Souhrn zápasů Ligy národů - sobota 5.9.

05.09.2020, 16:56, aktualizováno 05.09.2020, 22:40
Komentáře a souhrny
Angličané vyhráli na Islandu gólem z penalty v 90. minutě, sami přitom přežili pokutový kop soupeře v nastavení. Penaltu neproměnili ani Francouzi, ale mrzet je to nemuselo. Ve Švédsku i tak vyhráli. Jasnou výhru nad Chorvaty zapsali Portugalci. Belgie zvítězila v Dánsku. V nižších patrech Ligy národů Lucembursko otočilo duel v Ázerbájdžánu, Černohorci vyhráli na Kypru a Gruzínci zase v Estonsku...
Liga A - skupina 2

Dánsko - Belgie 0:2

05.09.2020 20:45

Góly: 9. Jason Denayer, 77. Dries Mertens

Vítězně vstoupili do Ligy národů Belgičané, kteří sehráli bojovné utkání na půdě Dánska. Vyrovnaný průběh poznamenaly dvě situace. Nejprve rohový kop Mertense a úvodní branka Denayera a ve druhém dějství samotný gól neapolského útočníka. Dánové se v domácím prostředí kodaňského Parkenu prosadit nedokázali.

Belgie přivezla do Dánska hvězdný kádr, ve kterém nechyběli ani Romelu Lukaku a Eden Hazard. Strůjcem vítězství byl však někdo jiný. Útočník Neapole Dries Mertens jeden gól dal a na jeden přihrál.

Utkání začalo v poklidném tempu a proto bylo poměrně překvapivé, že se už v 9. minutě poprvé měnilo skóre. Carrasco nejprve rozezvonil břevno a chvíli na to rozehrál rohový kop ostrým centrem do šestnáctky Mertens a tam si ke přední tyči seběhl Jason Denayer, který překonal brankáře Schmeichela. Dánové po inkasované brance převzali aktivitu a poprvé šel do akce i Mignolet, když vytáhl střelu Eriksena. Bohužel z větších příležitostí to bylo v prvním poločase všechno. Oba celky hrály hodně bojovně a bylo vidět, že vzájemný duel má svojí prestiž.

Prakticky stejný obraz hry byl k vidění i po změně stran. Nechyběla bojovnost a nasazení, po hříchu ale chyběly gólové akce. Až v 77. minutě vstřelila Belgie druhý a rozhodující gól. Sudí nejprve neodpískal evidentní faul na Lukakua, ale to hosty nemuselo mrzet, protože akci dohrál úspěšnou dorážkou Dries Mertens. Byl to nakonec neapolský štírek, který měl prsty v obou brankách a tedy lví podíl na vítězství svého týmu.

Více informací k zápasu

Island - Anglie 0:1

05.09.2020 18:00

Góly: 90. Raheem Sterling (pen.)

Tak tohle bylo hodně dramatické utkání. Viděli jsme celkem dvě červené karty, po jedné na každé straně. A k tomu jeden gól, který padl v době, kdy si zřejmě obě jedenáctky už myslely, že branka nepřijde. Jenže padla a postaral se o ni hvězdný Raheem Sterling.

Souboj dvou ostrovanů. Island na Laugardalsvöllur v Reykjavíku hostil Angličany a samozřejmě nebyl favoritem. Ale dost se snažil vypadat jako tým, který se ničeho nebojí. A že měl čeho, protože Gareth Southgate postavil do hry hned od začátku esa jako Sterling, Kane, Sancho nebo Walker s Ricem. Island se spoléhal na ofenzivní duo Sigthórsson - Bödvarsson, které mělo zle zatápět brankáři Pickfordovi.

Na první gól jsme vůbec nemuseli čekat dlouho. Stačilo sedm minut. Po jejich uplynutí se centr ze strany dostal přes Erica Diera až k Harrymu Kaneovi, který číhal na zadní tyči. Branku dal, ale radost z ní dlouho neměl. Sudí totiž dobře postřehl Dierův útočný faul, takže gól opory Tottenhamu uznat nemohl. Kane si posléze nabíhal na přesnou nahrávku, ale tentokrát ho zastavil odmávaný ofsajd.

První velkou šanci Islandu ve 14. minutě zahodil Jón Thorsteinsson, který si naběhl na delší centr a chtěl využít zaváhání brankáře Pickforda. Jenže než stačil vypálit, doběhl k němu obránce Albionu a vyvedl ho z míry natolik, že záložník Islandu nedokázal do prázdné brány vůbec zakončit!

Na opačné straně až téměř komicky zakončoval mladík Declan Rice, kterého po náběhu do vápna vyzval ke skórování z pěti metrů Jadon Sancho. Jenže Rice se vůbec netrefil a balon mu sklouzl po stojné noze. Angličané v těchto chvílích svého soka jasně drtili a míč mu vlastně vůbec nepůjčovali.

Island spoléhal víceméně na ojedinělé útoky. Jako třeba ve 33. minutě, když se do útoku rozeběhl Albert Gudmundsson. Naběhl si na dlouhý míč a využil toho, že byl u vápna faulován. Jenže bohužel pro Island Bödvarsson sice přestřelil zeď, avšak mířil těsně vedle tyče.

V závěru první půle vymyslel Kieran Trippier parádní nahrávku na penaltu, kam si nabíhal Kane. Jenže anglický bomber míč v ideální pozici vůbec netrefil. Angličané sice svého soupeře jasně přehrávali, ale nedokázali to proměnit v góly. Po hodině hry si málem vstřelil vlastní gól Bödvarsson, který tečoval centr Trippiera.

Dvacet minut před koncem Angličanům hodně zkomplikoval cestu za třemi body Kyle Walker, který jako držitel jedné žluté karty agresivně fauloval Traustasona a byl vykázán ze hřiště. Už se pomalu zdálo, že Anglie odejde jen s bodem, když v 89. minutě fauloval Ingason v obranném pokusu zachytil ránu Sterlinga rukou! Byl vyloučen a Angličané kopali penaltu. Tu bezpečně proměnil právě Raheem Sterling. Počkal si na pohyb brankáře a mířil snadno do středu brány.

Islanďané přesto mohli ještě zachránit remízu. Po faulo Gomeze totiž v nastaveném čase dostali výhodu penalty. Birkir Bjarnasson s ní ale naložil mizerně. Vůbec netrefil bránu, takže domáí zůstali s prázdnýma rukama.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Belgie11002:03
2.Anglie11001:03
3.Island10010:10
4.Dánsko10010:20
Liga A - skupina 3

Portugalsko - Chorvatsko 4:1

05.09.2020 20:45

Góly: 41. João Cancelo, 58. Diogo Jota, 70. João Félix, 90+5. André Silva - 90+1. Bruno Petković

Historicky první vítěz Ligy národů - výběr Portugalska, vstoupil do dalšího ročníku vítězstvím a ne ledajakým. Portugalsko bez Cristiana Ronalda změřilo síly s finalistou světového šampionátu Chorvatskem a z této konfrontace vyšlo jako jednoznačný vítěz.

Portugalsko-chorvatský duel byl zlatým hřebem sobotního večera, vždyť proti sobě stanuli obhájci evropského titulu i prvního ročníku Ligy národů na jedné straně a vicemistři světa na straně druhé. Největší hvězdy však scházely, Cristiano Ronaldo i Luka Modrić v nominaci vůbec nefigurovali.

V Portu byli od začátku aktivnější domácí fotbalisté, kteří poprvé výrazně zahrozili v 19. minutě, kdy se výborně uvolnil Cancelo a střelou donutil k zákroku Livakoviće. O chvíli později pálil do břevna Félix a vzápětí Pepeho hlavičku zlikvidoval Livaković. Portugalský tlak po půlhodině hry gradoval, ale domácí dál spalovali. Dalším v pořadí byl střílející Guerreiro. Úvodní gól visel ve vzduchu a nakonec se nerozhodný stav přeci jenom měnil. Ve 41. minutě potáhl balón na střed vápna Joao Cancelo a lehkou střelou přímo do horního rohu nedal Livakovićovi šanci.

Portugalské vedení bylo zcela zasloužené, domácí celek navíc ve druhém poločase pokračoval v aktivitě a v 58. minutě Diogo Jota zvyšoval na 2:0. Naprosto bezzubí Chorvati se k Lopesovi vůbec nedostávali. Utkání bylo plně v režii Portugalců a ti dvacet minut před koncem zvyšovali už na rozdíl tří branek. João Félix vyzkoušel střelecké štěstí, Livaković zaváhal a střelu na střed branky za svá záda propustil.

Chorvatům byla nakonec přána alespoň čestná branka. V nastavení se za portugalskou defenzivní linií objevil Bruno Petković a snížil. Konečné slovo ale měli Portugalci. Fernandesův rohový kop zasáhl Pepe a na zadní tyči ho doklepl do branky André Silva. Portugalci zdemolovali Chorvaty vysoko 4:1.

Více informací k zápasu

Švédsko - Francie 0:1

05.09.2020 20:45

Góly: 41. Kylian Mbappé

Francie naplnila úlohu favorita střetnutí se Švédy a vyhrála. K tomu jí stačila jedna branka, takže si nakonec mohla dovolit i luxus nedat v závěru utkání penaltu.

Švédové se v poslední době opět zmátořili a ačkoli už v jejich týmu nefiguruje Zlatan Ibrahimović, i bez jeho ega se jim poměrně daří. Dnes je ale na domácí půdě čekal velmi silný protivník, který se pyšní hvězdou v podstatě na každém postu v sestavě. Poměrně dlouho jsme ale na větší šanci čekali. Francouzi se sice hrnuli dopředu mnohem aktivněji, ale často jim podrážela nohy nepřesnost.

Švédsko se směrem dopředu taky moc neukázalo a byl na něm alespoň v prvních chvílích vidět mírný respekt vzhledem ke slavnějšímu soupeři. Lustigovu ránu z větší vzdálenosti vyrazil hostující brankář a kapitán Hugo Lloris před sebe, kde nestál nikdo ze soupeřů. První půle rozhodně zůstávala daleko za očekáváním a zejména Francouzi se často potýkali s velkými potížemi ve finální fázi.

Po půlhodině se ke slovu dostal Antoine Griezmann, jenž lehkým a přesným obloučkem vybídl ke skórování Kyliana Mbappého. Tomu však vystavil stopku obránce Bengtsson včasným zákrokem. Na první větší šanci utkání jsme čekali až do 39. minuty. V ní útočník Berg spěchal na bránu Llorise a vystřelil, ale Lloris v pádu míč senzačně vyrazil mimo bránu! Celou akci pak zakončoval Forsberg, jenže tomu zase vystavil stopku Varane.

A jelikož Švédsko svou šanci nevyužilo, muselo za to pykat. O pouhé dvě minuty později totiž hvězdný útočník Kylian Mbappé pláchl všem soupeřům, dostal se až do vápna a tam slalomem utekl i zbývajícím protihráčům. Přes dva si prohodil míč a následně jej z bezprostřední blízkosti poslal mimo dosah brankáře Olsena!

Severský celek měl plné ruce práce s Mbappém a jeho spoluhráči z útoku a sám přitom v ofenzivě žádnou přidanou hodnotu nevymýšlel. Pár minut po změně stran se do další šance hnal Lucas Digne a dokonce překonal i svého strážce, jenže za něj na poslední chvíli zaskočil Jansson.

Že by se hrálo ve strhujícím tempu, to se rozhodně říct nedalo. Druhá půle naopak značně zaostávala za tou první, a už to byl poměrně kumšt.

Další velké šance jsme se dočkali vlastně až v 78. minutě. To se střídající Martial krásně uvolnil a pak nesobecky nahrával Griezmannovi, jenže ten ztroskotal na zásahu obránce Lindelöfa. Severský celek v závěru utkání ožil a demonstroval to šancí v 90. minutě. Brankář Lloris v ní musel likvidovat tvrdou a přitom hodně točenou ránu Forsberga, což nakonec s vypětím sil zvládl. A to nebylo všechno. Ve 4. minutě nastavení totiž po N’Zonziho hlavičce fauloval zakončujícího Martiala spoluhráč z Manchesteru United Lindelöf a sudí nařídil penaltu. Jenže Antoine Griezmann šancí pohrdl a pokutový kop napálil příliš vysoko!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Portugalsko11004:13
2.Francie11001:03
3.Švédsko10010:10
4.Chorvatsko10011:40
Liga C - skupina 1

Ázerbájdžán - Lucembursko 1:2

05.09.2020 18:00

Góly: 43. Ramil Šejdajev - 48. Anton Krivocjuk (vl.), 72. Gerson Rodrigues (pen.)

Zatím se Lucembursku v uplynulých třech případech nepodařilo Ázerbájdžán skolit, na čtvrtý pokus se však evropskému trpaslíkovi přece jenom urodilo vítězství. Nakonec totiž zužitkoval dlouhou přesilovku, a ačkoli se domácí i v oslabení dokázali střelecky prosadit, hosté po přestávce zaznamenali dva přesné zásahy a zaznamenali zisk tří bodů na svou stranu.

Obě reprezentace toužily po napravení své reputace po sérii dosti nevalných výsledků. Zatímco Ázerbájdžán v posledních jedenácti zápasech vyhrál jen v přátelském měření sil nad Bahrajnem, Lucembursko prohrálo hned sedmkrát v řadě. Nakonec duel lépe vyšel svěřencům kouče Lucy Holtze, kteří se tak radovali z prvenství poprvé od listopadu minulého roku.

Do první vážnější příležitosti se propracovali hosté, a to zásluhou Devilleho, nicméně ten nakonec šanci neproměnil, poněvadž svou pravačkou namířil míč jen do míst, kde stál brankář Balajev. Levačkou se taktéž v 11. minutě zastřeloval Carlson, avšak Balajev si i tak poradil. Na opačném konci hřiště naopak gólman Moris likvidoval možnost Krivocjuka.

Ve 25. minutě přišel na řadu jeden z klíčových okamžiků tohoto střetnutí. Martins v souboji o balón poslal k zemi Emreliho, ázerbájdžánský forvard následně neudržel nervy na uzdě, svého protivníka nešetrně skopl, a vysloužil si tak červenou kartu. Ve 28. minutě se snažil potrestat sokovo vyloučení svým tvrdým pokusem O. Thill, jenomže na Balajeva si ani on nepřišel.

Balajev musel být ve střehu i ve 36. minutě, z přímého kopu zakroutil merunu perfektně přes zeď O. Thill, každopádně i v tento moment znovu stačil zasáhnout. Ve 43. minutě naopak z ničeho nic udeřil Ázerbájdžán. Medvedev přenechal z autového vhazování míč Äläsgärovovi, ten nacentroval do vápna, a odtud hlavou zavěsil k tyčce naskakující Šejdajev.

Vedení však nevydrželo mužstvu trenéra Gianniho De Biasiho příliš dlouho. Lucemburčané odpověděli na inkasovaný gól ve 48. minutě, to když předvedli parádní kombinaci na jeden dotek, V. Thill uvolnil přihrávkou Barreira, a bránící Krivocjuk si vstřelil nešťastně balón do vlastní sítě. V 71. minutě pak hosté definitivně rozhodli o svém skalpu, a to díky penaltě.

Carlson zleva vyslal pas do šestnáctky, kde hledal spoluhráče Rodriguese, před ním zahrál evidentně rukou Nagijev, a sudí Kavanagh ukázal na bílý puntík. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Rodrigues a zkušeně ho proměnil. Ázerbájdžánci se na žádný zvrat nezmohli, mohli navíc inkasovat potřetí, avšak Bensi trefil jen brankovou konstrukci.

Více informací k zápasu

Kypr - Černá Hora 0:2

05.09.2020 18:00

Góly: 60. Stevan Jovetić, 73. Stevan Jovetić

Černá Hora naplnila papírové předpoklady na kyperské půdě a díky dvěma brankám kanonýra Stevana Jovetiče ve druhém poločase zvítězila po výsledku 2:0. Utkání bylo ze statistického pohledu prakticky vyrovnané, ovšem favorizovaní hosté si vytvořili více vyložených možností a po zásluze získávají nesmírně cenné tři body. Jovetič se poprvé prosadil přesně po odehrané hodině, druhou rozhodující trefu přidal o necelou čtvrthodinu později.

Nejprve ve 12. minutě po nepříliš povedeném rohovém kopu vracel míč před branku jeden z hostujících hráčů a ve velmi slibné pozici se dostal k hlavičce, jenomže míč nenasměroval úplně nejlépe a mířil o kousek vedle levé konstrukce. Černohorci opět zahrozili za další čtyři minuty a znovu to bylo po rohovém kopu. Na zadní tyči stanul ve vyložené příležitosti Bakič, avšak ani jeho hlavičkový pokus se mezi tři tyče nevešel.

Pak se hra vyrovnala a na obou soupeřích bylo znát, že ani jeden nechce udělat chybu. Až do konce úvodního dějství se nic zásadního nestalo a obrázek hry příliš neměnil ani po změně stran. Rozhodující okamžik nastal v 60. minutě, kdy se prosadil třicetiletý kanonýr francouzského Monaka Jovetič. Na levou stranu pokutového území obdržel výtečnou kolmici Raspopovič a zpětnou nahrávkou uvolnil právě Jovetiče, jenž zblízka snadno rozvlnil síť.

Domácí se od tohoto okamžiku snažili přidat a blízko k vyrovnání měli zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Po hezké přízemní kombinaci přelstil ofsajdovou past Tzionis a utíkal směrem k brankáři Mijatovičovi, ale ve vyložené možnosti selhal a o pár decimetrů minul vzdálenější tyč. Kypr byl za tuto neproměněnou šanci potrestán za další dvě minuty, to totiž Jovetič pojistil náskok Černé Hory.

Haksabanovič přihrál pod sebe na levé straně, Jovetič se pak opřel do balónu z více jak pětadvaceti metrů a ten i díky teči hlavou od jednoho z bránících hráčů zapadl přesně pod břevno, brankář Kyriakides se stačil pouze ohlédnout. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo, Černá Hora v úterý přivítá konkurenční Ázerbájdžán a Kypr se představí na půdě podceňovaného Lucemburska.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Černá Hora11002:03
2.Lucembursko11002:13
3.Ázerbájdžán10011:20
4.Kypr10010:20
Liga C - skupina 2

Estonsko - Gruzie 0:1

05.09.2020 18:00

Góly: 32. Nika Katčarava

Gruzínci dokázali potvrdit úlohu mírných favoritů na půdě Estonska a domů si odvážejí všechny tři body po nejtěsnějším vítězství 1:0. Domácí zaostávali za svým protivníkem ve všech ohledech a v ofenzívě byli prakticky bezzubí, hosté se po vstřelené brance krátce po půlhodině hry uklidnili a až do závěrečného hvizdu kontrolovali hubený náskok. Estonci za celých devadesát minut nevystřelili ani jednou mezi tři tyče.

Úvodní dvacetiminutovka nedělního střetnutí probíhala v opatrném duchu, pak ale svěřenci slovenského trenéra Vladimira Weisse začali hrozit a první větší možnost si vypracovali ve 24. minutě. Po hezké akci na levé straně se před hranicí brankového území dostal k míči Čakvetadze a z dvaadvaceti metrů napřáhl, jeho skákavý pokus prosvištěl zhruba o půl metru vedle levé tyče. Hosté znovu zahrozili o tři minuty později.

Na hranici pokutového území zkusil štěstí Kvaracchelija a snažil se zamířit do levé šibenice, kterou minul opravdu jen o vlásek. Gruzie se dočkala zaslouženého vedení ve 32. minutě. Z pravého křídla odcentroval Kvaracchelija a krásně našel Niku Katčaravu, jenž přesnou hlavičkou zamířil přímo k protější konstrukci. Od tohoto momentu se hosté nikam netlačili a snažili se především koncentrovat na pozornou hru v defenzívě.

K žádné zásadní změně nedošlo ani po obrátce, Gruzínci mohli definitivně pečetit své vítězství přesně v polovině druhého dějství. Na levé straně odvedl pořádný kus práce Džighauri a pak vyslal střílený pas před branku, kde se nacházel Katčarava. Nicméně ten se do listiny střelců podruhé nezapsal, jelikož na míč těsně nedosáhl. Estonsko mohlo z ničeho nic prorazit v nastaveném čase a k překvapivému vyrovnání nemělo daleko.

Před brankářem Loriou došlo k obrovskému závaru, v nepřehledné situaci se nejlépe zorientoval Livak a byl na poslední chvíli zablokován. Balón nakonec skončil na kopačce Tenisteho, jenomže ani jeho slabá přízemní střela se až k Loriovi nedostala. Gruzie se v úterý pokusí navázat na tento úspěch proti asi největšímu konkurentovi o prvenství ve skupině ze Severní Makedonie, Estonci budou mít co napravovat v Arménii.

Více informací k zápasu

Severní Makedonie - Arménie 2:1

05.09.2020 15:00

Góly: 5. Ezgjan Alioski (pen.), 38. Ilija Nestorovski (pen.) - 90+4. Tigran Barseghjan (pen.)

Arménie sice měla v utkání se Severní Makedonií jasně navrch a minimálně střelecky svého soka drtila, ale nakonec jí to nebylo k ničemu. Domácí se rychle dostali do vedení a rovněž druhou penaltu proměnili, takže Arménie dokázala už jen v závěru snížit.

Dnešní duel rozhodly vlastně tři fauly. Všechny tři branky totiž padly z pokutových kopů. Jako první se radovali domácí. Už ve třetí minutě byl totiž faulován Eljif Elmas, který dostal tvrdý direkt přímo do čelisti. Chvíli byl ošetřován, ale jeho bolest vzápětí zmírnil Ezgjan Alioski, který nařízenou penaltu bez potíží proměnil a svůj celek poslal do vedení.

Na takhle rychlý úder Arménie dlouho nebyla schopná adekvátně reagovat. Až ve 12. minutě se sama pokoušela něco vymyslet a hned z toho byla velká šance. Artak Grigorjan už čekal na zadní tyči na míč, který by uklízel do prázdné brány, jenže těsně před ním míč odkopl soupeř. Centrovaný míč z hloubi pole se zase snažil hlavičko vat co nejpřesněji útočník Alexander Karapetjan, jenže toho skvěle vychytal brankář Šiškovski.

Delší dobu se pak nic nedělo, až ve 35. minutě opět promluvila chyba obrany potrestaná penaltou. Arménie bránila centrovaný míč tak urputně, až dva její obránci doslova zbourali naskakujícího Ilju Nestorovskiho. Není divu, že sudí okamžitě pískal pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný a nemýlil se - 2:0.

Arménie mohla snížit ještě do konce první půle. Alexandr Karapetjan si skvěle pohlídal ofsajdovou past a dostal se za obranu domácích. Jenže rána už mu nesedla a zamířila hodně mimo bránu.

Za šance v první půli jsme mohli být rádi, protože ta druhá zůstala daleko za svým předchůdcem. První šanci jsme viděli až v 74. minutě. Zprvu aktivní Artak Grigorjan se dostal k míči ve vápně a namířil svou ránu krásně, jenže jen do boční sítě! Rovněž Arménie se nakonec mohla radovat z branky. Po dalším faulu ve vápně se k ní postavil střídající Tigran Barseghjan a nemýlil se. Arménie zabrala až příliš pozdě a nemohla pomýšlet na body, ač na rohy a držení míče měla jasně navrch.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Severní Makedonie11002:13
2.Gruzie11001:03
3.Arménie10011:20
4.Estonsko10010:10
Liga D - skupina 2

Gibraltar - San Marino 1:0

05.09.2020 15:00

Góly: 42. Graeme Torrilla

V nejnižší výkonnostní skupině Ligy národů na sebe narazili asi dva vůbec největší trpaslíci celé evropské části a z těsného vítězství 1:0 se nakonec radoval mírně favorizovaný domácí Gibraltar, který tak lépe vykročil za vysněným postupem do Ligy C. Domácí výběr držel balón z více jak pětašedesáti procent a svého rivala dvojnásobně přestřílel, o svém úspěchu rozhodl gólem Greameho Torilly tři minuty před poločasovou přestávkou.

Úvodní čtvrthodina toho příliš zajímavého nenabídla, domácí si vzápětí vytvořili první slibnější možnost. Po přetaženém centru z křídla si naběhl ke vzdálenější tyči Walker a pokusil se překvapit střelou z ostrého úhlu, ale jeho projektil nakonec letěl těsně nad břevno. Gibraltar se v následujícím průběhu snažil zvyšovat tlak a do další možnost se probojoval ve 39. minutě, kdy nebezpečně hlavičkoval Britto.

Pas z pravé strany přistál právě na hlavě teprve devatenáctiletého obránce, jenž se v tísni snažil usměrnit míč z osmi metrů ke vzdálenější konstrukci, ovšem nakonec ji minul zhruba o dva metry. Mírný favorit se dočkal zaslouženého vedoucího gólu za další tři minuty. K přímému volnému kopu z úctyhodné vzdálenosti se postavil Walker a parádním obloučkem našel Torillu, jenž z hranice pokutového území nádherně zavěsil hlavou do levé šibenice.

Po změně stran se San Marino přeci jen snažilo přidat a zhruba po deseti odehraných minutách bylo blízko k vyrovnání. Na přesně načasovanou kolmici za obranu protivníka si naběhl Berardi a zjevil se v solidní palebné pozici, jenže zakončení mu příliš nevyšlo a balón skončil v boční síti. Hosté začali hrát s přibývajícím časem na stále větší riziko, avšak soupeřovu branku ne a ne ohrozit, naopak v závěrečné čtvrthodině mohli inkasovat podruhé.

Nejprve mohl definitivně rozhodnout Britto, když si naběhl na hodně dlouhou přihrávku a stanul až sám před gólmanem Benedettinim, nicméně ten proti jeho ráně zblízka předvedl fantastický zákrok. V 83. minutě byla k vidění vůbec poslední možnost nedělního klání, tentokráte po další standardní situaci hlavičkoval aktivní Walker a protější tyč vskutku minul jen o několik centimetrů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Gibraltar11001:03
2.Lichtenštejnsko00000:00
3.San Marino10010:10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
Hafna

Lucembursko Tam jde ten fotbal fakt nahoru, s Ázerbájdžánem to je jak kočka a myš, ví někdo co stojí za tím růstem jejich fotbalu? Jako pokud to udrží, tak za par let bych se nedivil, kdybych je viděl třeba na EURO.

Reagovat
cubinho

Tak mají více obyvatel než Černá Hora nebo Island, už by se mohli trošku více předvést

Reagovat
Hafna

třeba budou za par let ve finále MS proti Brazílii a Simpsonum vyjde další předpověď

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
8lampard8

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
adoxx

To samé jsem tady psal už před rokem...nevím co za tím je, ale teď mají skvělou generaci, skoro celá základní jedenáctka hraje kvalitní evropské soutěže, navíc minimálně ta jejich záloha má hodně velkej potenciál být ještě lepší (všem 4 je méně než 23 let), útok ve složení Rodrigues a Sinani je také zajímavý a kvalitní...problém vidím hlavně v obraně a brankářovi ..ale rozhodně bych se nedivil, kdyby jsme je viděli už třeba za 4 roky na Euru

Reagovat
Hafna

Díky

Reagovat
Elliasson

S tím koeficientem velmi těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc se zvedli i v klubovém fotbale, Dudelange bylo ve skupině EL.

Reagovat
Hafna

Dvakrát po sobe

Reagovat
Hafna

Sorry, špatný smajlik

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ano, zvedají se. Ale za poslední 2 roky z nějakých 20 zápasů porazili jenom San Marino a o gól Litvu a remizovali třeba s Madagaskarem. Takže bych zůstal v těch prohlášení, o ME, hodně při zemi. Stačí se podívat, jaký výsledky měl Island v období, kdy postoupili na dva šampionáty.

Reagovat
PaYaB

Anglie víc štěstí než rozumu.

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko je kvalitou na úplné evropské špici. Radost koukat.

Reagovat
PP

vzals mi z huby.. Tým co vyhrál ME bylo poloviční proti tomuto. Ta záloha je světová.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
mastakillah

Mertens

Reagovat
Pharrell

Grizi a ty jeho pencle v repre FRA

Reagovat
PaYaB

Sem se normálně rozesmál jak přestřelil, je mi trošku líto lidí, co měli handicap třeba -1.5, hádám, že jich bylo docela dost.

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele