základní část, 13. kolo
07.11.2010 12:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AFC Ajax - ADO Den Haag 0:1

Ajax způsobil svým fanouškům pořádný šok. V domácím utkání s Haagem nebyl schopný vstřelit ani jednu branku a ostudně prohrál 0:1. Vedoucí Twente mu tak začíná opět utíkat, současná ztráta na první místo činí v případě amsterdamských hráčů čtyři body.

Měla to být jednoznačná záležitost. Kvality obou celků jsou pochopitelně na úplně jiné úrovni. Svěřenci trenéra van den Broma ale potvrdili výbornou formou z minulých týdnů a nesmírně cenné tři body vybojovali také nyní.

Vstup do zápasu přitom Haagu moc nevyšel. Už na začátku měl jasnou tutovku kanonýr Mounir El Hamdaoui, jenže při zakončení zklamal. Jeho ráně chyběla přesnost. O několik minut později na sebe poprvé upozornil hrdina duelu Wesley Verhoek, jehož pro změnu vychytal Stekelenburg.

Povětšinu první půle měl Ajax podle očekávání nad svým soupeřem očividnou převahu, jenže nebyl schopný jí nějakým způsobem využít. Svou šanci spálil jak Luis Suárez, tak následně i aktivní El Hamdaoui.

Rozhodující moment celého duelu přišel ve 44. minutě. Verhoek dostal v pokutovém území domácích dostatek prostoru i času k zakončení a také toho využil. Svou střelu poslal do levého rohu brány.

Brzy po změně stran mohl vrátit Ajax zpátky do hry zkušený záložník De Zeeuw, jenže pálil těsně mimo. S postupem času se pochopitelně k nohám domácích borců vkrádala nervozita, jelikož si byli vědomi nutností za každou cenu vyhrát a další zaváhání nepřicházelo v úvahu.

Ovšem nechybělo mnoho a Haag mohl dokonce přidat druhou branku. Šanci Immerse ale dokázal zlikvidovat jistý Stekelenburg. Verhoek pro změnu orazítkoval tyč. V závěru měl možnost s konečným výsledkem ještě něco udělat Siem De Jong, jenže neuspěl a Ajax už vytoužený gól vstřelit nedokázal. Po duelu s Utrechtem tak nečekaně daroval svému soupeři opět plný počet bodů.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
afc ajax

4:2

Reagovat
PePiG7

Den Haag

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska chybělo štěstí...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele