základní část, 12. kolo
05.11.2016 19:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Twente 1:1

Fotbalisté PSV nedokázali před vlastními fanoušky porazit Twente a poztráceli další korálky v boji o titul. Toho mohou v neděli využít Ajax i Feyenoord, kteří se na druhém a prvním místě určitě pokusí svému rivalovi zase poodskočit. Hosty poslal do vedení Enes Ünal, domácí už jen srovnávali zásluhou Héctora Morena.

První poločas rozhodně nebyl tak zajímavý jako ten druhý. V 9. minutě mohl skórovat Gastón Pereiro, dostal se ovšem do těžkého úhlu, takže nakonec svůj pokus usměrnil jen vedle vzdálenější tyčky. Čtyři minuty před přestávkou pak obrana Twente zapomněla vzadu na Ramselaara, který se na malém vápně otočil, trefil však pouze boční síť.

Druhé dějství už bylo o poznání otevřenější a především hosté se začali čím dál více osmělovat. Hned zkraje posunul Yeboah balón na Trajkovského, jenž ho tlačil levačkou po zemi ke vzdálenější tyči, avšak brankář Pasveer, jenž mezi třemi tyčemi nahradil absentující jedničku Zoeta, jednoruč vyrazil.

V 53. minutě se klub z Enschede nečekaně gólově prosadil. Thesker načasoval svou dlouhou kolmici přímo mistrně, Ünal si svůj náběh na hranici ofsajdu rovněž naplánoval správně, přisprintoval do šestnáctky, odkud pohodlně zacílil. Domácí se ovšem nenechali zahanbit a v 62. minutě se z dorážky trefil Héctor Moreno.

PSV byl do konce utkání lepším týmem a především střídající Zinčenko byl přímo k neudržení. Nejprve jeho pokus ze standardky z 68. minuty likvidoval pod břevnem gólman Marsman, o pár chvil později Ukrajinec z blízkosti neuspěl trestuhodně podruhé, aby šest minut před koncem korunoval svou smůlu v koncovce střelou do brankové konstrukce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele