základní část, 31. kolo
15.04.2018 16:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - AFC Ajax 3:0

Eindhoven po minulé výhře v Alkmaaru dokázal bez větších potíží přehrát před vlastními fanoušky největšího rivala z Ajaxu v poměru 3:0 a předčasně si zajistil nizozemský titul! Tři kola před koncem má totiž na amsterdamského konkurenta náskok nedostižných deseti bodů a poslední zápasy si tak může užit. Naopak AFC kromě tohoto zklamání ještě nemá jisté ani druhé místo, před třetím Akmaarem je o pět bodů.

Domácí rozhodli o svém úspěchu již v prvním poločase, kdy vsítili hned dvě branky, třetí přidali necelých deset minut po přestávce. Hosté si sice také vytvořili několik slibných možností, jenže v celém průběhu si vylámali zuby na skvěle chytajícím brankáři Zoetovi. Po úvodní opatrné čtvrthodině poprvé zahrozil eindhovenský celek, avšak střelu Lozana z dobrých pětadvaceti metrů zkrotil v rukavicích gólman Onana.

Philips Stadion poprvé vybuchl radostí ve 23. minutě, gólový účet nedělního šlágru jarní části Eredivisie otevřel Gastón Pereiro. Po akci dva na dva střílel z pravé strany pokutového území Lozano a již překonal Onanu, v tuto chvíli zabránil jistému gólu parádním obranným zákrokem těsně před brankovou čarou vracející se de Ligt. Míč se však odrazil na kopačku Pereira a ten při dorážce zblízka nezaváhal, ze tří metrů rozvlnil síť.

Zhruba po půl hodině hry mohl vyrovnat Huntelaar, ale Zoet ho naprosto neuvěřitelným zásahem vychytal a podržel svůj výběr. PSV pojistil své vedení ve 38. minutě, o uklidňující trefu se postaral kanonýr Luuk de Jong. Ten si naskočil na parádní zpětný centr Breneta z levého křídla a hlavou z hranice brankového území mířil k bližší tyči, bezmocný Onana jen zoufale rozhodil rukama.

Tři minuty po přestávce odhlavičkoval míč z brankové čáry obětavý Arias a následný slabý pokus Siema de Jonga snadno schoval v náručí připravený Zoet. Definitivně rozhodnuto bylo v 54. minutě, třetí a poslední branku vstřelil Steven Bergwijn, když po odvráceném centru nezištně zamířil z dvanácti metrů po zemi k levé konstrukci. Tohle už bylo pro hostující fanoušky moc a kvůli jejich nepokojům musela být hra na malý okamžik přerušena.

Zhruba v polovině druhého poločasu proletěl pokus Nerese o decimetry vedle levé konstrukce, v závěrečné desetiminutovce neudržel frustrovaný Ajax emoce na uzdě a duel nakonec dohrál v devíti. Nejprve byl v 80. minutě vyloučen Nicolás Tagliafico po druhé žluté kartě, za tři minuty ho následoval Siem de Jong, jenž surově přišlápl Ariase u postranní čáry a hřiště opustil kvůli přímé červené kartě. Po závěrečném hvizdu pochopitelně vypukla obrovská radost domácích příznivců, PSV tak po ročním půstu opět vystoupal na nejvyšší příčku.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, ajax.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele