základní část, 8. kolo
27.09.2009 12:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - ADO Den Haag 3:0

Ajax reagoval na včerejší výhry svých úhlavních konkurentů a dnes potvrdil svou vynikající formu v utkání s Haagem. Od začátku diktoval tempo a nakonec slavil vítězství 3:0.

První skutečná šance Ajaxu přišla po šesti minutách hry. Prsty v ní měl především Luis Suárez. Ten se snažil najít přihrávkou z levé strany pokutového území neobsazeného Cvitaniche, míč se k němu ale nedostal, jelikož obránce Horváth jej odvrátil. Nádhernou akci předvedli domácí také ve 13. minutě, na jejímž konci byl aktivní Suárez. Svou střelou ale vybojoval pouze rohový kop.

Zanedlouho se hodně nečekaně zapsal mezi střelce Bogdan Milič, jeho gól ale nemohl být uznán pro milimetrový ofsajd. Ajax měl více štěstí v 26. minutě. Suárezovi sice nevyšla klička a přišel o balón, ten se však odrazil směrem k De Zeeuwovi, který tvrdou ranou z dobrých 25 metrů rozvlnil síť.

Haag měl výbornou příležitost na vyrovnání o pět minut později, kdy se z ničeho nic zjevil v pokutovém území obránce Pique a svou střelou nechal vyniknout gólmana Stekelenburga. Největší hrozbu pro hostující obranu představoval kanonýr Suárez, který se ocitl v několika zajímavých šancí. Ani jednu do konce první půle ale nevyužil.

Hned po změně stran mohl Ajax své vedení pojistit. Suárezovi se povedlo odcentrovat sice až na poslední chvíli, na zadní tyči ale skvěle našel Cvitaniche, který však hlavou poslal míč nad. Suárezovi dnes skutečně nebylo přáno. V 54. minutě se objevil v další tutové šanci, kdy šel sám na gólmana, jehož se pokusil přehodit. Fanoušci už viděli, jak jeho oblouček směřuje do brány, když míč najednou zastavilo břevno. Hodně horko bylo před bránou Haagu také v 60. minutě. V závaru se snažili o zakončení Enoh i Cvitanich, ani jeden z nich ale neuspěl.

Luis Suárez si místy dělal s hostující obránci co chtěl, ovšem častokrát se do svých kliček zamotal a nakonec o míč přišel. V 71. minutě však utekl bránícím hráčům a před prázdnou bránou poslal přihrávku střídajícímu Panteličovi, který v poklidu zakončil.

O sedm minut později předvedl Suárez divákům další nádhernou akci. Na malém vápně si pohrál s Horváthem a vypálil z voleje. Gólman Ditewig však předvedl výborný zákrok. Vzápětí byla k vidění i jedna divadelní etuda, a to když se hostující Vicento hodně naivně dožadoval penalty. Za svůj teatrální pád viděl žlutou kartu. Po zásluze.

I kdyby dnes Suárez dělal co mohl, gólu by se zřejmě nedočkal. Těsně před koncem normální hrací doby se objevil v další zajímavé příležitosti. Ve skluzu netrefil míč ideálně, a ten nakonec orazítkoval jen tyč. V poslední minutě ovšem vypálil z voleje Siem De Jong a zvýšil na konečných 3:0.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

suárez si zase zasřílí

Reagovat
afc ajax

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele