Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 2, 1. kolo
05.09.2020 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Severní Makedonie díky dvěma penaltám porazila Arménii

Arménie sice měla v utkání se Severní Makedonií jasně navrch a minimálně střelecky svého soka drtila, ale nakonec jí to nebylo k ničemu. Domácí se rychle dostali do vedení a rovněž druhou penaltu proměnili, takže Arménie dokázala už jen v závěru snížit.

Dnešní duel rozhodly vlastně tři fauly. Všechny tři branky totiž padly z pokutových kopů. Jako první se radovali domácí. Už ve třetí minutě byl totiž faulován Eljif Elmas, který dostal tvrdý direkt přímo do čelisti. Chvíli byl ošetřován, ale jeho bolest vzápětí zmírnil Ezgjan Alioski, který nařízenou penaltu bez potíží proměnil a svůj celek poslal do vedení.

Na takhle rychlý úder Arménie dlouho nebyla schopná adekvátně reagovat. Až ve 12. minutě se sama pokoušela něco vymyslet a hned z toho byla velká šance. Artak Grigorjan už čekal na zadní tyči na míč, který by uklízel do prázdné brány, jenže těsně před ním míč odkopl soupeř. Centrovaný míč z hloubi pole se zase snažil hlavičko vat co nejpřesněji útočník Alexander Karapetjan, jenže toho skvěle vychytal brankář Šiškovski.

Delší dobu se pak nic nedělo, až ve 35. minutě opět promluvila chyba obrany potrestaná penaltou. Arménie bránila centrovaný míč tak urputně, až dva její obránci doslova zbourali naskakujícího Ilju Nestorovskiho. Není divu, že sudí okamžitě pískal pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný a nemýlil se - 2:0.

Arménie mohla snížit ještě do konce první půle. Alexandr Karapetjan si skvěle pohlídal ofsajdovou past a dostal se za obranu domácích. Jenže rána už mu nesedla a zamířila hodně mimo bránu.

Za šance v první půli jsme mohli být rádi, protože ta druhá zůstala daleko za svým předchůdcem. První šanci jsme viděli až v 74. minutě. Zprvu aktivní Artak Grigorjan se dostal k míči ve vápně a namířil svou ránu krásně, jenže jen do boční sítě! Rovněž Arménie se nakonec mohla radovat z branky. Po dalším faulu ve vápně se k ní postavil střídající Tigran Barseghjan a nemýlil se. Arménie zabrala až příliš pozdě a nemohla pomýšlet na body, ač na rohy a držení míče měla jasně navrch.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele