základní část, 8. kolo
06.10.2018 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Groningen 1:0

Den Haag potvrdil úlohu mírného favorita proti trápícímu se Groningenu a díky nejtěsnějšímu vítězství 1:0 přerušil svou šňůru tří utkání bez vítězství. Kvůli tomuto úspěchu se posunul do horní poloviny tabulky s jedenácti body. Hosté naopak nevyhráli již pošesté v řadě a jsou stále v sestupovém pásmu, konkrétně na sedmnáctém místě se čtyřmi body. V domácím dresu znovu odehrál celý zápas český útočník Tomáš Necid, skórovat ale nedokázal.

Po úvodní opatrnější pětadvacetiminutovce poprvé zahrozil ADO, když po přečíslení dva na jednoho vysunul Elson Hooi rozběhnutého Beckera. Brankář Padt skvěle zareagoval a tuto variantu očekával, u míče tak byl dříve. Hooi vsítil jediný gól sobotního duelu krátce po odehrané půlhodině. El Khayati vymyslel parádní pas z levého křídla přímo k zadní tyči, kam si naběhl právě sedmadvacetiletý útočník z Curaçaa a zblízka z voleje rozvlnil síť.

Hosté byli blízko k vyrovnání pět minut před přestávkou, kdy po brejku 3 na 2 zakončoval Antuna a napálil boční síť. Krátce po odehrané hodině mohl navýšit náskok Den Haagu aktivní Necid, jenomže proti jeho hlavičce doprostřed branky úspěšně zasahoval Padt. Vzápětí zkusil na druhé straně vypálit z dobrých pětadvaceti metrů van de Looi a balón směroval do pravého horního rohu, s fantastickým zákrokem se musel vytáhnout gólman Groothuizen.

Přesně v polovině druhého dějství vyrobil obrovskou hrubku v rozehrávce El Khayati a namazal do brejku přímo Antunovi, který ale toto zaváhání nepotrestal a ze středu šestnáctky protivníka mířil mimo prostor tří tyčí. V 73. minutě byl opět vidět Necid. Po stříleném centru Beckera z levé strany si nabíhal před odkrytou branku a Padt na poslední chvíli hasil celou situaci včasným vyběhnutím.

Necelých deset minut před závěrečným hvizdem vyslal bombu z hranice šestnáctky Warmerdam a Groothuizen měl tentokráte co dělat, aby balón vyrazil přes sebe. V samém závěru se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu po souboji Chabota s Beugelsdijkem a sudí Lindhout si šel prohlédnout inkriminovaný okamžik k videu. Na jeho základě penaltu nenařídil, výsledek se proto již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele