THIERRY HENRY OCENĚN

29.04.2003, 16:08
Aktuality
Útočník Arsenalu Thierry Henry byl v neděli anglickou Asociací profesionálních fotbalistů (PFA) zvolen nejlepším hráčem letošní sezóny Premier League. 25letý francouzský reprezentant byl tahounem a ústřední postavou svého týmu, v dosavadních ligových zápasech nastřílel 22 gólů, jen o jeden méně než zatím nejlepší střelec James Beattie...

Kromě Henryho v šestičlenné nominaci figurovali loňský vítěz Ruud van Nistelrooy z Manchesteru United, jeho spoluhráč Paul Scholes, Alan Shearer z Newcastlu, Gianfranco Zola z Chelsea a James Beattie ze Southamptonu.

"Znamená to pro mě mnoho, protože mě zvolili ostatní hráči. Oni mě znají lépe než kdokoli jiný, protože proti mně hrají. Museli si na mně něčeho všimnout, a to mě těší," řekl po vyhlášení výsledků vítěz.

Nejlepším mladým hráčem byl překvapivě zvolen Jermaine Jenas z Newcastlu, přestože favoritem byl evertonský zázrak Wayne Rooney.

Kromě těchto dvou tradičních se v neděli vyhlašovaly výsledky další ankety – o nejlepšího hráče Premier League uplynulého desetiletí. Ta probíhala na oficiálních internetových stránkách Premier League a téměř třičtvrtě miliónu fanoušků ze 184 zemí vybralo Alana Shearera z Newcastlu.

Ten v nejvyšší anglické soutěži působil po celých deset let a skvěle se uvedl hned při svém debutu v roce 1992 – dvakrát se trefil do sítě Blackburnu. "Vzhledem k počtu vynikajících fotbalistů, kteří v Premier League od jejího založení působili, mě toto ocenění naplňuje nesmírnou hrdostí," reagoval šťastný Shearer.

PFA také zvolila ideální jedenáctku roku, v níž figuruje hned pět hráčů Arsenalu: Brad Friedel (Blackburn) - Stephen Carr (Tottenham), Sol Campbell (Arsenal), William Gallas (Chelsea), Ashley Cole (Arsenal) - Patrick Vieira (Arsenal), Paul Scholes (Manchester U.), Kieron Dyer (Newcastle), Robert Pires (Arsenal) - Thierry Henry (Arsenal), Alan Shearer (Newcastle).

Autor: Petr Starý

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ta ideální jedenáctka roku je hodně zajímavá. Gallas v Chelsea dlouho nezůstane, má na víc.

Reagovat
HOST*palo

Reagovat
HOST*palo

Reagovat
HOST*mousa

Vieira je šit. Taky tam má bejt Beckham!

Reagovat
HOST*

Ten by se nehodil anii do nejlepší padesátky je to prostě trouba

Reagovat
PJ

A ty si asi fotbal viděl jen z letadla, ne? Beckham sice neni žádnej geniální driblér, obejde ho každej druhej, ale jeho přednosti jsou jinde. Centry přes půl hřiště přesně na nohu, dokonalý přímáky - i to se sakra může hodit... Ale do tý top 11 asi nepatří...

Reagovat
HOST*

Backham je tak akorát reklamní kuriozita!

Reagovat
smazaný uživatel

beckham

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele