základní část, 34. kolo
17.05.2015 14:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

ADO Den Haag - PSV Eindhoven 2:3

PSV díky vítězství v Den Haagu zaznamenal svou nejúspěšnější sezónu své existence. Získal totiž na své konto hned 88 bodů, a překonal tak vlastní historické maximum. ADO byl ovšem šampiónovi Eredivisie více než rovnocenným soupeřem a o cennou remízu přišel až ve čtvrté minutě nastavení druhé půle.

V úvodní dvacetiminutovce utkání se oba týmy na hřišti spíše hledaly. Především na hostujícím mužstvu, které týden před posledním kolem strávilo na soustředění ve slunném Španělsku, bylo vidět, jako by myšlenkami bylo už trošku na dovolené. Propagační dalekonosné pokusy Depaye a Mahera domácí branku rozhodně neohrozily.

Naopak na druhé straně se z první větší šance prosadil soupeř. Jakovenko si popoběhl z pravé strany blíže do středu a svou parádní střelu levačkou usměrnil přesně ke vzdálenější tyči. Ve 32. minutě mohl Den Haag přidat ještě jednu branku, nicméně z velkého závaru před brankářem Zoetem nakonec nic nezbylo.

Závěr poločasu pak patřil PSV. Pět minut před koncem přelstil obranu Depay, jenž si na hranici ofsajdu naběhl na dobrý pas, jenže v zakončení trestuhodně selhal. Nakonec se podařilo vyrovnat Narsinghovi. Depay posunul míč na rozeběhnutého de Jonga, ten z levé strany ještě přihrál na hranici malého vápna svému spoluhráči, jenž z blízkosti v klidu zacílil.

První minuty dějství druhého vyšly lépe Den Haagu. V obrovské příležitosti se nejprve ocitl Kramer, jemuž se podařilo obehrát vyběhnuvšího gólmana Zoeta, zívala před ním naprosto prázdná branka, ale včas se stačil vrátit Rekik, jenž obětavým skluzem katastrofě zabránil. Pak síť rozvlnil Alberg, gól mu ale pro ofsajd nebyl uznán.

Na druhé straně se mohl prosadit de Jong, na nějž míč chytře pustil Depay, jenže hostující forvard z vyložené pozice minul. V 56. minutě se domácí dostali zpátky do vedení. Obrana PSV zafungovala opravdu velmi laxně proti Bakkerovi, který si to v pohodě naštrádoval do vápna a odtud vymetl šibenici.

Tým Phillipa Cocuho nakonec nepříznivý stav otočil ve svůj prospěch. Nejprve Depay z levé strany přihrál do malého vápna na de Jonga, jenž jemnou tečí uklidil balón za záda gólmana Hansena. A poslední slovo si vzal až v nastavení Wijnaldum, jenž hlavou zužitkoval přesný centr od Willemse.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele