základní část, 5. kolo
13.09.2014 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

PEC Zwolle - PSV Eindhoven 3:1

Velké překvapení se zrodilo ve Zwolle. Sem přijelo dosud suverénní mužstvo PSV Eindhoven, ovšem domácí po skvělém výkonu svého soka přehráli a v pro oko nezaujatého diváka atraktivním zápase zvítězili 3:1 a vrátili se do boje o nejvyšší příčky.

První výrazná změna v sestavě Zwolle po dvou prohraných utkáních se stala na postu brankáře. Dosavadní jednička Diederik Boer odešel do Ajaxu Amsterdam, Blauwvingers místo něj přivedli Warnera Hahna z Feyenoordu. Dlouhovlasý brankář si tak dnes odbyl ostrou premiéru rovnou proti lídrovi Eredivisie.

Již od prvních minut se hrál strhující duel s elektrizující kulisou útulného stánku s umělou trávou a kapacitou 12 500 diváků. V osmé minutě se míč dostal k Lukokimu, ale ten přestřelil Zoetovu svatyni. O chvíli později měl obrovskou šanci Necid, ovšem gólman Zoet jeho pokus zlikvidoval.

Možná klíčový moment utkání se udál po čtvrthodině hry. Největší ofenzivní eso PSV Memphis Depay musel pro zranění odstoupit, vystřídal ho Jurgen Locadia.

Následně se Zwolle objevilo v další velké příležitosti. Centr Bart van Hintuma našel na zadní tyči zapomenutého Drosta, jehož hlavička těsně minula bránu. Nikdo v tu ještě chvíli netušil, že se Jesper Drost pouze zastřeloval. V 32. minutě hosté dostali z ničeho nic obrovskou možnost otevřít skóre. Broerse totiž ve vápně nešikovně zahrál rukou a hlavnímu sudímu nezbylo nic jiného, než odpískat pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Luuk de Jong a Eindhoven vedl 0:1.

Zwolle však tento fakt nijak nezaskočil, naopak se ještě více tlačili do útoku. Ve 40. minutě vypálil zpoza šestnáctky Jesper Drost a Jeroen Zoet si nepříliš těžkou střelu nešťastně srazil za svá záda. Ještě do přestávky mohl otočit skóre Tomáš Necid, Zoet byl ale tentokráte na místě.

Po změně stran tempo zápasu poněkud upadlo. Důležitá situace se odehrála na prahu 63. minuty. Unikajícího Thomase fauloval Hiljemark a domácí měli k dispozici přímý kop z 24 metrů. K tomu se postavil Joost Broerse a dokonale provedeným kopem rozjásal tribuny. Blonďatý obránce či defenzivní záložník tak odčinil svou chybu z první půle, kdy zavinil penaltu. PSV se poté snažilo nějakým způsobem zatlačit svého soupeře, pozorně branící Zwolle však favorizovaného protivníka k ničemu nepustili a byli to převážně oni, kdo držel míč.

Další nádherný okamžik byl k vidění v 87. minutě. Necid vybojoval balón pro Bena Rienstru, ten přetlačil Hiljemarka a úchvatným lobem překonal zkoprnělého Zoeta. Tento gól tak rozhodl o první letošní ligové porážce pro Boeren.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele