základní část, 29. kolo
06.04.2017 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Twente - PSV Eindhoven 2:2

V poslední možnou chvíli přišel PSV o vítězství na půdě Twente, ztratil body teprve podruhé v jarní části sezóny, a to v opravdu pořádně nevhodný okamžik, jelikož jeho deficit na druhý Ajax se navýšil už na čtyři body. Hrdinou domácího celku se stal Bersant Celina, jenž v nastavení druhé půle potrestal velkou chybu soupeře a srovnal stav.

Po minulém kole zase mohli fanoušci eindhovenského celku mluvit o možném útoku na titul. Jenže stačilo jen pár dní a šance na tento úspěch klesly opět k minimálním hodnotám. Hosté byli v daleko lepší formě než jejich protivník, porazili ho pětkrát v posledních šesti vzájemných střetnutích, i přesto stejně jako na podzim urvali pouze plichtu.

Vstup do tohoto souboje nevyšel favoritovi vůbec dobře. Už po osmi minutách totiž musel dohánět jednogólové manko, protože Celina unikl obránci Isimatovi-Mirinovi, předložil pak míč Ünalovi, který pravačkou poslal balón krásně ke vzdálenější tyčce. Odpovědět mohl poměrně brzy Locadia, po rohovém kopu se ale jeho pokus snesl těsně vedle.

Nakonec ale Locadia nemusel vůbec smutnit, protože o dvě minuty později už přece jenom našel tu správnou cestu. Boeren předvedli úchvatnou kombinaci na jeden dotek, Pröpper rychle svou přihrávkou uvolnil na levé straně svého spoluhráče, jehož technická střela obletěla gólmana Marsmana a skončila tam, kde Locadia potřeboval.

Hodně divoká pak byla pro PSV pasáž kolem 25. minuty. Opravdu velkou tutovku spálil nejprve Celina, po následném rohovém kopu mohl přidat svůj druhý zásah Ünal, avšak brankář Zoet proti němu fantasticky zakročil. A když pak Andersen trefil jenom tyčku, mohl být klub z Enschede díky tomuto neproměňování náležitě potrestán.

Moreno v 51. minutě doslova došoural balón za brankovou čáru, a náhle museli domácí dotahovat. Podařilo se jim to nakonec až pár desítek vteřin před závěrečným hvizdem. Guardado situaci neřešil jednoduše, zbytečně přišel o balón, Bunjaki pak uvolnil v šestnáctce Celinu, a ten díky hlavně přesnému zakončení překonal Zoeta.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele