základní část, 26. kolo
03.03.2018 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Utrecht 3:0

PSV navázal na skvělý minulý výkon z Rotterdamu a nyní v domácím prostředí bez potíží přehrál silný Utrecht po výsledku 3:0. Díky nedělní prohře Ajaxu má v čele tabulky už desetibodový náskok a osm kol před koncem je hodně blízko mistrovskému titulu. Hosté naopak nepotvrdili zlepšenou formu v jarní části, prohráli poprvé po osmi předchozích zápasech. V tabulce Eredivisie se udrželi na čtvrté pozici se čtyřiačtyřiceti body.

Nicméně jejich manko na třetí Alkmaar se zvýšilo už na propastných dvanáct bodů a to se ve zbývajícím průběhu bude mazat velmi těžko. O výsledku sobotního střetnutí bylo prakticky rozhodnuto po první polovině úvodního dějství, kdy domácí vedli o dvě branky. Přitom FC vstoupil do zápasu velmi odvážně, když v úvodní čtvrthodině zahrozil hned dvakrát. Nejprve to zkusil ze středu pokutového území Arias a minul zadní tyč o půl metru.

Ve 13. minutě se v podobné střelecké pozici zjevil van der Maarel, jenž napálil tyč, od které se balón odrazil do brankáře Zoeta a pak zpět do pole. Utrecht zažil hodně nešťastný moment o tři minuty později, do vlastní sítě se totiž trefil Ramon Leeuwin. Po autovém vhazování na levé straně si hlavou posunul míč dopředu Ramselaar a poté odcentroval do předbrankového prostoru, kde Leeuwin jemnou tečí překvapil svého gólmana Jensena - 1:0.

Eindhovenu tento moment hodně pomohl a za dalších šest minut zvyšoval tradiční kanonýr Luuk de Jong. Ten se v tomto ročníku Eredivisie prosadil již podesáté, tentokráte po parádním pasu Ariase z pravého křídla zakončoval akrobaticky nůžkami a naprosto parádně zamířil k pravé konstrukci za záda zkoprnělého Jensena. Tato trefa určitě kandiduje na gól roku v nejvyšší nizozemské soutěži. PSV skóroval do přestávky ještě jednou.

Ve 33. minutě inkasoval Jensen potřetí, avšak branka nebyla uznána kvůli ofsajdu. Svěřenci Phillipa Cocuho vstoupili aktivně také do druhé půle a soupeře definitivně srazili na kolena v 51. minutě. O finální přihrávku se znovu postaral Arias, vzápětí Steven Bergwijn přetlačil v souboji jeden na jednoho bránícího Klaibera. Chytrou kličkou do středu šestnáctky se ho zbavil a na konci akce obstřelil placírkou bezmocného Jensena. Ve zbývajícím průběhu se duel pouze dohrával.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Utrecht nepatří k týmum, který by Eindhoven musel dokazovat v domácí soutěži svoji sílu. Tip výhra domácích o 1 gol.

Reagovat
smazaný uživatel

S nepovedlo .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele