základní část, 25. kolo
01.03.2015 16:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - AFC Ajax 1:3

Fotbalisté Ajaxu Amsterdam dokázali navázat na úspěšné vystoupení v Evropské lize a tentokráte v zápase roku oplatili vedoucímu PSV porážku z úvodní poloviny soutěže na domácím stánku. V Eindhovenu zvítězili 3:1 a ještě udrželi alespoň teoretickou naději na boj o titul. V tuto chvíli je Ajax na druhém místě s třiapadesáti body a na PSV momentálně ztrácí devět kol před koncem jedenáct bodů.

Přitom PSV bylo v celém průběhu zápasu herně lepším výběrem, mělo balón častěji ve svém držení a soupeře přestřílelo v poměru 22:7, i tak to ale nakonec nestačilo. V úvodní půl hodině domácí tlačili svého soupeře na vlastní polovině a měli velký tlak, nicméně přesně po půl hodině hry z první vážnější akce tohoto duelu inkasovali. Vedoucí branku Ajaxu vsítili ve 29. minutě Ricardo Kishna.

Na pravé straně to udělal skvěle Anwar El Ghazi, který před brankou svým pasem uvolnil právě Kishnu. Ten se natlačil před Ariase a lehkou teči pokořil Zoeta. Ten si sice na balón sáhl, jenže přejít brankovou čáru mu už nezabránil. Hosté poté předváděli velmi dobrou defenzivní práci a soupeře takřka do ničeho nepouštěli, další obrovské příležitosti byly k vidění až v závěrečné čtvrthodině.

Nejprve se hosté mohli dostat do dvoubrankového vedení v 77. minutě. K přímému volnému kopu z dobrých pětatřiceti metrů se postavil Lasse Schøne a jeho bomba hodně překvapila Zoeta. Míč se odrazil od břevna před brankovou čáru a poté od nohy gólmana PSV do bezpečí. Z následné protiakce dokázalo PSV vyrovnat zásluhou Luuka de Jonga, který skóroval již posedmnácté v tomto ročníku.

Po přihrávce z levé strany odcentroval Jetro Willems do pokutového území přesně na hlavu de Jonga, který zamířil přímo pod horní tyčku a gólman Cillessen na balón nedosáhl. Nicméně nerozhodný stav netrval ani šest minut. Z přímého volného kopu z pětadvaceti metrů opět vystřelil Schøne a kvůli lehké teči Depaye doplachtil míč ke vzdálenější tyči. O tři minuty později byl blízko vyrovnání Wijnaldum, nicméně jeho hlavičku zastavil na brankové čáře obránce Bazoer.

Ajax pojistil své vedení v první natavené minutě. El Ghazi doslova protančil defenzívou soupeře, vypálil z hranice pokutového území a jeho nádherná rána zapadla do pravého vzdálenějšího rohu, Zoet byl naprosto bezmocný - 1:3.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, ajax.nl

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1 Depay

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kurz na Ajax je docela lakavej, ale snad to zvladnem, 3:1

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele