Souhrn zápasů Ligy národů - pondělí 7.9.

07.09.2020, 17:57, aktualizováno 07.09.2020, 22:43
Komentáře a souhrny
Česko v improvizované sestavě neudrželo vedení a nakonec Skotsku podlehlo 1:2. Polsko po porážce s Nizozemskem vyhrálo v Bosně, zatímco Oranjes nestačili na Itálii. Slovensko v nastaveném čase přišlo o výhru nad Izraelem, naopak plný bodový zisk venku zaznamenaly Rumunsko a Norsko...
Liga A - skupina 1

Bosna a Hercegovina - Polsko 1:2

07.09.2020 20:45

Góly: 24. Haris Hajradinovič (pen.) - 45. Kamil Glik, 67. Kamil Grosicki

Bosna a Hercegovina doma proti favoritovi z Polska sice dobře začala, když se jako první prosadil Haris Hajradinovič, jenže slibné vedení nakonec neudržela. Do poločasu srovnal obránce Kamil Glik a po hodině hry strhl vedení na stranu Poláků Kamil Grosicki.

Byl to hodně důležitý souboj a sliboval dostatek ofenzivní podívané na obou stranách. Domácí prapor v tomto smysl zvedl Edin Džeko, obávaný kanonýr AS Řím, zatímco brankáře Asmira Begoviće měli prověřit útočníci Kamil Grosicki a Arkadiusz Milik. První minuty se nesly v hodně pomalém a rozvážném tempu, jako by se ani jedné jedenáctce dopředu moc nechtělo.

Aktivnější Poláci sice byli častěji u míče, ale ani to jim nepomáhalo. Například záložník Piotr Zieliński se postavil ve 14. minutě ke standardní situaci z velmi výhodné vzdálenosti a pozice, jenže jeho centr nepochopitelně mířil jen do míst, kam si nenaběhl ani jeden z jeho spoluhráčů, takže se stal snadnou kořistí. Bosna se spoléhala spíš na překvapivé ataky po jednoduchých kolmicích, jak to předvedl například Sinisa Saničanin. Proti němu ale perfektně vystartoval brankář Łukasz Fabiański, který výborně přečetl hru.

K prvnímu gólu utkání paradoxně přispěli Poláci víc než Bosna. Obránce Jan Bednarek totiž ve vlastním vápně skolil soupeře tak nevybíravě, že sudí Çakιr okamžitě nařídil pokutový kop. Úkolu dát zápasu trochu šťávy se zhostil zkušený záložník Haris Hajradinovič a nemýlil se - 1:0 pro Bosnu.

Brankář Fabiański musel do akce také o pár okamžiků později, když ho nebezpečným centrem vyzval k zákroku Eldar Čivić. Deset minut před koncem přišlo varování. Do vzduchu se po centru z rohového kopu pověsil Kamil Glik a zakončoval jen těsně vedle tyče! Brankář Asmir Begović tušil, že se blíží problémy a rázně mu to připomněl Kamil Grosicki, který vyprodukoval po pasu z hloubi pole krásnou hlavičku.

V tomhle případě ještě Begović zasáhl, ale o tři minuty později už nestačil. Další krásný pas od Grosického totiž sebral ze vzduchu naskakující obránce Kamil Glik a povedenou hlavičkou nedal protihráči nárok zasáhnout.

Do druhé půle vtrhli Poláci přeci jen o něco aktivněji než domácí a před brankářem Begovićem bylo opět horko. Svůj příspěvek hodlal odevzdat také mladý záložník Kamil Jóźwiak, který tvrdou ranou pořádně protáhl brankáře Bosny a Hercegoviny. Poláci začali přitápět pod kotlem a brzy se dočkali zasloužené branky.

Macej Rybus totiž v 67. minutě vymyslel povedený centr do vápna. Aby taky ne, když se ho dlouhou dobu nikdo nenamáhal vůbec obtěžovat. Ve středu vápna našel Kamila Grosického, který si na míč naběhl ze všech nejdřív a s největší razancí. Tu pak vložil i do hlavičky, takže Begović neměl nárok. Polsko otočilo stav utkání a už neinkasovalo, přestože Koljić se v 73. minutě dostal po nahrávce Višći hodně blízko.

Více informací k zápasu

Nizozemsko - Itálie 0:1

07.09.2020 20:45

Góly: 45. Nicoló Barella

Italové vyloupili Amsterdam a až překvapivě snadno si poradili s domácím Nizozemskem. Jedinou brankou se o to postaral mladý záložník Nicoló Barella. Nizozemsko naopak znovu zklamalo.

Italové nezvládli první duel Ligy národů úplně podle svých představ a v Nizozemsku si chtěli spravit reputaci. Nizozemci sice postrádají svého tradičního kouče Ronalda Koemana, který si touto dobou již plní sny angažmá v Barceloně, ale stále se jedná o ofenzivně laděný a sehraný tým, z něhož vyčnívají některé individuální osobnosti. I proto se do hry dostaly opory jako Chiellini, Bonucci, Jorginho nebo Insigne, aby měla Itálie větší šanci uspět.

Nizozemci se od začátku prezentovali spíš rozvážnou kombinací, nikam příliš nespěchali a trpělivě čekali na svůj moment. Hladovější byli spíš svěřenci trenéra Roberta Manciniho, kteří se víc snažili napadat rozehrávku soupeře a podnikat nebezpečné protiútoky. Pozornost domácích fanoušků se upírala na muže, který by již brzy mohl rovněž reprezentovat Barcelonu - útočníka Memphise Depaye. Z velké vzdálenosti zkoušel štěstí právě útočník Lyonu, jehož rána pravou nohou putovala hodně vysoko nad branku.

Na opačné straně se snažil prosadit Ciro Immobile, který chtěl potvrdit pozici nejlepšího kanonýra italské ligy ve skončeném ročníku a vyhrát pomyslnou dualitu s Andreou Belottim. Jenže jeho rána zamířila příliš doprava a mezi tři tyče se nevešla. Velké šance se nekonaly, ale to neznamená, že se na hřišti nic nedělo.

Ve 34. minutě se brilantním prvním dotykem zbavil Giorginio Wijnaldum protihráče, dostal se za italskou obranu a pálil, leč mířil jen doprostřed brány, kde si Donnarumma poradil bez větších potíží. V permanenci byl také jeho sok na opačné straně, neboť ho táhlou a technicky hodně povedenou ranou obstřeloval Lorenzo Insigne. Tahoun Neapole ale opět narazil právě jen na gólmana Oranjes.

Menší problémy pro italského stratéga Manciniho znamenala 42. minuta, v níž hlásil zdravotní potíže mladík Zaniolo, takže musel být stažen. Jeho místo zaujal dost možná jeho nejlepší kamarád, mladíček Moise Kean. Jeho první dotyk s míčem znamenal zajímavou šanci pro záložníka Barellu, jenže tomu nebylo přáno.

Alespoň ne teď. Trefil se ale o pár minut později. V první minutě nastavení si totiž naběhl do vápna takovým způsobem, že zmátl obranu Oranjes. Po delším obléhání obrany Nizozemců se k míči dostal uvnitř vápna číhající Immobile, našel krásným pasem právě mladíčka z Interu a jeho výskok nikdo z obránců Nizozemí nezaregistroval včas - 1:0 pro Italy.

I druhou polovinu utkání začali lépe Italové. Do volného prostoru si seběhl Kean, který ještě počkal na podporu od Barelly, jenže jeho akci tentokrát zhatil velmi dobrým zákrokem obránce Veltman. Deset minut bylo odehráno z druhé půle, když se málem prosadil Lorenzo Insigne. Šikovný křídelník umotal obránce před sebou a svou typickou kroucenou ránou obstřeloval Cillessena. Toho ale nepřekonal. Nizozemci zaostávali v tempu i chuti vyhrát. Ale přeci jen se dočkali několika šancí. Promes nejprve pod sebou dokázal najít Van de Beeka, jehož zakončení Donnarumma vyrazil nad břevno.

Praporek dnes nepříliš jistě hrajícího Nizozemska sebral Depay, jenže jeho rána z hranice pokutového území skončila těsně nad bránou! Nizozemci zvlášť v obraně působili mírně chaoticky, což Italům jejich práci usnadňovalo. V nastaveném čase pak ještě Moise Kean sice obešel Cillessena, jenže nezakončil do prázdné brány! I to ale Italům stačilo ke třem bodům, Nizozemci naopak předvedli bídný výkon.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Itálie21102:14
2.Polsko21012:23
3.Nizozemsko21011:13
4.Bosna a Hercegovina20112:31
Liga B - skupina 1

Rakousko - Rumunsko 2:3

07.09.2020 20:45

Góly: 17. Julian Baumgartlinger, 80. Karim Onisiwo - 3. Denis Alibec, 51. Dragoş Grigore, 69. Alexandru Maxim

Hned pět gólů a pořádné drama přineslo utkání druhého kola Ligy národů mezi Rakouskem a Rumunskem. Domácí sice díky Baumgartnerovi dokázali zareagovat na gól Alibeca, avšak po dalších trefách Grigoreho a Maxima už jen Onisiwo snížil na konečných 2:3.

Hned z první větší šance padl gól. Coman postupoval s balónem středem hřiště, poté na vápně přiťuknul Denisi Alibecovi, jehož přízemní rána levačkou se odrazila od tyče a skončila za brankovou čarou. V desáté minutě mohlo být srovnáno, Hinteregger však po centru hlavičkoval jen do břevna.

Co se nepovedlo jemu, to zvládl po čtvrthodině Christoph Baumgartner. Dlouhý balón za obranu vracel Lainer hlavou do nebezpečného prostoru, kde už se Baumgartnerovi povedl volej a střelou o zem rozvlnil síť. Další gól mohli Rakušani přidat vzápětí, jenže Schlager tváří v tvář gólmanovi selhal a Tatarusana napálil.

Ačkoliv domácí měli více ze hry, do vedení se po přestávce dostali Rumuni. Po trestném kopu prodloužil Chiriches hlavou na Dragose Grigoreho, jenž měl dost času na zpracování balónu a z druhého doteku jej poslal do brány. Velká chyba rakouské obrany. Brzy to mohlo být o dva góly, avšak míč proletěl těsně vedle Schlagerovi svatyně.

Přeci jen se ale Rumuni dostali do trháku. Posch trestuhodným způsobem zkazil rozehrávku a dostal Alexandra Maxima do velké šance. Ten si s ní poradil na jedničku a velmi vysokým lobem přehodil gólmana. 1:3. Branku naděje vstřelili domácí v osmdesáté minutě. Autor první branky Baumgartner našel z přímého kopu hlavu Karima Onisiwa, jenž dokázal protlačit míč za brankářova záda.

Víc se toho ovšem na hřišti nestalo a Rumuni tak pronikli do čela skupiny, kterou vedou se čtyřmi body. O bod za nimi je Rakousko spolu s Norskem, na posledním místě se nachází Severní Irsko.

Více informací k zápasu

Severní Irsko - Norsko 1:5

07.09.2020 20:45

Góly: 6. Paddy McNair - 2. Mohamed Elyounoussi, 7. Erling Haaland, 19. Alexander Sørloth, 47. Alexander Sørloth, 58. Erling Haaland

Tak tohle se Norům povedlo parádně. Severnímu Irsku na jeho vlastní půdě nadělili potupných pět branek, z nichž po dvou si rozdělili Håland se Sørlothem.

Norsko chtělo dokázat, že první utkání byla jen náhoda a že tento tým má na mnohem víc. Proti byli Severní Irové s výhodou domácího prostředí, ale i oni tušili, že v Norsku číhá dřímající obr s velkým potenciálem, takže utkání to nebude snadné. A měli pravdu. Norům to trvalo jen pouhé dvě minuty, než se dostali do vedení. Krásnou kolmici přes celou šíři hřiště dostal od Johansena Mohamed Elyounoussi, který si prvním dotykem šikovně zpracoval míč a druhým jej poslal za záda bezmocného brankáře Peacocka-Farrella.

Start do utkání to byl velmi rychlý až zběsilý a rozhodně tomuto tempu nebyl konec. Už v 6. minutě totiž domácí dokázali srovnat. Washington sice po rychlém brejku ještě neuspěl, když jeho střelu vyrazil Jarstein před sebe, jenže ve správný čas na správném místě se pohyboval Paddy McNair, který míč doklepl přesně tam, kam z pohledu Severního Irska patřil - 1:1.

Severní Irové se sice začali radovat, jenže jejich radost ze srovnání netrvala moc dlouho. Přesně jednu minutu. Pak totiž o sobě dal vědět norský zázrak, který už pár měsíců udivuje Evropu. Kanonýr Erling Håland, jehož umění opěvuje třeba rapper Paulie Garand. V sedmé minutě se k němu trochu náhodně dostal balon na hranici vápna a Håland jej napálil vší silou do sítě - 2:1.

A problémům Severního Irska nebyl rozhodně konec. Další akci rozjetou Hålandem prodloužil obránce Aleesami, který se dostal u vápna až k centru a parádním pasem našel na zadní tyči nabíhajícího Alexandera Sørlotha. Pro něj to už byl víceméně bonbonek a ve výskoku dostal nohou míč do sítě bez potíží.

Ve zbytku první půle se kanonáda přeci jen trochu zastavila a tempo utkání už nebylo tak vysoké. Jak je ten fotbal jednoduchý, ukázali Norové ve 47. minutě. To si po jednoduchém obloučku za obranu naběhl Håland, který unikl všem obráncům soupeře a nesobecky našel před bránou Alexandera Sørlotha - 4:1.

A debakl pokračoval. V 58. minutě udělala ofenziva Norska ze soupeřů hadrové panáčky, po dalším nákopu k vápnu Elabdellaoui hlavičkoval do běhu na Erlinga Hålanda, který unikl soupeřovým obráncům a snadno k tyči překonal brankáře Peacocka-Farrella. Od té doby jako by si Norové řekli, že už má soupeř dost, a do konce zápasu ho nechali na pokoji.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Rumunsko21104:34
2.Norsko21016:33
3.Rakousko21014:43
4.Severní Irsko20112:61
Liga B - skupina 2

Česko - Skotsko 1:2

07.09.2020 20:45

Góly: 11. Jakub Pešek - 27. Lyndon Dykes, 52. Ryan Christie (pen.)

Velmi sympatickým výkonem se prezentovala v Lize národů skupina českých náhradníků, kteří museli zaskočit za rozpuštěný původní výběr. I přes herní převahu a Peškem nabyté vedení ale ze zápasu se Skoty odchází bez bodu, skóre totiž dokázali otočit Dykes a Christie.

Trenér David Holoubek vyslal poměrně zkušenou základní jedenáctku. Před brankářem Mandousem operovali jeho spoluhráči ze Sigmy Hubník s Jemelkou, na krajích obrany zase nastoupili hráči patřící Slavii - Holeš se Zeleným. Ve středu zálohy se představili Jánoš, Havlík a Budínský, křídelní pozice obstarávali loňští spoluhráči z Liberce Pešek s Malínským. Druhý jmenovaný pak měl na hrotu svého aktuálního parťáka ze Slavie Tecla.

Češi začali velice sympaticky a v jedenácté minutě se jim dostalo zasloužené odměny. Holešem vybojovaný míč se dostal k Teclovi, jeho zdařilá průniková přihrávka našla za obranou Jakuba Peška. Debutant v reprezentačním dresu si počínal jako zkušený mazák a dloubáčkem poslal míč do sítě. Peška tento gól nabudil a zanedlouho mohl udeřit podruhé, tentokráte jeho střelu Marshall vytěsnil na rohový kop.

Po čtvrtině utkání se musel poprvé výrazněji vytáhnout Mandous. Palmerovo zakončení vyrazil k Christiemu, jehož dorážku olomoucký brankář rovněž zneškodnil. V sedmadvacáté minutě ale už přišlo vyrovnání. Palmer z pravé strany vyslal do vápna střílený centr, který přizvednul Lyndon Dykes a tím Mandouse překonal. Holoubkovi svěřenci mohli i tak jít do šaten s vedením v zádech, Jánošovu výtečnou střelu ale neméně dobrý gólman Marshall vytáhl mimo prostor tří tyčí.

Začátek druhé půle vyšel lépe ostrovnímu celku. Nejprve ještě Čechy zachránil skvělým obranným zákrokem Hubník, jenž zablokoval do brány letící Christieho střelu. Nedlouhou poté ale Malinský v souboji fauloval Robertsona, načež sudí trochu přísně nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se zhostil Ryan Christie a se štěstím procpal míč přes Mandouse do sítě.

Domácí výběr se okamžitě pokoušel o vyrovnání a blízko mu byl Roman Hubník. Odražený míč po standardní situaci napálil o kousek nad. Vzápětí Tecl vybojoval přímý kop ze zajímavé pozice. K němu se postavil Havlík a skvělou ranou poslal míč do brankové konstrukce. Pětadvacet minut před koncem mohl být Stanislav Tecl za hrdinu, jenže po Peškově zakončení a Marshallově zákroku nedokázal usměrnit míč do odkryté klece.

Blízko brance byl i Hubníkův kolega ze stoperské dvojice a spoluhráč ze Sigmy Jemelka. Ten po Zeleného sraženém pokusu poslal balón o kousek nad břevno. Pár centimetrů chybělo i na druhé straně Patersonovi, jenž se dostal za naši obranu a po zemi zakončil o kousek za vzdálenější tyč. Obrovskou smůlu měli Češi v samotném závěru základní hrací doby. Potočným zahraný rohový kop našel Růskovu hlavu, od níž se míč odrazil do tyče.

Jelikož ani ze závěrečného tlaku branka nepadla, odvezli si Skoti z Olomouce tři body. Díky tomu nyní vedou se čtyřmi body tabulku s jednobodovým náskokem právě na český výběr.

Více informací k zápasu

Izrael - Slovensko 1:1

07.09.2020 20:45

Góly: 90. Ilay Elmkies - 14. Michal Ďuriš

Slovensko bylo blízko napravení svého nepovedeného vystoupení proti České republice, po přesném zásahu Michala Ďuriše vedlo na půdě Izraele nejtěsnějším možným rozdílem, jenže v samém závěru obdrželo branku od Ilaye Elmkiese, a muselo se tak spokojit pouze s remízou. V tabulce tak oba celky zůstaly na svém, tedy na třetím, respektive čtvrtém místě.

Izrael se propracoval do první větší šance, a to zásluhou své největší ofenzivní zbraně Zahaviho, jenž měl před tímto duelem na kontě dvacítku reprezentačních gólů, Slováci každopádně měli štěstí, že jeho střela mířila jen do zámezí. V 10. minutě zahrozil domácí bek Dasa, jenž z vápna vyslal štiplavou navštívenku, na bližší tyčce ale zasáhl gólman Rodák.

Na druhé straně naopak hosté vyučili svého soupeře z produktivity a ujali se vedení. Kucka ze středu pole vybídl na hranici šestnáctky stojícího Bera, ten stačil bleskově popostrčit míč k nohám zcela volného Ďuriše, jenž si ho v pohodě připravil na svou pravačku a pohotově zacílil. Izrael byl v nevýhodě, nicméně nemínil nechat pro něj negativní stav jen tak.

V 17. minutě ještě mohl náskok navýšit opětovně Ďuriš, leč svou hlavičkou netrefil kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi. A ve 29. minutě si slovenská defenziva zase nepohlídala obávaného Zahaviho, který se ocitl v tutové pozici blízko míst u pokutové značky, a to nikým nehlídaný, jenže znovu neseřídil svá mířidla správně a vypálil v záklonu pouze nad břevno.

Na úvod druhého dějství se prezentoval svým pokusem Kucka, nicméně přímo brankáře Marciana neohrozil, neboť jeho zakončení letělo vedle brány. V 54. minutě se opětovně ozval Ďuriš, Marciano tak musel do akce a balón vyrazit do bezpečných lokalit. V poslední čtvrthodině hry se nakonec Izrael nadechl k nejlepší pasáži zápasu a urval aspoň plichtu.

V 74. minutě ještě neskóroval neustále aktivní Zahavi, jemuž se nepodařilo zakroutit merunu z přímého kopu za brankovou čáru, v 76. minutě se Zahavi dostal k zakončení ještě jednou, nicméně zacílil zase pouze vedle brány. Tři minuty před koncem mohl o slovenské výhře rozhodnout střídající Boženík, avšak jeho dělovku zlikvidoval pozorný Marciano.

Domácí se nakonec, zřejmě zaslouženě, dočkali své odměny v první minutě nastavení. Cohen původně svou přihrávkou zřejmě hledal Weissmana, ten ovšem balón jaksi podběhl, nemusel ovšem nikterak smutnit, jelikož meruna propadla až na volného Elmkiese, izraelský náhradník se pak ocitl naprosto sám před Rodákem, jehož bez větších problémů a komplikací překonal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Skotsko21103:24
2.Česko21014:33
3.Izrael20202:22
4.Slovensko20112:41
Liga C - skupina 4

Albánie - Litva 0:1

07.09.2020 20:45

Góly: 50. Donatas Kazlauskas

Překvapivý výsledek se zrodil v Tiraně, kde Albánie nepotvrdila roli favorita a podlehla po nevalném výkonu s Litvou. Ta naopak prokázala, že minulá porážka měla spíše přízvisko smolná, tentokráte zaznamenala jeden přesný zásah, o který se postaral Donatas Kazlauskas, a rázem je tak situace ve skupině napínavá. Všechny čtyři celky totiž mají po třech bodech.

První poločas nenabídl příliš gólových příležitostí, a to ani na jedné straně. V ofenzivě se oběma týmům nedařilo tak jako v zápasech minulých, přičemž zatímco Albánci nakonec dokázali přetlačit Bělorusko, Litevci díky mizerné koncovce padli ve finále s Kazachstánem. Tentokráte útočná fáze značně vázla, minimálně tomu bylo tak v době před přestávkou.

Jako první se ozvali hosté, a to prostřednictvím Kazlauskase, jenž prověřil svou střelou připravenost brankáře Strakoshy, ten ovšem míč vyrazil do bezpečných míst. V 17. minutě vyzkoušel svou střelbu Lasickas, v tomto případě ale Strakosha nemusel být v pohotovosti, neboť balón zaletěl do zámezí. Poté zase zahrozil Kazlauskas, šanci však znovu neproměnil.

Jestli Litva vyprodukovala alespoň nějakou účelnou aktivitu směrem dopředu v rámci první pětačtyřicetiminutovky, pak Albánie vážně nikterak nezářila. Všudy všeho mohla udeřit snad jen ve 34. minutě, nicméně to by Sadiku musel vypálit přesněji. Sadiku chtěl změnit dosud bezgólové skóre také zkraje druhého dějství, avšak do jeho střely se vložil bránící Girdvainis.

Svěřenci trenéra Valdase Urbonase zaznamenali rozhodující moment tohoto střetnutí v 50. minutě. Parádně zužitkovali obrovskou hrubici Gjasuly, který ve snaze přihrát míč dozadu svým spoluhráčům pouze namazal do běhu stále hladovému Kazlauskasovi, ten následně obešel vyběhnuvšího Strakoshu a pár okamžiků na to velice pohodlně zaskóroval.

Marně se snažil inkasování zabránit vracející se kapitán Hysaj, ostatně působil stejně bezradným dojmem, promluvíme-li o nějakém případném zvratu celého utkání. V 59. minutě chtěl vyrovnat Sadiku, jenomže merunu nasměroval pouze nad břevno, Manaje pak v 66. minutě z přímého kopu vychytal fantastickým zákrokem pozorný gólman Švedkauskas.

Mužstvo kouče Edoarda Rejy se pak žádné odměny nedočkalo. Už v 86. minutě mohli Litevci definitivně stvrdit své vítězství, po dobré práci Sirgedase však Verbickasův pokus zablokoval dobře postavený obránce Mihaj. V 87. minutě navíc domácí dohrávali v oslabení, neboť Hysaj inkasoval druhou žlutou kartu a následně červenou za faul na Vorobjovase.

Více informací k zápasu

Kazachstán - Bělorusko 1:2

07.09.2020 16:00

Góly: 62. Abat Ajmbetov - 53. Maksim Bardačow, 86. Vital Lisakovič

Kazachstán nedokázal navázat ne skvělý vstup do letošního ročníku LN po výhře v Litvě (2:0) a tentokráte v domácím prostředí nestačil na konkurenční Bělorusko. Po nepříliš zajímavém prvním poločase se dostali hosté do vedení, a i když domácí celkem brzy srovnali, tak necelých deset minut před závěrečným hvizdem inkasovali po velké hrubce druhou rozdílovou trefu. Bělorusko naopak napravilo úvodní nečekaný neúspěch s Albánií (0:2).

Svěřenci českého trenéra Michala Bílka nebyli v pondělním utkání lepším výběrem, nicméně k bodovému zisku přeci jen neměli daleko. První větší možnost se zrodila krátce po deseti odehraných minutách, kdy se Zalatov po krásné kličce dostal do slibné střelecké možnosti, jenomže jeho pokus z osmi metrů dokázal ukrýt ve svých rukavicích připravený brankář Pokatilov, Hosté mohli jít do vedení přesně v polovině úvodního dějství.

Z dvaceti metrů totiž nebezpečně napřáhl Ebong a nádherně mířil pod břevno, ovšem Pokatilov famózním zákrokem jednoruč odvrátil balón nad svou branku. Pak až do přestávky k ničemu zajímavému nedošlo, pět minut po výměně stran rozvlnili síť domácí. Po krásné kolmici za defenzívu protivníka přesně zakončil padající Abat Ajmbetov, ale video odhalilo jeho těsné ofsajdové postavení a tato branka proto neplatil.

Bělorusové otevřeli gólový účet v 53. minutě. Na pravém křídle to skvěle udělal Stasevič a svým parádním obloučkem našel u vzdálenější tyče hlavičkujícího Maxima Bardačova, jenž zblízka snadno zamířil k bližší konstrukci. Kazachstán od tohoto okamžiku ožil a tlačil se ze vyrovnáním. V 57. minutě vypálil z pětadvaceti metrů Bejsebekov a jeho projektil nepříjemně zaplaval, gólman Hutar ho se štěstím vytěsnil alespoň na břevno.

Za dalších pět minut se již podařilo vyrovnat Ajmbetovovi. Po skákavé ráně z dobrých třiceti metrů vyrážel Hutar míč velmi nepřesvědčivě před sebe a dorážející Ajmbetov zcela odkrytou branku neminul. Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak Bělorusko převrhlo misky vah na svou stranu. V 86. minutě se Sujumbajev dopustil zkratu při vlastním autovém vhazování a do stoprocentní příležitosti poslal Vitalije Lisakoviče, jenž si chytře obhodil bezmocného Pokatilova a bez větších potíží dopravil balón za brankovou čáru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Kazachstán21013:23
2.Albánie21012:13
3.Bělorusko21012:33
4.Litva21011:23

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
Modroočko

My už sme schopní hrať hlboký defenzívny blok aj proti Andorre nechápem, prečo majú taký strach zakombinovať na poliacej čiare, Lobotku som približne od desiatej minúty nevidel dať loptu dopredu. Jedno z mála pozitív je Bero, ktorý hral dobre už vlani na jeseň a dnes si hádam Hapal uvedomí, že by na osi Lobotka - Bero - Boženík mal vybudovať nejaký funkčný systém.

Reagovat
Modroočko

No...po druhom polčase beriem asi aj späť

Reagovat
AngryPrd

Reagovat
smazaný uživatel

Boha to sú riadne polená

Reagovat
Majk91

Keď po tomto nedostane Hapal vyhadzov tak už fakt neviem Opäť katastrofálny výkon bez akéhokoľvek náznaku pripravenosti. Nebyť skvelého výkonu Škriniara a Valjenta tak nemáme ani ten bod. Od kedy sledujem zápasy našej repre tak takéto zlé výkony som ešte nevidel. Totálne dno.

Reagovat
Modroočko

Diletant diletanta nepotopí. Ak by sa hralo pred divákmi, zväz by si napriek takýmto výkonom bol schopný zapýtať za vstupenku 50e, viď zamýšľané ceny na odloženú marcovú baráž. Tam jednoducho nie je nikto, kto by dokázal rozumne zakročiť a prísť so zmysluplnou zmenou.

Reagovat
Seydou Doumbia

Holandsko hrozný...proti polákům to stálo za prd a dnes taky...Insigne Svině si tam dělal co chtěl...s tím novým trenérem, který vypadá jako oldschool profesor nemá moc smysl jezdit ani na Euro...

Reagovat
Squinty

Co ten Zaniolo, zranění?

Reagovat
PaYaB

Rakousko Albánie

Reagovat
cubinho

Haland neskutečný

Reagovat
Neutron

prosim hraci ako Gyomber, Mihalík a Sabo už nie...stacilo.

Reagovat
AngryPrd

Reagovat
celeb

Tak nejak som bol presvedceny, ze ked si dnes pozriem na obed EF, tak najdem clanok o odvolani Hapala, ale nejak to meska.

Veril som mu, dufal som, ze stareho Kozaka v recesii nahradi mladsi progresivny trener, ale on to vobec nezvlada. A ako sa v poslednom roku pod Kozakom postupne vytracal nejaky herny styl, tak teraz nemame absolutne ziaden. Vobec nevidno, ze by sme chceli nieco hrat. Oproti Cechom sa to neda ani porovnat. Tam je u Silhaveho jasne, co od hracov pozaduje, co chcu hrat a paradne im to sadlo.

Nevidim ziaden dovod odkladat vymenu trenera, prave naopak! Mame mesiac na to, aby sme sa z tohto marazmu nejako vyhrabali a baraz zvladli. Pod Hapalom ... to by sa musel stat zazrak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele