Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 1, 2. kolo
08.09.2020 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Ázerbájdžán vyzrál na Kypr a domů si odváží cenné tři body

K poněkud překvapivému výsledku došlo v kyperské Nikósii, kde domácí výběr nedokázal vyzrát na nevyzpytatelný Ázerbájdžán a kvůli inkasované brance po necelé půlhodině hry s ním prohrál nejtěsnějším poměrem 0:1. Domácí výběr tak nedokázal napravit tři dny staré zaváhání s favoritem první skupiny Ligy C z Černé Hory (0:2) a s nulou na kontě je zatím poslední, k tomu nemá na kontě ani jednu vstřelenou branku.

Naopak celek z východní Evropy se vrátil do hry o možný postup do druhé výkonnostní kategorie. Ve svém prvním střetnutí přivítal Lucembursko a naprosto nečekaně selhal po výsledku 1:2, i když v Baku po poločase vedl. Tentokráte těsný náskok udržel až do závěrečného hvizdu a nachází se na druhé dělené pozici právě s Lucemburskem se shodným skóre 2:2. Úterní zápas by ze statistického pohledu až nezvykle vyrovnaný.

Kypr se stejně jako proti Černohorcům trápil v ofenzívě, gólman Balajev zasahoval pouze jednou. Hosté působili na trávníku přeci jen odhodlaněji a první obrovskou příležitost si vypracovali po necelé čtvrthodině hry, kdy vynikající kolmici na levé křídlo obdržel Šejdajev. Čtyřiadvacetiletý útočník pak postupoval zcela sám směrem k brance Kypru a dostal se až před brankáře Kyriakidese, kterého však tvrdou přízemní ranou nepropálil.

Ázerbájdžán byl za svou aktivitu přeci jen odměněn ve 29. minutě. Po obrovském závaru se balón odrazil na kopačku Maxima Medveděva, jenž si ho trochu šťastně předkopl do volného prostoru. Pak se kličkou zbavil padajícího protihráče a nádhernou ranou z deseti metrů parádně zavěsil pod břevno, Kyriakides se natahoval marně. Svěřenci trenéra Johana Walema to však v žádném případě nezabalili a o devět minut později měli na dosah vyrovnání.

Christofi si navedl míč blíže do středu hřiště a nakonec nečekaně vystřelil v pádu. Jeho kroucený pokus z více jak pětadvaceti metrů překonal Balajeva, jenomže k jeho smůle narazil pouze do vzdálenější tyče. V poslední minutě úvodního dějství hlavičkoval na opačné straně zcela osamocený Šejdajev, nicméně bližší konstrukci minul o několik decimetrů. Domácí si po obrátce žádný souvislý tlak nevytvořili a soupeře vážněji neohrozili, skóre se proto nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscrored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele