Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 2, 2. kolo
07.09.2020 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Slovenska (© AFP)

Slovensko inkasovalo v závěru, z Izraele si tak odvezlo jen bod

Slovensko bylo blízko napravení svého nepovedeného vystoupení proti České republice, po přesném zásahu Michala Ďuriše vedlo na půdě Izraele nejtěsnějším možným rozdílem, jenže v samém závěru obdrželo branku od Ilaye Elmkiese, a muselo se tak spokojit pouze s remízou. V tabulce tak oba celky zůstaly na svém, tedy na třetím, respektive čtvrtém místě.

Izrael se propracoval do první větší šance, a to zásluhou své největší ofenzivní zbraně Zahaviho, jenž měl před tímto duelem na kontě dvacítku reprezentačních gólů, Slováci každopádně měli štěstí, že jeho střela mířila jen do zámezí. V 10. minutě zahrozil domácí bek Dasa, jenž z vápna vyslal štiplavou navštívenku, na bližší tyčce ale zasáhl gólman Rodák.

Na druhé straně naopak hosté vyučili svého soupeře z produktivity a ujali se vedení. Kucka ze středu pole vybídl na hranici šestnáctky stojícího Bera, ten stačil bleskově popostrčit míč k nohám zcela volného Ďuriše, jenž si ho v pohodě připravil na svou pravačku a pohotově zacílil. Izrael byl v nevýhodě, nicméně nemínil nechat pro něj negativní stav jen tak.

V 17. minutě ještě mohl náskok navýšit opětovně Ďuriš, leč svou hlavičkou netrefil kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi. A ve 29. minutě si slovenská defenziva zase nepohlídala obávaného Zahaviho, který se ocitl v tutové pozici blízko míst u pokutové značky, a to nikým nehlídaný, jenže znovu neseřídil svá mířidla správně a vypálil v záklonu pouze nad břevno.

Na úvod druhého dějství se prezentoval svým pokusem Kucka, nicméně přímo brankáře Marciana neohrozil, neboť jeho zakončení letělo vedle brány. V 54. minutě se opětovně ozval Ďuriš, Marciano tak musel do akce a balón vyrazit do bezpečných lokalit. V poslední čtvrthodině hry se nakonec Izrael nadechl k nejlepší pasáži zápasu a urval aspoň plichtu.

V 74. minutě ještě neskóroval neustále aktivní Zahavi, jemuž se nepodařilo zakroutit merunu z přímého kopu za brankovou čáru, v 76. minutě se Zahavi dostal k zakončení ještě jednou, nicméně zacílil zase pouze vedle brány. Tři minuty před koncem mohl o slovenské výhře rozhodnout střídající Boženík, avšak jeho dělovku zlikvidoval pozorný Marciano.

Domácí se nakonec, zřejmě zaslouženě, dočkali své odměny v první minutě nastavení. Cohen původně svou přihrávkou zřejmě hledal Weissmana, ten ovšem balón jaksi podběhl, nemusel ovšem nikterak smutnit, jelikož meruna propadla až na volného Elmkiese, izraelský náhradník se pak ocitl naprosto sám před Rodákem, jehož bez větších problémů a komplikací překonal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tá pravděpodobná sestava je pekná blbosť. Pekaríka a Zreľáka si už stiahli nemecké kluby spať a do Izraela necestovali a Greif chytať nebude, nakoľko Hapal už avizoval, že do bránky proti Izraelu pôjde jeden z dvojice Kuciak - Rodák.

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
Minister

Ďuriš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele