Souhrn zápasů Ligy národů - úterý 8.9.

08.09.2020, 19:57, aktualizováno 08.09.2020, 22:48
Komentáře a souhrny
Belgie zůstává po dvou kolech stoprocentní, když po výhře v Dánsku nadělila pět gólů Islandu. Dvě výhry na kontě mají rovněž Francouzi a Portugalci, naopak Dánsko se rozešlo bez branek s Anglií. Na hřištích soupeřů vyhrály Ázerbájdžán a Černá Hora...
Liga A - skupina 2

Belgie - Island 5:1

08.09.2020 20:45

Góly: 13. Axel Witsel, 17. Michy Batshuayi, 50. Dries Mertens, 69. Michy Batshuayi, 80. Jérémy Doku - 11. Hólmbert Aron Fridjónsson

Domácí Belgie neměla s Islandem žádné slitování a dokonale otočila vývoj utkání ve svůj prospěch. Po brance Fridjónssona sice brzy prohrávala, ale díky Batshuayovi a dalším třem hráčům nakonec nasázela svému soupeři pět branek!

Belgičané do utkání vstupovali jako jasný favorit, kterého opravdu jen máloco překvapí. A aby taky ne, když máte v kádru hvězdy jako Mertens, Thorgan Hazard, De Bruyne nebo Vertonghen s Alderweireldem. Dokonce si můžete dopřát takový luxus jako nechat na lavičce hvězdu z Realu Madrid, Edena Hazarda. Jeho místo na ploše zaujal mladý talent Jérémy Doku.

Lépe ale začali Islanďané. V páté minutě se musel pořádně zapotit brankář Koen Casteels, jelikož v obrovské šanci se ocitl Samuel Fridjónsson. Naštěstí pro Belgii ale zcela sám hlavičkoval těsně nad bránu Belgie. Také Albert Gudmundsson se o chvíli později dostal k míči po chybě soupeře a hnal se dopředu, jenže poctivě se s ním vrátil Vertonghen.

Belgičané si každopádně hodně koledovali a trest za pasivitu na sebe nenechal dlouho čekat. V 10. minutě totiž Samuel Fridjónsson práskl za vápnem do míče a aniž by to plánoval, jeho oblouček zaskočil belgického brankáře Casteelse a zaplul s pomocí břevna do sítě!

Každopádně Belgie ihned přidala plyn a stačily jí jen tři minuty na to, aby zase panoval nerozhodný výsledek. Belgie zahrávala volný přímý kop a ten sice brankář Ögmundur Kristinsson ještě dokázal vyrazit, jenže pouze k nohám Axela Witsela. Ten s ničím neváhal a poslal míč do sítě. Ten jen o chlup překročil brankovou čáru a sudí branku uznal.

V podstatě obdobná situace následně připravila Island o remízový výsledek. Strhující přestřelka pokračovala a v 17. minutě Witsel vypálil těsně za vápnem tak prudce, že brankář Islandu opět jen vyrážel míč před sebe. Tam se nejrychleji dostal útočník Michy Batshuayi a zasunul balon tam, kam z pohledu Belgie patřil - 2:1.

Poměrně turbulentní začátek, co říkáte? A to nebylo všechno, protože v 19. minutě se po rychlé akci dostal Dries Mertens za obranu Islandu a udělal špatně jen jednu věc - poslal míč nad bránu. Pak to chvíli vypadalo, že se Belgie spokojila s daným výsledkem a ničeho zajímavého jsme se v prvním poločase už nedočkali.

Druhý poločas ale začal ve velkém stylu. Po pouhých pěti minutách hry se totiž Belgičané znovu prosadili. Po rohu rozehraném na krátko se balon dostal ke Kevinu De Bruynemu a mozek hry Manchesteru City jej okamžitě posílal do vápna. Tam si totiž všiml veterána Mertense, který se prosmýkl kolem svého oponenta a se zakončením neměl žádné potíže.

Pozvolný rozklad Islandu pokračoval po hodině hry. Delší dobu si Belgičané se svým soupeřem spíš hráli, než v minutě udeřili. Po krátké kombinaci po rohu se na přední tyčce uvolnil střídající mladík Yari Verschaeren a přesnou nahrávkou našel na přední tyči Michyho Batshuaye, který zakončil elegantní a přesnou patičkou - 4:1.

Pro šestadvacetiletého útočníka to byl snový zápas, protože po delší době opět zazářil a dal zapomenout na to, že na klubové úrovni se mu zase tak nedaří. A Belgie byla dál k neudržení. V 79. totiž vstřelila další branku a uzavřela debakl svého soka. U vápna se k míči dostal hbitý Jérémy Doku, jednoduše obelstil marného soupeře a nechytatelnou ranou pověsil míč do sítě - 5:1.

Více informací k zápasu

Dánsko - Anglie 0:0

08.09.2020 20:45

Góly: -

Ačkoliv šancí na branku by se pár v duelu mezi Dánskem a Anglií našlo, svítilo na tabuli po devadesáti minutách skóre 0:0. A to zejména kvůli tomu, že svých možností nevyužil na jedné straně Dolberg a na druhé Kane.

Na první gólovou příležitost se muselo počkat do devatenácté minuty. To si Dolberg po zdařilé individuální akci navedl míč na pravačku a ranou z rohu vápna jen o pár centimetrů přestřelil. Nadále aktivním Dánům chyběl kousek k radosti i po půlhodině hry, to se odraženého balónu ujal Braithwaite, jenž si jej zpracoval a přízemní ranou vystřelil těsně vedle tyče.

Ještě před pauzou měl svou druhou příležitost ke skórování Dolberg. Ten se dostal k zakončení po Eriksonově pasu, a i když tentokráte mířil mezi tři tyče, zabránil gólu připravený Pickford.

Druhá půle se nesla ve velmi pozvolném duchu a vzrušení přišlo až v devětašedesáté minutě. To totiž přišla první šance ostrovního celku, jmenovitě se v ní ocitl Harry Kane, jehož hlavičce moc nechybělo. Úplně největší možnost ke skórování v celém utkání se pak zrodila ve třetí minutě nastaveného času. Kane si poradil se Schmeichelem a uklízel balón do zdánlivě odkryté brány, kam ale přispěchal Jørgensen a zabránil pohromě.

Pro oba týmy jde o první remízu v novém ročníku Ligy národů. Angličané nyní ze druhé pozice ztrácí dva body na první Belgii, Dánové byli zatím oceněni jen za tento nerozhodný výsledek a jsou o bod před posledním Islandem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Belgie22007:16
2.Anglie21101:04
3.Dánsko20110:21
4.Island20021:60
Liga A - skupina 3

Francie - Chorvatsko 4:2

08.09.2020 20:45

Góly: 43. Antoine Griezmann, 45+1. Dominik Livaković (vl.), 65. Dayot Upamecano, 77. Olivier Giroud (pen.) - 17. Dejan Lovren, 55. Josip Brekalo

Francouzi doma sice s Chorvatskem nejprve prohrávali, když se trefil Dejan Lovren, jenže pak spustili parádní představení. Celkově svému soupeři dali čtyři branky a oprávněně vyhráli.

Francie má s Chorvaty velmi dobré zkušenosti a především ten poslední duel se ji nadmíru povedl. Francouzi hráli v Moskvě finále mistrovství světa právě proti Chorvatům a utkání se jim povedlo naprosto skvěle. Vyhráli 4:2 a dnes by na to moc rádi navázali obdobně. Problém mohl být v tom, že jim dnes nepomohl Kylian Mbappé, jehož místo zaujal Martial.

Francouzi se snažili na domácí půdě začít hodně zhurta a aktivní byl zejména Antoine Griezmann. Francouzský útočník hledal už v deváté minutě průnikovou nahrávkou za obranu nabíhajícího Ben Yeddera, ale jeho npas zastavil Marcelo Brozović. Zahrozili i hosté. Záložník Mateo Kovačić hezkým pasem za obranu pobídl Anteho Rebiče, který sprintoval za míčem. Ten sice nestihl, ale vybojoval na brankáři Hugovi Llorisovi alespoň roh.

A z něj už Chorvati udeřili. Centr z rohového kopu prodloužili vlastně Francouzi sami až na zadní tyč, kde se ocitl stoper Dejan Lovren. Ten si počínal jako zkušený mazák, když si obhodil prvního obránce a pak nechytatelnou dělovkou překonal marně zasahujícího brankáře Llorise.

Francie se snažila soupeři tvrdý direkt okamžitě vrátit, ale vůbec se jí to nedařilo. Antoine Griezmann zakroutil míč do vápna, kde si na něj vyskočil Steven N'Zonzi, jenže ten se v hlavičkovém souboji vůbec neprosadil. Mnohem lépe to z pohledu francouzských hráčů vypadalo ve 33. minutě. To se do šance dostal Antoine Griezmann, který vtrhl do vápna a dokonce se mu povedlo překonat i brankáře Livakoviće. Jenže za něj na poslední chvíli zaskočil pohotový obránce a míč odkopl do bezpečí.

Francie každopádně vystrkovala růžky hodně nebezpečně. Stále častěji kombinovala a Chorvatům míč nepůjčovala. Jenže to byli právě hosté, kdo vedl. Ale ne nadlouho. Ve 43. minutě totiž jednu povedenou kombinaci s Mendym posunul Ben Yedder až na Anthonyho Martiala, který šikovně sklepl míč na Antoinea Griezmanna. Ten na středu vápna zakončil bleskovou akci Francie gólem!

A situace se pro Chorvaty vůbec nevyvíjela dobře. Ačkoli byli v prvním poločase lepší týmem, fotbal umí být krutá hra. Dokonale se o tom Chorvati přesvědčili v první minutě nastavení. U lajny zakombinoval Sissoko s Ben Yedderem, který už s balonem pelášil na bránu. Nakonec se rozhodl pro centr na zadní tyč a dobře udělal. Klouzající Anthony Martial totiž se štěstím dopravil míč do sítě a strhl vedení na stranu svého mužstva.

Trenér Deschamps možná nemohl být úplně spokojený s výkonem svých hráčů, ale jeho tým vedl a ke konci poločasu se hra Francie přeci jen stala velmi pohlednou.

Chorvatsko potřebovalo nový impuls a ten do hry vnesl střídající útočník Josip Brekalo. Chvíli mu sice aklimatizace na hřišti trvala, ale deset minut po změně stran se prosadil. A byla to neskutečná paráda. Po kolmé nahrávce za obranu utíkal vlastně na tři obránce a to s takovým důrazem, že z obránců elitní reprezentace udělal malátné elévy, což završil přesnou střelou mimo dosah Llorise.

Ale nebylo to všechno. V 65. minutě si totiž Francouzi dokázali vybojovat rohový kop a Antoine Griezmann parádním pasem našel jen velmi špatně hlídaného Dayota Upamecana, který se hlavou prosadil bez potíží. Chorvatsku v tu chvíli došly síly. A Francie znovu udeřila. Griezmann sice ještě Livakoviće nepřekonal, ale když Brozović následně trefil míč ve vápně rukou, bylo o penaltě jasno. Stoupl si k ní kanonýr Olivier Giroud a neměl s Chorvaty slitování. Chorvati měli taky trochu smůly, když Vlašić na konci utkání trefil dělovkou jen tyč.

Více informací k zápasu

Švédsko - Portugalsko 0:2

08.09.2020 20:45

Góly: 45+1. Cristiano Ronaldo, 72. Cristiano Ronaldo

Další galapředstavení Cristiana Ronalda bylo k vidění ve stockholmské Friends Areně. Portugalský snajpr využil švédského oslabení a reprezentačními trefami číslo 100 a 101 rozhodl o vítězství svého týmu.

Švédi se hned v úvodu mohli dostat do vedení. Dlouhý aut do vápna vyvrcholil Bergovou hlavičkou z pár metrů, balón však skončil kus vedle brány. Na druhé straně po rohovém kopu pálil Ronaldo, jeho volej ale dokázal Olsen zlikvidovat. A stejného vítěze měl tento souboj i v dalším kole, tentokrát švédský gólman uspěl tváří v tvář portugalskému šutérovi.

Před pauzou pak pro domácí tým přišly dvě velké rány. Gustav Svensson viděl po zákroku na Moutinha druhou žlutou a tím pádem červenou kartu, za faul byl navíc nařízen přímý kop. K tomu se postavil Cristiano Ronaldo, který brilantní ranou přes zeď tentokrát nedal Olsenovi šanci vyniknout a připsal si stou reprezentační trefu.

Po hodině hry mohl navýšit skóre Fernandes, jeho pokus po Guerreirově centru ovšem skončil jen na břevně švédské svatyně. A byl to tedy znovu Cristiano Ronaldo, kdo navýšil vedení pyrenejského týmu. Za vápnem si zpracoval Félixovu přihrávku a skvělou střelou rozvlnil síť podruhé. Vzápětí mohl Ronaldo završit i hattrick, to už ale Olsen sevřel míč pevně do rukou.

V pětaosmdesáté minutě mohli hned dva Portugalci skórovat krátce po sobě. Rychlý protiútok nejprve zakončoval Fernandes, jeho nepřesnou ránu se ještě neúspěšně snažil do sítě usměrnit Félix. Félix měl na svědomí i další, tentokráte poslední šanci zápasu. Jeho ránu zpoza vápna ale Olsen vytěsnil na roh.

To však nic nezměnilo na vítězství Portugalska, které se tak s Francií dělí s plným bodovým ziskem o první pozici ve skupině 3. Naopak Švédové jsou spolu s Chorvaty bez jediného zisku. 

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Portugalsko22006:16
2.Francie22005:26
3.Švédsko20020:30
4.Chorvatsko20023:80
Liga C - skupina 1

Kypr - Ázerbájdžán 0:1

08.09.2020 20:45

Góly: 29. Maksim Medvedev

K poněkud překvapivému výsledku došlo v kyperské Nikósii, kde domácí výběr nedokázal vyzrát na nevyzpytatelný Ázerbájdžán a kvůli inkasované brance po necelé půlhodině hry s ním prohrál nejtěsnějším poměrem 0:1. Domácí výběr tak nedokázal napravit tři dny staré zaváhání s favoritem první skupiny Ligy C z Černé Hory (0:2) a s nulou na kontě je zatím poslední, k tomu nemá na kontě ani jednu vstřelenou branku.

Naopak celek z východní Evropy se vrátil do hry o možný postup do druhé výkonnostní kategorie. Ve svém prvním střetnutí přivítal Lucembursko a naprosto nečekaně selhal po výsledku 1:2, i když v Baku po poločase vedl. Tentokráte těsný náskok udržel až do závěrečného hvizdu a nachází se na druhé dělené pozici právě s Lucemburskem se shodným skóre 2:2. Úterní zápas by ze statistického pohledu až nezvykle vyrovnaný.

Kypr se stejně jako proti Černohorcům trápil v ofenzívě, gólman Balajev zasahoval pouze jednou. Hosté působili na trávníku přeci jen odhodlaněji a první obrovskou příležitost si vypracovali po necelé čtvrthodině hry, kdy vynikající kolmici na levé křídlo obdržel Šejdajev. Čtyřiadvacetiletý útočník pak postupoval zcela sám směrem k brance Kypru a dostal se až před brankáře Kyriakidese, kterého však tvrdou přízemní ranou nepropálil.

Ázerbájdžán byl za svou aktivitu přeci jen odměněn ve 29. minutě. Po obrovském závaru se balón odrazil na kopačku Maxima Medveděva, jenž si ho trochu šťastně předkopl do volného prostoru. Pak se kličkou zbavil padajícího protihráče a nádhernou ranou z deseti metrů parádně zavěsil pod břevno, Kyriakides se natahoval marně. Svěřenci trenéra Johana Walema to však v žádném případě nezabalili a o devět minut později měli na dosah vyrovnání.

Christofi si navedl míč blíže do středu hřiště a nakonec nečekaně vystřelil v pádu. Jeho kroucený pokus z více jak pětadvaceti metrů překonal Balajeva, jenomže k jeho smůle narazil pouze do vzdálenější tyče. V poslední minutě úvodního dějství hlavičkoval na opačné straně zcela osamocený Šejdajev, nicméně bližší konstrukci minul o několik decimetrů. Domácí si po obrátce žádný souvislý tlak nevytvořili a soupeře vážněji neohrozili, skóre se proto nezměnilo.

Více informací k zápasu

Lucembursko - Černá Hora 0:1

08.09.2020 20:45

Góly: 90+3. Fatos Bećiraj (pen.)

Dlouho to v Lucemburku vypadalo na bezgólový duel. Vše se ale změnilo, když se domácí Martins nedlouho před koncem nechal poslat do šaten, čehož Černohorci využili. O konečném výsledku 0:1 rozhodl z penalty v nastavení Beqiraj.

První půle se herně lépe vydařila Černé Hoře. Po čtvrthodině také musel domácí gólman Moris poprvé do většího zatížení, když kryl Boljevićovu ránu zpoza vápna. Ve třicáté minutě to po rohovém kopu zkoušel zajímavým volejem Islamović, neseřídil si ale mířidla a poslal balón příliš vysoko.

Až poté se Lucemburčani trochu osmělili. Barreirova zdařilá střela ze střední vzdálenosti jen těsně neskončila v šibenici, v nastavení pak domácí pohrdli dvojšancí. Rodrigues pokusem z hranice pokutového území nastřelil tyč, z malého vápna pak trestuhodně přestřelil Pereira.

Po přestávce domácí ukazovali, že chtějí ze zápasu tři body. Po necelé hodině hry vypálil Sinani levačkou a Miljatović měl s vyražením střely plné rukavice práce. Černohorský gólman se pořádně nadřel i proti nadcházející Barreirově hlavičce. Vše se ovšem změnilo v minutě čtyřiaosmdesáté. Martins se v pokutovém území zřítil k zemi, což sudí vyhodnotil jako simulaci a lucemburskému záložníkovi udělil druhou žlutou a tím pádem červenou kartu.

Naopak na druhé straně se rozhodčí odpískání penalty nebál. Brankář Moris po chybném výběhu fauloval Hakšabanoviće, což bylo vyhodnoceno jako faul. K pokutovému kopu si stoupl Fatos Beqiraj, který sice málem nechal Morise odčinit své zaváhání, ale balón přeci jen do sítě propadl. Černohorci tak i ve druhém zápase zvítězili, naopak domácí na svůj předchozí úspěch nenavázali.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Černá Hora22003:06
2.Lucembursko21012:23
 Ázerbájdžán21012:23
4.Kypr20020:30
Liga C - skupina 2

Arménie - Estonsko 2:0

08.09.2020 18:00

Góly: 43. Alexander Karapetjan, 65. Wbeymar Angulo

Arménie potvrdila úlohu mírného favorita proti Estonsku a díky vítězství 2:0 oživila svou naději na postup do vytoužené Ligy B, navíc se také přiblížila k potřebné záchraně. V tabulce skupiny 2 se nachází na třetím místě se třemi body a za duem Severní Makedonie - Gruzie zaostává o jeden bod. Estonci naopak po úvodním neúspěchu s Gruzií (0:1) prohráli i podruhé, nevstřelili jediný gól a patří jim poslední čtvrtá příčka s nulovým bodovým ziskem.

Hosté nezaostávali za svým protivníkem v držení míče, jenomže za celých devadesát minut vyslali mezi tři tyče domácí branky jen dvě střely. To Arménie byla nesmírně aktivní a po opatrnějším začátku si vytvořila více vyložených možností. První poločas nebyl nikterak atraktivní a v podstatě až do samotného konce nic zajímavého nepřinesl. Hned první vážnější akce úterního duelu ze 43. minuty skončila vedoucím gólem domácích reprezentantů.

Korjan po sérii několika odrazů uvolnil krásným obloučkem rozběhnutého Alexandera Karapetjana, který vlétl do pokutového soupeře a krásnou akrobatickou střelou z patnácti metrů zavěsil přímo do protějšího spodního rohu, brankář Hein se natahoval marně. Hosté se nedokázali výrazněji zlepšit ani po změně stran, jelikož stále museli odolávat tlaku domácích, kteří chtěli za každou cenu rozhodnout.

V 57. minutě se jim to ještě nepovedlo, když se po krásném sólu přes dva protihráče procpal až před hranici pokutového území Barseghjan a velmi razantně vypálil, jeho nepříjemný projektil dokázal Hein s vypětím všech sil vyrazit do strany. Za dalších osm minut ale svěřenci španělského trenéra Joaquína Caparróse přeci jen přidali druhou uklidňující trefu, přesnou mušku totiž měl zkušený osmadvacetiletý záložník Wbeymar Angulo.

Hein nejprve předvedl dva famózní zákroky proti ranám zblízka, poté Karapetjan zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování právě Angula, jenž svou přízemní pumelicí z pětadvaceti metrů orazítkoval bližší konstrukci a od ní se balón následně odrazil do sítě. V závěrečné dvacetiminutovce mohlo Estonsko snížit, jenomže Sappinenův nepříjemný pokus vyrazil nohou gólman Jurčenko a pak Järvelaid mířil o decimetry vedle.

Více informací k zápasu

Gruzie - Severní Makedonie 1:1

08.09.2020 18:00

Góly: 13. Tornike Okriašvili (pen.) - 33. Štefan Ristovski

Nerozhodným výsledkem skončil duel dvou vítězných týmů z prvního kola Ligy národů. Gruzínci od začátku vedli díky Okriašviliho penaltě, ještě před pauzou ale srovnal Ristovski. Domácím nepomohla ani Musliuova červená karta.

První důležitý moment utkání přišel ve dvanácté minutě. Z poměrně velkého úhlu postupoval směrem k bráně Kvaracchelia. Trochu nesmyslně jej pak očividně fauloval Alioski, což neuniklo zraku sudího, který nařídil penaltu. Její exekutor Tornike Okriašvili s přehledem proměnil na druhou stranu, než skočil gólman, a dostal svůj tým do vedení.

Vyrovnáno bylo krátce poté, co odbyla třicátá minuta. Panděvova úžasná průniková přihrávka našla za obranou Stefana Ristovského a ten už si tváří v tvář brankáři poradil, když přízemní ranou na zadní tyč rozvlnil síť.

Další úsek hry se nesl v poměrně vlažném duchu, větší vzrušení přišlo ve čtyřiašedesáté minutě. Visar Musliu totiž za svůj zákrok na Džaba Kankavu uviděl červenou kartu a musel se poroučet do sprch. Sám faulovaný Kankava mohl po pěti minutách přesilovky využít, jeho střela proplachtila jen pár centimetrů od tyče.

Do většího tlaku se Gruzínci dostali až v samotném závěru nastavení. Okriašviliho centru chtěl z voleje využít Šengelia, trefil ale pouze připraveného Šiškovského. Nedlouho po něm proletěla těsně vedle brány Kakabadzeho pumelice.

Víc už se v utkání nestalo a to tak skončilo nerozhodným výsledkem. Oba týmy se tak dělí o první místo v tabulce s jednobodovým náskokem na Arménii. Estonsko na svůj úspěch nadále čeká.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Severní Makedonie21103:24
2.Gruzie21102:14
3.Arménie21013:23
4.Estonsko20020:30
Liga D - skupina 2

San Marino - Lichtenštejnsko 0:2

08.09.2020 20:45

Góly: 3. Nicolas Hasler, 14. Yanik Frick

Lichtenštejnsko potvrdilo úlohu favorita na půdě trpaslíka ze San Marina a díky skvělému vstupu do úterního zápasu zvítězilo po výsledku 2:0, díky čemuž se v Lize D ve skupině 2 dostalo do vedení o skóre před druhý Gibraltar. Hosté jsou považováni za hlavního adepta na prvenství a možný posun do třetí výkonnostní kategorie, nicméně kromě úvodní čtvrthodiny svého protivníka nijak nepřevyšovali a ze statistického pohledu byl duel velmi vyrovnaný.

Svěřenci islandského trenéra Helgiho Kolviðssona vyslali mezi tři tyče jediné dvě střely a obě dvě skončily v síti brankáře Elii Benedettiniho. Po úvodním hvizdu neuběhly ani tři minuty a albánský rozhodčí Jorgji okamžitě nařídil pokutový kop, neboť se po rohovém kopu Noaha Fricka dopustil nedovoleného zákroku Luca Ceccaroli a navíc obdržel žlutou kartu. K penaltovému puntíku se postavil zkušený Nicolas Hasler a nezaváhal.

Až do posledního momentu si počkal na pohyb Benedettiniho a chladnokrevně ho poslal na opačnou stranu. Hostům tato uklidňující trefa výrazně pomohla, druhou totiž přidali ve 14. minutě a soupeře proto dostali pod obrovský tlak. Po chytře zahraném přímém volném kopu Martina Büchela podcenil situaci Benedettini a míč vůbec netrefil, následně ho před branku vracel Salanovič a rozběhnutý Yanik Frick hlavou s pomocí země snadno skóroval.

Lichtenštejnsko se v následujícím průběhu především soustředilo na pozornou práci v defenzívě a soupeře prakticky k ničemu nepouštělo. San Marino mělo balón stále častěji ve svém držení a gólmana Benjamina Büchela zaměstnalo dvěma nepříjemnými střeleckými pokusy, ovšem pozorný hostující strážce si s nimi dokázal poradit. K velkým změnám nedošlo ani po změně stran, domácí mohli nečekaně snížit ve 48. minutě.

Na pravém křídle to fantasticky udělal Berardi, míč chytře propasíroval mezi nohama bránícího Göppela a poté z mírného úhlu poslal střílenou nahrávku před branku. Vlastní gól si málem vsítil Kaufmann, avšak balón k jeho štěstí skončil o pár decimetrů vedle bližší konstrukce. Pak až do samotného konce k ničemu zajímavému nedošlo, oba dva výběry se spolu znovu utkají zhruba za měsíc na lichtenštejnské půdě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lichtenštejnsko11002:03
2.Gibraltar11001:03
3.San Marino20020:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

CR7 nejlepší hráč dějin fotbalu. Jak můžete na stejnou úroveň řadit toho argentinského ubožáka?

Reagovat
Zlatko28

Jojo, protože dal X gólů Faerským ostrovům, Gibraltaru, Litvě a nevím čemu jěště

Reagovat
Rezan

Kterýho ubožáka Aguera nebo Maradonu?

Reagovat
Trapný diskutér

asi myslel batistutu, těžko říct

Reagovat
Agent z Melmacu

otázka: sledujete ligu národov? okrem českého/slovenského mančaftu samozrejme.

Sledujete to viac ako priateľské zápasy kedysi?

Reagovat
Zlatko28

Teď ve skupině se dívám na více zápasů, než kdyby byly přáteláky,nicméně jak bude vyřazovací fáze, tak se začne zase taktizovat jako minulý rok a v takovém případě jsou daleko zajímavější přáteláky, kde padne daleko více gólů.

Reagovat
Rezan

jj, u ligy národů se alespoň podívám na výsledky

Reagovat
PH8

Jojo. Je to systematické a dlouho do předu hlášené.

Reagovat
smazaný uživatel

NIe a včera som prvý krát snad vypol futbal. neskutočne ma to nebaví a zvlásť mi to príde riadne ujebané nechať cestovať po europe hracov pred zaciatkom líg.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele