Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 1, 1. kolo
05.09.2020 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Lucembursko přesilovku zužitkovalo, venku skolilo Ázerbájdžán

Zatím se Lucembursku v uplynulých třech případech nepodařilo Ázerbájdžán skolit, na čtvrtý pokus se však evropskému trpaslíkovi přece jenom urodilo vítězství. Nakonec totiž zužitkoval dlouhou přesilovku, a ačkoli se domácí i v oslabení dokázali střelecky prosadit, hosté po přestávce zaznamenali dva přesné zásahy a zaznamenali zisk tří bodů na svou stranu.

Obě reprezentace toužily po napravení své reputace po sérii dosti nevalných výsledků. Zatímco Ázerbájdžán v posledních jedenácti zápasech vyhrál jen v přátelském měření sil nad Bahrajnem, Lucembursko prohrálo hned sedmkrát v řadě. Nakonec duel lépe vyšel svěřencům kouče Lucy Holtze, kteří se tak radovali z prvenství poprvé od listopadu minulého roku.

Do první vážnější příležitosti se propracovali hosté, a to zásluhou Devilleho, nicméně ten nakonec šanci neproměnil, poněvadž svou pravačkou namířil míč jen do míst, kde stál brankář Balajev. Levačkou se taktéž v 11. minutě zastřeloval Carlson, avšak Balajev si i tak poradil. Na opačném konci hřiště naopak gólman Moris likvidoval možnost Krivocjuka.

Ve 25. minutě přišel na řadu jeden z klíčových okamžiků tohoto střetnutí. Martins v souboji o balón poslal k zemi Emreliho, ázerbájdžánský forvard následně neudržel nervy na uzdě, svého protivníka nešetrně skopl, a vysloužil si tak červenou kartu. Ve 28. minutě se snažil potrestat sokovo vyloučení svým tvrdým pokusem O. Thill, jenomže na Balajeva si ani on nepřišel.

Balajev musel být ve střehu i ve 36. minutě, z přímého kopu zakroutil merunu perfektně přes zeď O. Thill, každopádně i v tento moment znovu stačil zasáhnout. Ve 43. minutě naopak z ničeho nic udeřil Ázerbájdžán. Medvedev přenechal z autového vhazování míč Äläsgärovovi, ten nacentroval do vápna, a odtud hlavou zavěsil k tyčce naskakující Šejdajev.

Vedení však nevydrželo mužstvu trenéra Gianniho De Biasiho příliš dlouho. Lucemburčané odpověděli na inkasovaný gól ve 48. minutě, to když předvedli parádní kombinaci na jeden dotek, V. Thill uvolnil přihrávkou Barreira, a bránící Krivocjuk si vstřelil nešťastně balón do vlastní sítě. V 71. minutě pak hosté definitivně rozhodli o svém skalpu, a to díky penaltě.

Carlson zleva vyslal pas do šestnáctky, kde hledal spoluhráče Rodriguese, před ním zahrál evidentně rukou Nagijev, a sudí Kavanagh ukázal na bílý puntík. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Rodrigues a zkušeně ho proměnil. Ázerbájdžánci se na žádný zvrat nezmohli, mohli navíc inkasovat potřetí, avšak Bensi trefil jen brankovou konstrukci.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele