základní část, 30. kolo
10.04.2015 20:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - PEC Zwolle 3:1

Fotbalisté PSV Eindhoven dokázali v páteční předehrávce potvrdit úlohu favorita a konkurenční Zwolle porazili po výsledku 3:1. V případě sobotní prohry Ajaxu se mohou definitivně radovat z mistrovského titulu, nicméně i kdyby se to nepodařilo, tak jim stačí v příštím kole zvítězit. PEC zůstává šesté s šestačtyřiceti body, český útočník Tomáš Necid odehrál celé utkání a nedokázal skórovat ani posedmé v řadě.

PSV bylo od samého začátku aktivnějším celkem a do první příležitosti se dostalo už v 11. minutě. Po centru Willemse vyskočil v pokutovém území nejvýše Bruma a hlavičkoval doprostřed branky, gólman Hahn dokázal balón reflexivním zákrokem odvrátit. O minutu později už skóroval Georginio Wijnaldum. Po krásné patičce Joshuy Breneta centroval z levé strany Narsingh a Wijnaldum z první z deseti metrů napálil balón pod břevno.

Po čtvrthodině hry mohl navýšit vedení domácích aktivní Luuk de Jong, který z pravé strany ze čtrnácti metrů pálil těsně vedle vzdálenější tyče. Po půl hodině hry to zkusil technicky Narsingh a levou tyč minul jen o pár decimetrů. Zwolle dokázalo vyrovnat z ničeho nic ze své první vážnější akce zhruba deset minut před přestávkou. Po rohovém kopu z levé strany propadl míč až na kopačku Maikela van der Werffa, který placírkou usměrnil míč do sítě.

Nicméně PSV vstoupilo skvěle do druhého poločasu a opět mělo obrovský tlak. Nejprve pálil tvrdě pod břevno Narsingh, nicméně Hahn fantastickým zákrokem balón vyrazil. V 50. minutě se postaral o parádní gól Brenet. Ten si efektivně zpracoval míč a vypálil šajtlí z dobrých třiceti metrů přímo do levého horního rohu, Hahn se jen za balónem ohlédl. PSV hrozilo i nadále a v 64. minutě mohl definitivně rozhodnout nejlepší střelec ligy Depay.

Ten vystřelil z první z hranice pokutového území, avšak jeho jubilejní dvacáté ligové trefě zamezil brankář Hahn. Zhruba deset minut před koncem byl blízko vyrovnáni hostující Lam, jenže ten svou nádhernou střelou z hranice šestnáctky trefil pouze břevno. Ve třetí nastavené minutě vychytal Hahn znovu Depaye, nicméně o minutu později pojistil výhru PSV de Jong. Ten měl dostatek času ke střele z osmnácti metrů a naprosto přesně zamířil k bližší tyči - 3:1.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele