základní část, 23. kolo
13.02.2010 19:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - AFC Ajax 0:2

Ajax zřejmě konečně nabírá pořádnou formu. Po nedávné výhře nad Twente zdolal v tomto kole nepříjemný Heerenveen. Srdíčkám nadělil prohru 2:0, o kterou se gólově postarali Dennis Rommedahl a v samotném závěru Luis Suárez, pro nějž to byla už dvacátá třetí branka v letošní sezóně.

Většina pohledných a gólových akcí, podobně jako gólů, přišla až ve druhém poločase. V tom první toho k vidění ze strany ani jednoho celku příliš nebylo. Za zmínku stojí skutečně jen pár momentů. Gólové parametry měla pouze střela Roye Beerense. Talentovaný domácí záložník pálil zblízka a všichni příznivci Heerenveenu už viděli míč v síti, když v tom zasáhl stoper Toby Alderweireld a obětavým zákrokem zabránil inkasování.

Bezgólový stav se konečně změnil až v 49. minutě. Z pravé strany centroval Marko Pantelič a v pokutovém území našel hlavu Dennise Rommedahla. Ten sice není bůhvíjaký hlavičkář, v tomto okamžiku se ale nemýlil a přesně zakončil. Domácí fotbalisté se pokoušeli o okamžitou odpověď. Aktivní Beerens poslal míč ke kopačkám Henriqueho, který měl slušnou příležitost ke skórování, jenže nakonec poslal svůj projektil vedle Stekelenburgovi brány.

Ale ani Ajax nezahálel a brzy mohl své vedení zdvojnásobit. Luisi Suárezovi se ovšem povedlo nastřelit pouze brankovou konstrukci, od níž se míč vrátil opět do hry a hráči Heerenveenu jej dokázali odvrátit. Hostům pomohlo k výhře také vyloučení Christiana Grindheima ze 73. minuty.

Početní výhody ale využili až v samotném závěru. Gólman Vandenbussche si s nepříjemnou střelou mladíčka Erikssona dokázal ještě poradit, avšak na následnou dorážku Luise Suáreze byl už krátký. Konečný výsledek zněl 2:0 pro Ajax, jenž tak minimálně do nedělního odpoledne stáhnul ztrátu na vedoucí Eindhoven na šest bodů.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele