Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 4, 2. kolo
07.09.2020 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Bělorusko odčinilo neúspěch s Albánií a z Kazachstánu veze všechny tři body

Kazachstán nedokázal navázat ne skvělý vstup do letošního ročníku LN po výhře v Litvě (2:0) a tentokráte v domácím prostředí nestačil na konkurenční Bělorusko. Po nepříliš zajímavém prvním poločase se dostali hosté do vedení, a i když domácí celkem brzy srovnali, tak necelých deset minut před závěrečným hvizdem inkasovali po velké hrubce druhou rozdílovou trefu. Bělorusko naopak napravilo úvodní nečekaný neúspěch s Albánií (0:2).

Svěřenci českého trenéra Michala Bílka nebyli v pondělním utkání lepším výběrem, nicméně k bodovému zisku přeci jen neměli daleko. První větší možnost se zrodila krátce po deseti odehraných minutách, kdy se Zalatov po krásné kličce dostal do slibné střelecké možnosti, jenomže jeho pokus z osmi metrů dokázal ukrýt ve svých rukavicích připravený brankář Pokatilov, Hosté mohli jít do vedení přesně v polovině úvodního dějství.

Z dvaceti metrů totiž nebezpečně napřáhl Ebong a nádherně mířil pod břevno, ovšem Pokatilov famózním zákrokem jednoruč odvrátil balón nad svou branku. Pak až do přestávky k ničemu zajímavému nedošlo, pět minut po výměně stran rozvlnili síť domácí. Po krásné kolmici za defenzívu protivníka přesně zakončil padající Abat Ajmbetov, ale video odhalilo jeho těsné ofsajdové postavení a tato branka proto neplatil.

Bělorusové otevřeli gólový účet v 53. minutě. Na pravém křídle to skvěle udělal Stasevič a svým parádním obloučkem našel u vzdálenější tyče hlavičkujícího Maxima Bardačova, jenž zblízka snadno zamířil k bližší konstrukci. Kazachstán od tohoto okamžiku ožil a tlačil se ze vyrovnáním. V 57. minutě vypálil z pětadvaceti metrů Bejsebekov a jeho projektil nepříjemně zaplaval, gólman Hutar ho se štěstím vytěsnil alespoň na břevno.

Za dalších pět minut se již podařilo vyrovnat Ajmbetovovi. Po skákavé ráně z dobrých třiceti metrů vyrážel Hutar míč velmi nepřesvědčivě před sebe a dorážející Ajmbetov zcela odkrytou branku neminul. Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak Bělorusko převrhlo misky vah na svou stranu. V 86. minutě se Sujumbajev dopustil zkratu při vlastním autovém vhazování a do stoprocentní příležitosti poslal Vitalije Lisakoviče, jenž si chytře obhodil bezmocného Pokatilova a bez větších potíží dopravil balón za brankovou čáru.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele