Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga D - skupina 2, 2. kolo
08.09.2020 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Lichtenštejnsko díky snovému začátku přehrálo San Marino o dvě branky

Lichtenštejnsko potvrdilo úlohu favorita na půdě trpaslíka ze San Marina a díky skvělému vstupu do úterního zápasu zvítězilo po výsledku 2:0, díky čemuž se v Lize D ve skupině 2 dostalo do vedení o skóre před druhý Gibraltar. Hosté jsou považováni za hlavního adepta na prvenství a možný posun do třetí výkonnostní kategorie, nicméně kromě úvodní čtvrthodiny svého protivníka nijak nepřevyšovali a ze statistického pohledu byl duel velmi vyrovnaný.

Svěřenci islandského trenéra Helgiho Kolviðssona vyslali mezi tři tyče jediné dvě střely a obě dvě skončily v síti brankáře Elii Benedettiniho. Po úvodním hvizdu neuběhly ani tři minuty a albánský rozhodčí Jorgji okamžitě nařídil pokutový kop, neboť se po rohovém kopu Noaha Fricka dopustil nedovoleného zákroku Luca Ceccaroli a navíc obdržel žlutou kartu. K penaltovému puntíku se postavil zkušený Nicolas Hasler a nezaváhal.

Až do posledního momentu si počkal na pohyb Benedettiniho a chladnokrevně ho poslal na opačnou stranu. Hostům tato uklidňující trefa výrazně pomohla, druhou totiž přidali ve 14. minutě a soupeře proto dostali pod obrovský tlak. Po chytře zahraném přímém volném kopu Martina Büchela podcenil situaci Benedettini a míč vůbec netrefil, následně ho před branku vracel Salanovič a rozběhnutý Yanik Frick hlavou s pomocí země snadno skóroval.

Lichtenštejnsko se v následujícím průběhu především soustředilo na pozornou práci v defenzívě a soupeře prakticky k ničemu nepouštělo. San Marino mělo balón stále častěji ve svém držení a gólmana Benjamina Büchela zaměstnalo dvěma nepříjemnými střeleckými pokusy, ovšem pozorný hostující strážce si s nimi dokázal poradit. K velkým změnám nedošlo ani po změně stran, domácí mohli nečekaně snížit ve 48. minutě.

Na pravém křídle to fantasticky udělal Berardi, míč chytře propasíroval mezi nohama bránícího Göppela a poté z mírného úhlu poslal střílenou nahrávku před branku. Vlastní gól si málem vsítil Kaufmann, avšak balón k jeho štěstí skončil o pár decimetrů vedle bližší konstrukce. Pak až do samotného konce k ničemu zajímavému nedošlo, oba dva výběry se spolu znovu utkají zhruba za měsíc na lichtenštejnské půdě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele