základní část, 25. kolo
09.03.2019 19:45 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Heerenveen vyhrál potřetí za sebou a posunul se do horní poloviny tabulky

Heerenveen navázal na poslední dva zdařilé zápasy a nyní na půdě Den Haagu zvítězil potřetí v řadě, když po ofenzivní podívané uspěl v nejtěsnějším poměru 3:2. Díky tomu se posunul už na osmou pozici s třiatřiceti body a určitě bude chtít zabojovat o evropské poháry. ADO naopak potřetí za sebou nebodovalo naplno a je dvanácté s osmadvaceti body. V domácím dresu byl nejvíce vidět český krajánek Tomáš Necid.

Devětadvacetiletý útočník dal sám jeden gól, zařídil pokutový kop a objevil se i v dalších možnostech svého výběru, ovšem na body to nakonec nestačilo. Hostujícím hrdinou se opět stal mladíček Michel Vlap, jenž se prezentoval dvěma zásahy. Hned po dvou minutách připravil Necid dobrou palebnou pozici pro Immerse, nicméně obě jeho svižné střely dokázala hostující defenzíva zblokovat. Heerenveen se dostal z ničeho nic do vedení ve 21. minutě.

Jednadvacetiletý záložník Vlap potvrdil výtečnou pohodu v zakončení a po přihrávce do běhu od Sama Lammerse napálil míč nekompromisně do pravého horního rohu. Po necelé půlhodině hry mohl vyrovnat Becker, avšak brankář Hahn brilantně vytěsnil balón kolem tyče na rohový kop. Zhruba deset minut před přestávkou mohl navýšit vedení hostů aktivní Vlap, jenomže tentokráte si zblízka nepřišel na fantastického gólmana Zwinkelse.

Vlap podruhé nenašel recept na Zwinkelse sedm minut po změně stran, Den Haag se dočkal srovnání stavu v 64. minutě. Necid obdržel centr před hranici brankového území od Abdenassera El Khayatiho a svou hlavičku nekompromisně umístil k přední tyči. Za další dvě minuty dokonce rozvlnil síť podruhé, bohužel při elegantním zpracování míče na prsa nepřelstil ofsajdovou past a jeho trefa tak nebyla uznána.

Přesně v polovině druhé půle vrátil Heerenveenu vedení Vlap svou čtrnáctou brankou v tomto ročníku Eredivisie, z přímého volného kopu z osmnácti metrů nádherně zamířil do vzdálenější šibenice. V 80. minutě podržel hosty Hahn po hlavičce Beugelsdijka, definitivní rozhodnutí přišlo ve druhé nastavené minutě. Na konci rychlého přečíslení stanul Lammers a tváří v tvář proti Zwinkelsovi rozvlnil síť. Následně byl sice přistrčen Necid a nařízenou penaltu bez potíží proměnil El Khayati, na více však domácím nezbyl již žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele