základní část, 28. kolo
20.03.2016 16:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - AFC Ajax 0:2

Možná vůbec ten nejdůležitější zápas o titul zvládl lépe Ajax, který svému soupeři oplatil podzimní porážku v opravdu pravou chvíli a dostal se do čela tabulky. Před PSV tak vede aktuálně o dva body. Hosty poslal do vedení hned po pár sekundách hry Arkadiusz Milik a vítězství pak čtrnáct minut před koncem pečetil Anwar El Ghazi.

Únava na domácích hráčích po vyčerpávajícím osmifinále Ligy mistrů v Madridu nebyla vlastně až zas tak znát. Horší to ovšem bylo s produktivitou. Ačkoli eindhovenský celek držel více míč na kopačkách, nedokázal efektivně zužitkovat své šance. Ajax měl mnohdy štěstí, že se PSV nepodařilo vyrovnat.

Hostům každopádně dosti napomohla hned úvodní branka zhruba po 70 sekundách hry. Veltman poslal z pravé strany dlouhý pas do šestnáctky, kam si naběhl Milik a ten hlavou usměrnil míč přesně k tyči. Po čtvrthodině hry mohl korigovat de Jong, jeho ránu z úhlu ovšem dokázal vyrazit gólman Cillessen a z dorážky Locadia rovněž neuspěl.

Následně nezamířili přesně Pröpper ani Locadia, a když sudí Kuipers nereagoval na souboj Andrése Guardada s Bazoerem v šestnáctce a nezapískal penaltu, měli zkrátka svěřenci Phillipa Cocuho ve druhém poločase co dělat. Těsně po přestávce mohl navýšit vedení Gudelj, avšak jeho pokus skončil těsně vedle.

Domácí ani z následných několika možností nedokázali ani jednou skórovat, ostatně jako 120 minut před pár dny proti Atléticu. Nakonec amsterdamský klub získal definitivně tři body v 76. minutě. Po hezké kombinaci a následném sklepnutí balónu od Milika se přízemní střelou dokázal prosadit El Ghazi.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
Hardwell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele