základní část, 8. kolo
03.10.2010 12:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

AFC Ajax - FC Utrecht 1:2

Dlouhá série Ajaxu bez prohry dnes zažila svůj konec. Ovšem nutno dodat, že hodně nečekaný. Svěřenci trenéra Jola totiž doma nestačili na Utrecht, kterému podlehli 1:2.

Zápas začal pro Ajax skutečnou pohromou. Už v šesté minutě totiž hodně nečekaně inkasoval. Suárez zahrál ve vlastním pokutovém území očividně rukou, a tak pochopitelně musela následovat penalta. Tu s jistotou proměnil kanonýr Ricky van Wolfswinkel.

Úvod do zápasu domácím hráčům vůbec nevyšel. Neuběhla ani čtvrthodina hry a již prohrávali o dvě branky. I další přesný zásah Utrechtu přišel z pokutového kopu, který tentokrát hostům zařídil svým faulem Enoh. Úspěšným exekutorem byl opět van Wolfswinkel.

V následujících momentech podle očekávání přišel drtivý tlak Ajaxu, Ten ale nevedl k ničemu kloudnému. Amsterdamští borci se dostávali do nějakých gólových šancí jen hodně ztěžka. Velmi dobrou příležitost ke skórování měli v 34. minutě, kdy Silberbauer fauloval Suáreze na hranici šestnáctky, následný přímý kop ale samotný postižený neproměnil. Trenér Martin Jol tak měl určitě svým svěřencům během přestávky co vytknout.

Do druhého poločasu už nenastoupili na domácí straně dva defenzivně ladění hráči. Stopera Alderweirelda nahradil záložník Lindgren, místo Enoha naopak nastoupil mladíček Eriksen. Ajax tedy stáhl hru pouze na tři obránce. Jenže žádná výrazná změna nepřišla a diváci začali dávat najevo svou nespokojenost hlasitým pískotem.

Velmi blízko snížení se ocitl Suárez v 52. minutě. Jeho dělová rána z přímého kopu ale orazítkovala pouze břevno. O malou chvíli později pro změnu zakončoval nepřesně v hodně akrobatické pozici El Hamdaoui. Ovšem nakonec nechybělo mnoho a Utrecht mohl přidat dokonce třetí pojišťující gól. Po centru Mertense měl Mulenga za úkol trefit hlavou prázdnou bránu, jenže zcela nepochopitelně poslal míč mimo.

Hodně diskutovaný moment přišel v 64. minutě. Brankář Vorm stáhl k zemi Suáreze, ovšem rozhodčí tento atak jako penaltový neposoudil. Utrechtská brankářská jednička se naopak nechala následně zhruba tři minuty ošetřovat, čímž si vysloužila nelibost tribun. Ajaxu skutečně nevycházelo vůbec nic, jeho jediný gól přišel až ve třetí minutě nastavení, kdy se z dálky opřel do míče De Jong a dokázal alespoň snížit.

Autor: Tomáš Honajzer / eurofotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
afc ajax

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

skoda anitu - najsnazivejsi hrac ajaxu

Reagovat
AjaxFans

Podle mě nejhorší hráč z obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak mozno nieje taky technicky a nema skusenosti - tak ze na mna posobi v niektorych dolezitych zapasoch ako zbytocne nervozny a vystresovany, ale to nasadenie by sa od neho mohol van der wiel s alderweireldom naucit

Reagovat
AjaxFans

Jan je nejlepší náš obránce,už bych chtěl vidět střídat mladého Blindáka a Bodula.

Reagovat
smazaný uživatel

suarez potrebuje psychiatra

Reagovat
smazaný uživatel

lacny ajax

Reagovat
smazaný uživatel

a este jedna otazka - hral uz mido nejaky zapas ci naco ho kupili? lebo sulejmani a siem de jong neviem neviem

Reagovat
AjaxFans

Prý musí zhubnout,bo je pořádný macek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele