédnout. Svěřenci trenéra Alfonse Groenendijka se nevzdali a přesně po hodině hry potěšili své příznivce. O vyrovnání se postaral Erik Falkenburg, když převzal nahrávku od Beckera a z osmi metrů obstřelil bezmocného gólmana Unnerstalla.

Rozhodující okamžik se zrodil v 80. minutě. O naprosto zbytečný zákrok se postaral Zwinkels, jenž schválně přišlápl ležícího Peniela Mlapu. Rozhodčí Manschot si šel situaci prohlédnout k videu a jeho verdikt byl pochopitelný - červená karta pro strážce Den Haagu a pokutový kop. Balón si postavil právě Mlapa a tvrdou ranou napnul síť, náhradní brankář Havekotte neměl nárok - 2:3. V sedmé nastavené minutě uzavřel gólový účet sobotního klání střídající Jay-Roy Grot po rychlém brejku.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele