Souhrn kvalifikace o postup na ME 2024 - neděle 15.10.

15.10.2023, 16:59, aktualizováno 15.10.2023, 22:44
Komentáře a souhrny
Gavi střílí jedinou branku utkání (© AFP)

Španělsko, Skotsko a Turecko jsou dalšími třemi jistými postupujícími. Česko nakonec zvládlo duel s Faerskými ostrovy, na výhru se ale pořádně natrápilo, Polsko naopak neumělo doma porazit Moldavsko. Švýcarsko překvapivě zaváhalo s Běloruskem, to přitom nebylo daleko od senzační výhry. Toho pak večer využilo Rumunsko k posunu na první místo tabulky. Kypr zůstává ve své kvalifikační skupině bez bodu, jednoznačně padl také na půdě Gruzie...

Skupina A

Norsko - Španělsko 0:1

15.10.2023 20:45

Góly: 49. Gavi

Norsko nenavázalo na tři po sobě jdoucí vítězství a v osmém kole kvalifikační skupiny A o mistrovství Evropy prohrálo v Oslu se Španělskem 0:1, kvůli čemuž přišlo o možnost umístit se na prvních dvou příčkách tabulky. Hosté se jednou prosadili už v první půli, ale domácí příznivce potěšil ofsajdovým verdiktem videorozhodčí. Ani ten už však nezachránil Seveřany po změně stran, kdy se o rozhodující zásah postaral Gavi. Tým z Pyrenejského poloostrova tak nebude chybět na závěrečném šampionátu v Německu, kde ho doplní Skotsko.

Skandinávský celek ve čtvrtečním utkání na Kypru potvrdil roli velkého favorita a také díky dvougólovému příspěvku Erlinga Haalanda zvítězil jednoznačně 4:0. Zkompletoval tak sérii tří po sobě jdoucích triumfů a zároveň si udržel šanci na přímý postup. K tomu ale Norové museli porazit právě Španělsko, kterému se podařilo zlomit do té doby stoprocentní Skoty, a před svým severským soupeřem se tak stále těšilo dvoubodovému náskoku.

Od úvodního hvizdu se hrálo především na polovině Norska. Španělé vyprodukovali velké množství přihrávek, které ale k ničemu nevedly. První velké ohrožení norské branky přišlo ve 20. minutě. Álvaro Morata doklepl míč těsně před čarou do prázdné brány i přesto, že nemusel, balon by tam totiž doputoval po teči domácího Stefana Standberga. Po přezkoumání videa však bylo jasné, že kvůli ofsajdu gól platit nemohl. Morata chtěl napravit své počínání ve 41. minutě, kdy se dostal k hlavičce, ale Örjan Nyland nemusel zasahovat, neboť balon mířil nad horní tyč.

Brzy po změně stran se v nepřehledné situaci odrazil míč ke Gavimu, ten pohotově zakončil k levé tyči, a španělský národní tým tak mohl ve 49. minutě slavit. Norsko vyslalo první přímou ránu na branku Unaie Simóna po 20 odehraných minutách druhé půle. Střídající Antonio Nusa ale mířil přesně doprostřed brány, a proto výrazně neohrozil španělského gólmana. V 84. minutě se objevil Haaland na malém vápně a střílel k levé tyči, jeho zakončení ale nemělo potřebné parametry, a norský kanonýr tak potvrdil ne zcela povedené utkání.

Norové tedy s favorizovaným soupeřem padli a přišli o šanci na přímý postup, ten naopak získali Španělé. Seveřané své účinkování v bojích o evropský šampionát uzavřou 19. listopadu ve Skotsku. Jihoevropany čeká předposlední vystoupení o tři dny dříve na Kypru.

Více informací k zápasu

Gruzie - Kypr 4:0

15.10.2023 15:00

Góly: 46. Otar Kiteišvili, 58. Chviča Kvaracchelija, 82. Levan Šengelia, 90+5. Georges Mikautadze (pen.)

Reprezentanti Gruzie si udobřili fanoušky, kteří jim v předešlých kláních vyčítali nedostatek bojovnosti, když v osmém kole skupiny A kvalifikace o mistrovství Evropy porazili Kypr 4:0. Hosté odehráli výborně úvodní dějství a v rámci bojů o Euro zdánlivě sahali po premiérovém venkovním čistém kontu od roku 1994 proti jinému soupeři než San Marinu. Okamžitě po změně stran ale překonal gólmana Otar Kiteishvili a po něm třeba i největší hvězda Khvicha Kvaratskhelia, jenž se v dresu národního týmu radoval ze soutěžní trefy po více než roce.

Tým ze Zakavkazska si pokazil skvěle rozehranou kvalifikaci třemi prohrami v řadě, a jeho šance na postup se tak pohybovaly spíše v rovinách teorie. Gruzie potřebovala k udržení nadějí porazit Kypr, který dosud nezískal ani bod. Papírově měl být hlavní ofenzivní hrozbou domácích 22letý Kvaratskhelia, jenž však v reprezentačním dresu příliš nezářil. Klenotu Neapole se zatím v průběhu bojů o mistrovství Evropy 2024 nepodařilo skórovat a svému celku nepřispěl ani asistencí.

Byli to ale hosté, kteří poprvé ohrozili branku soupeře. V šesté minutě nebezpečně pálil Charalampos Kyriakou z přímého volného kopu k levé tyči, jenže výborný zákrok vytáhl Giorgi Mamardashvili. Následně už se do hry více dostávali fotbalisté z Gruzie, avšak žádný z jejich pokusů nepředstavoval hrozbu pro Joëla Malla. Ve 27. minutě se musel mít na pozoru naopak Mamardashvili, když zlikvidoval přízemní střelu Dimitriose Christofiho. Kyperský útočník se dostal do možná ještě větší šance o 10 minut později, na domácího gólmana si ale opět nepřišel.

Hned v první minutě druhé půle si před velkým vápnem našel odražený míč Kiteishvili a nekompromisně zakončil k pravé tyči. Tento přesný zásah pro něj znamenal druhou branku v národním dresu. V 58. minutě se mohli Gruzínci opět radovat poté, co se Kvaratskhelia objevil sám před kyperským gólmanem a bez problémů ho obstřelil. Zapsal si tak první trefu v probíhající kvalifikaci o Euro. Z rychlého protiútoku v 82. minutě dokázali fotbalisté Gruzie přidat další branku, když se levou nohou trefil z hranice velkého vápna Levan Shengelia. V nastavení ještě upravil skóre z penalty Georges Mikautadze na konečných 4:0.

Gruzie tedy podle očekávání vyhrála a připsala si do tabulky tři body. Další zápas ji čeká 16. listopadu, kdy se střetne se Skotskem. Kypr vyzve ve stejný den Španělsko.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Španělsko
6
5
0
1
19 : 3
15
2
Skotsko
6
5
0
1
12 : 3
15
3
Norsko
7
3
1
3
11 : 9
10
4
Gruzie
6
2
1
3
9 : 13
7
5
Kypr
7
0
0
7
2 : 25
0

Skupina D

Turecko - Lotyšsko 4:0

15.10.2023 20:45

Góly: 58. Yunus Akgün, 83. Cafer Tosun, 87. Kerem Aktürkoğlu, 90+2. Cafer Tosun

Atraktivní zápas osmého kola skupiny D kvalifikace o postup na nadcházející fotbalové mistrovství Evropy přinesl zasloužené vítězství favorizovaného Turecka nad Lotyšskem 4:0. Fanoušky uvedl v polovině první půle do varu Yunus Akgün, gól byl ovšem po intervenci videorozhodčího odvolán kvůli ofsajdu. Útočník Leicesteru se však do tabulky střelců přece jen zapsal, když v 58. minutě precizním zakončením rozhodl o osudu utkání, které se nakonec proměnilo v debakl.

Turečtí hráči se tak s definitivní platností představí na závěrečném turnaji v Německu.

Uplynulý týden byl pro turecký fotbal zřejmě jedním z těch nejvydařenějších. Nejprve se země půlměsíce stala poprvé v historii pořadatelem evropského šampionátu, který bude společně s Itálií hostit v roce 2032. Její reprezentace se následně přiblížila účasti na nadcházejícím turnaji v Německu, když zvítězila v klíčovém utkání nad Chorvatskem. Dařilo se také Lotyšům, kteří i přes početní nevýhodu zdolali Arménii, a zaznamenali tak vůbec první bodový zisk v aktuálním kvalifikačním cyklu.

Dramatickou bitvu zahájil ve 22. minutě potenciálně postupovou brankou Akgün. Ten využil promáchnutí svého kapitána Hakana Calhanoglua a pohotovou ranou k tyči rozvlnil síť. Následovala však nervy drásající komunikace s videorozhodčím, která skončila odhalením milimetrového ofsajdu Calhanoglua a zneplatněním gólu. Obléhání po vzoru Osmanské říše nepřineslo změnu skóre ani o čtvrt hodiny později, Abdülkerim Bardakci pohotovou hlavičkou po rohovém kopu pouze rozdrnčel břevno.

Turci i po změně stran tahali jednoznačně za delší stranu provazu, což se propsat do nejdůležitější ze statistik povedlo brilantní ranou z hrany vápna smolaři první půle Akgünovi. Největší šanci hostí měl v 78. minutě Janis Ikaunieks, podobně jako Bardakci otřel nádhernou hlavičku o břevno. Výhru favorita potvrdil sedm minut před koncem základní hrací doby Cenk Tosun, jehož odvážný perfektně načasovaný skok hlavou napřed nešlo zastavit. Turecké galapředstavení pokračovalo v 87. minutě, kdy Kerem Aktürkoglu parádní přízemní ranou k levé tyči. Definitivní výsledek snových oslav 100 let turecké fotbalové federace určil v nastaveném čase svou druhou brankou Tosun, který potrestal hrubku v rozehrávce rozhozených Lotyšů.

Turci tedy podle očekávání zvítězili a zajistili si účast na evropském šampionátu. Svou kvalifikační cestu uzavřou 21. listopadu na hřišti Walesu. Lotyšsko o tři dny dříve vyzve doma Chorvaty.

Více informací k zápasu

Wales - Chorvatsko 2:1

15.10.2023 20:45

Góly: 47. Harry Wilson, 60. Harry Wilson - 75. Mario Pašalić

Klíčový duel o druhé místo ve skupině D v rámci osmého kola kvalifikace na mistrovství Evropy ovládl Wales, jenž porazil Chorvatsko 2:1. I přes to, že hosté obléhali Velšany jako vojska na konci 13. století, nebezpečí přicházelo převážně právě z protiútoků Cymru.

Krátce po změně stran využil jeden z nich Harry Wilson, který později také završil výhru domácího celku druhou přesnou trefou. Důležité utkání ještě zdramatizovala gólová hlavička žolíka Maria Pašaliče, na body nicméně Chorvaté už nedosáhli. Draci tak pořádně zamíchali kartami v boji o postup na finálový turnaj a zároveň poprvé v historii porazili kostkovanou družinu.

Bronzoví medailisté z posledního světového šampionátu byli blízko tomu, aby se přiblížili také účasti na nadcházejícím Euru. V klíčovém domácím duelu s Turky však selhali a po nečekané prohře byli odsouzeni k boji do posledního kola. Teoretickou šanci na přímý postup měli také domácí, kteří ale dosud porazili pouze Lotyše a v případě nynějšího neúspěchu zkombinovaného se souhrou dalších výsledků by o tuto naději přišli úplně.

Hráči v modrých dresech sice měli míč většinu času ve svém držení, první výraznou příležitost si v Cardiffu ovšem přichystali domácí. Střelu agilního křídelníka Wilsona ale jeden z obránců dokázal zablokovat. Rodák z Wrexhamu dostal další šanci v polovině prvního dějství po faulu Domagoje Vidy. Skvěle zahraný přímý kop nicméně pohotově vyrazila letní akvizice tureckého Fenerbahce Dominik Livakovič. O chvíli později zkusil z dálky hrdinu penaltových rozstřelů z Mistrovství světa v Kataru překvapit odchovanec Liverpoolu Neco Williams, i na jeho pokus však jednička Zlatka Daliče dokázala zareagovat.

Hned po přestávce se Draci ujali zaslouženého vedení. V epicentru dění byl opět Wilson, jenž poté, co utekl obráncům, z těžké pozice stihl přelobovat Livakoviče. Před druhou bránou se dlouho nic nedělo, což potrestal po hodině hry znovu křídelník Fulhamu, jehož hlavu přesným centrem našel střídající Danny James. Chorvaté ale nesložili zbraně a i nadále se tlačili za gólem. Ten nakonec přišel po prodlouženém rohovém kopu, který si na zadní tyči našel střídající Pašalič. Závěrečné minuty jednoznačně patřily týmu z jihu Evropy, leč na vyrovnávací trefu se už jeho hráči nezmohli.

Wales tedy připravil svému soupeři druhou prohru v řadě a udržel si šanci na přímý postup. O ten bude znovu bojovat 18. listopadu, kdy se představí v Arménii. Chorvaté ve stejný den změří síly s Lotyšskem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Turecko
7
5
1
1
13 : 6
16
2
Chorvatsko
6
3
1
2
10 : 4
10
3
Wales
6
3
1
2
8 : 8
10
4
Arménie
6
2
1
3
8 : 9
7
5
Lotyšsko
7
1
0
6
5 : 17
3

Skupina E

Polsko - Moldavsko 1:1

15.10.2023 20:45

Góly: 53. Karol Świderski - 26. Ion Nicolaescu

Polský národní tým remizoval v osmém kole kvalifikační skupiny E o postup na mistrovství Evropy nečekaně s Moldavskem 1:1. K další senzační výhře přiblížil outsidera brankou z prvního poločasu hrdina úvodního vzájemného duelu Ion Nicolaescu, krátce po změně stran ale vyrovnal Karol Šwiderski.

Dělba bodů, kterou v zemi s téměř 40 miliony obyvatel zastínilo ostře sledované sčítání tamních parlamentních voleb, výrazně nahrála do karet české reprezentaci. Té stačí bez ohledu na ostatní výsledky k jistotě postupu na šampionát zdolat v závěrečném duelu na vlastní půdě právě tým Moldavska.

Poláci s novým trenérem Michalem Probierzem na lavičce zvládli premiéru na Faerských ostrovech a výrazně oživili své šance na cestu do Německa. Aby ale uzmuli jednu z kýžených postupových pozic, potřebovali porazit nevyzpytatelné Moldavsko, s nímž v minulém vzájemném střetnutí i přes poločasové vedení senzačně padli. Hosté ukazovali, že jim role outsidera vyhovuje, jelikož při své poměrně zdařilé cestě kvalifikací posbírali už osm bodů.

Od úvodního hvizdu hrál s míčem na kopačkách především domácí tým. Trápil se ale v kombinaci a nedokázal se dostat do gólových pozic. Ve 26. minutě naopak měli důvod k radosti hráči Moldavska. Postaral se o to Nicolaescu, který si šikovně naběhl na rohový kop a nechytatelně zakončil k pravé tyči. V závěru však šance Orlů nabraly na intenzitě. Za zmínku stál pokus Pawela Wszolka, jenž si naskočil na centrovaný balon. Jeho hlavička ovšem mířila těsně vedle pravé tyče. I přes herní převahu tak do kabin šli ve výrazně horším rozpoložení Poláci.

Do druhého poločasu vlétli bíločervení viditelně motivovaní. To jim zanedlouho přineslo vytoužené ovoce, když za brankovou čáru dostal míč Šwiderski. Ten se ujal balonu ve vápně a bez otálení vyslal do pravého dolního rohu přízemní střelu z otočky, za kterou se brankář Moldavska natahoval marně. Na nepříznivý stav reagoval domácí trenér oživením svých útočných řad několika střídáními, ale na poctivě hrající obranný blok Moldavska se žádný z polských hráčů i přes dominanci na balonu nezmohl.

Polsko znovu ztratilo a přišlo o další klíčové body. Orli zakončí kvalifikaci 17. listopadu proti Česku, Moldavsko se ve stejný den střetne s Albánií.

Více informací k zápasu

Česko - Faerské ostrovy 1:0

15.10.2023 18:00

Góly: 76. Tomáš Souček (pen.)

Česká reprezentace splnila povinnost, když v osmém kole kvalifikační skupiny E o postup na mistrovství Evropy porazila Faerské ostrovy 1:0. Domácí tým nastřádal už během prvního poločasu více než 20 střeleckých pokusů, přičemž velmi blízko ke gólu byli Michal Sadílek s Adamem Hložkem, kteří trefili tyčku. Do šaten se přesto odcházelo za bezbrankového stavu, rozhodnutí tak přinesl až po změně stran z pokutového kopu Tomáš Souček. Ten svou vítěznou brankou mírně ulevil Jaroslavu Šilhavému, jehož budoucnost bude řešit mimořádně svolaný výkonný výbor fotbalové asociace.

Po nevydařeném zápase v Albánii čekal Česko souboj s Faerskými ostrovy, s nimiž se střetlo už potřetí během jednoho roku. Na Andrově stadionu se v přátelském utkání proti Seveřanům zaskvěl Mojmír Chytil hattrickem, v červnovém kvalifikačním duelu pak zazářil dvěma góly Václav Černý. Češi nechtěli připustit překvapení ani v Plzni, jelikož by se v případě další bodové ztráty účasti na Euru velmi vzdálili.

Od úvodního hvizdu se tým s lvíčkem na prsou dle očekávání na Faeřany vrhl. Už ve čtvrté minutě rozezněl levou tyč soupeřovy brány technickou ranou z hranice pokutového území Michal Sadílek. Následně Češi pokračovali ve velké střelecké aktivitě, ovšem potřebnou kvalitu vyslané pokusy postrádaly. K otevření skóre měl nejblíž ve 35. minutě Hložek, který se postavil k přímému kopu z nadějné pozice za vápnem, ale jeho jedovatý projektil zase orazítkoval jen brankovou konstrukci. Útočník Leverkusenu v závěru ještě předvedl pohledné akrobatické zakončení, bohužel pro něj to přehnal s razancí. Do kabin se tak šlo i přes dominanci domácího týmu za bezgólového stavu.

Děj druhého poločasu byl totožný jen z pohledu statistiky držení míče. Svěřenci trenéra Šilhavého strávili většinu času na útočné polovině, jenže kvůli nepřesné kombinaci a špatné finální fázi se s outsiderem viditelně trápili. Národní tým vysvobodila až událost ze 76. minuty, kdy Odmar Faerö v pokutovém území zablokoval rukou přízemní přihrávku. K zahrávání pokutového kopu se postavil kapitán Souček a chladnokrevně rozvlnil síť. V závěru utkání soupeř své útočné linie viditelně otevřel, na změnu stavu to ovšem žádný vliv už nemělo.

Česko zvítězilo a udrželo si slušné šance na postup. Další zápas jej čeká 17. listopadu v Polsku, Faeřané zakončí kvalifikaci 20. listopadu soubojem s Albánií.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Albánie
6
4
1
1
11 : 3
13
2
Česko
6
3
2
1
8 : 5
11
3
Polsko
7
3
1
3
9 : 9
10
4
Moldavsko
6
2
3
1
6 : 6
9
5
Faerské ostrovy
7
0
1
6
2 : 13
1

Skupina I

Rumunsko - Andorra 4:0

15.10.2023 20:45

Góly: 23. Nicolae Stanciu, 28. Ianis Hagi, 44. Răzvan Marin (pen.), 50. Florinel Coman

Rumunský národní tým naplno využil zaváhání Švýcarů a díky vítězství 4:0 nad Andorrou se po osmém kole kvalifikace na mistrovství Evropy posunul do čela skupiny I. Domácí si zajistili důležité tři body již v prvním poločase, ve kterém se prosadili hned třikrát. Rozhodující zásah si ve 23. minutě připsal bývalý hráč obou pražských "S" Nicolae Stanciu. Rumuni tak v kvalifikačním cyklu stále nepoznali hořkost porážky a udělali důležitý krok k Euru.

Rumunsko před pár dny zaváhalo s Běloruskem a jistota postupu na mistrovství Evropy se mu vzdálila. Spravit chuť si mělo proti Andoře, která dosud získala jen dva body. Tricolorii navíc chtěli prodloužit skvostnou sérii, když v soutěžnímu duelu prohráli naposledy loni v červnu a ve skupinové fázi na svého přemožitele stále čekali.

První větší pokus byl k vidění ve 14. minutě, když se k skákavému míči dostal Daniel Birligea. Ten z úrovně penalty vyslal tvrdou ránu, ovšem nemířil přesně a trefil pouze připraveného brankáře. Lépe pro Rumunsko skončila situace z 23. minuty, když se k přímému kopu postavil českým fanouškům známý Nicolae Stanciu. Ten předvedl svoji precizní kopací techniku a uklidil míč k levé tyči. Poté navázal na povedený vstup Ianis Hagi, když s míčem uvnitř pokutového území příliš neotálel a svou ranou k pravé tyči rozvlnil síť. Tečku za úspěšným prvním poločasem zajistil nekompromisní penaltou Razvan Marin.

Dominance pokračovala i po změně stran, když si šikovně z levého křídla vytvořil dobrý střelecký úhel Florinel Coman a zavěsil pod břevno soupeřovy brány. Následně už rozhodnuté utkání Rumuni zkušeně kontrolovali. Svému soupeři téměř míč nepůjčili a většinu času trávili na soupeřově polovině. Na změnu skóre se už ale domácí tým nezmohl.

Rumuni podle očekávání zvítězili a před klíčovými zápasy se přiblížili postupu na Euro. Další duel je čeká 18. listopadu s Izraelem, Andorra se ve stejný den utká s Běloruskem.

Více informací k zápasu

Švýcarsko - Bělorusko 3:3

15.10.2023 18:00

Góly: 28. Xherdan Shaqiri, 89. Manuel Akanji, 90. Zeki Amdouni - 61. Max Ebong, 69. Dzjanis Paljakou, 84. Dzmitryj Ancileuski

Utkání osmého kola skupiny I kvalifikace o postup na mistrovství Evropy mezi Švýcarskem a Běloruskem skončilo po bláznivém průběhu remízou 3:3. Nejprve se sice podle očekávání dostali do vedení fotbalisté v červených dresech, hosté ale postupně dokázali třemi trefami senzačně otočit průběh duelu ve svůj prospěch. Hráčům ze země helvétského kříže tak musela v samém závěru vytrhnout trn z paty dvojice zástupců anglické Premier League, když se nejprve prosadil Manuel Akanji a bod pro favorizovaný celek zařídil Zeki Amdouni.

Švýcaři procházeli kvalifikací poměrně bezproblémově, za což mohli být vděční především produktivní ofenzivě, která patřila mezi nejlepší napříč kvalifikačními skupinami. Dařilo se zejména Amdounimu, jenž se trefil do sítí soupeřů už pětkrát, tentokrát ovšem začal jen na lavičce. Bělorusové již na postup dosáhnout nemohli, toužili však alespoň sehrát s hráči ze země helvétského kříže vyrovnanější partii než na jaře, kdy padli vysoko 0:5.

Od prvních minut se hrálo především na běloruské polovině. První zajímavější zakončení ze strany švýcarského národního týmu přišlo ve 13. minutě, kdy z voleje pálil Granit Xhaka, branku ale o kousek minul. Ve 28. minutě už Švýcaři dokázali prorazit běloruský defenzivní blok, když se Xherdan Shaqiri dostal k balonu před velkým vápnem a technickou střelou na zadní tyč překonal Sergeye Ignatoviche. Běloruský gólman však mohl zůstat ve zbytku poločasu v klidu, neboť žádný z dalších pokusů Švýcarů neznamenal velkou hrozbu.

Běloruští reprezentanti vstoupili do druhé půle o něco aktivněji než do té první a odměnou jim byl gól v 61. minutě, kdy osamocený Maks Ebong hlavičkoval k pravé tyči. Yann Sommer byl v tu chvíli bezmocný. Následoval několikaminutový opětovný tlak Švýcarů, ze kterého ale nedokázali vytěžit nic. Naopak na druhé straně Kirill Pechenin zahrál v 69. minutě rohový kop, našel hlavu Denise Polyakova a ten se z úrovně penaltového puntíku nemýlil. O čtvrt hodiny později propadl balon za obranu Švýcarska a Dmitri Antilevski tak šel sám na Sommera a suverénně jej překonal. Běloruská radost ale netrvala dlouho. Dvěma rychlými góly Akanjiho a Amdouniho z 89. a 90. minuty došlo během několika chvil ke srovnání skóre.

Švýcarsko tak překvapivě jen remizovalo. V příštím zápase jej čeká 18. listopadu souboj s Kosovem, Bělorusové se ve stejný den střetnou s Andorrou.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Rumunsko
8
4
4
0
13 : 4
16
2
Švýcarsko
7
4
3
0
20 : 8
15
3
Izrael
6
3
2
1
7 : 7
11
4
Kosovo
7
1
4
2
8 : 8
7
5
Bělorusko
8
1
3
4
7 : 14
6
6
Andorra
8
0
2
6
3 : 17
2

Zbývající zápasy

15.10. 20:45
Kosovo - Izrael

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Modroočko

Bielorusi blázni ale aj tak Švajčiari strácajú viac, než sa čakalo, a posledné tri zápasy majú relatívne ťažké.

Reagovat
oli9

To Polsko ty vole tam je to asi v pici úplně..

Takže nám stačí doma porazit Moldavsko a jsme druzí tak či tak.. A klidně mužem v Polsku prohrát ale jak vidím Poláky tak snadnější bude asi brát bod tam

Reagovat
Marv

Je až neuvěřitelné, v jaké pozici ve skupině stále jsme. Při vší úctě k soupeřům by žádný tým z této skupiny v žádné jiné neuspěl a jen díky polské bídě ještě máme šanci na postup..

Šilhavý by měl letět, opět se ukázalo, že absolutně nevíme, co na podobné soupeře hrát a hlavně neumíme udělat žádnou změnu. Je pravda, že ten tým je slabý, když můžou být v sestavě takové symboly průměrnosti jako Holeš se Sadilkem, ale i tak je to málo. Zápas s Moldavskem ještě bude sranda, hrát ho v rámci současného srazu, tak si vsadím na Moldavsko..

Reagovat
eder

Z naší skupiny by mělo postoupit Moldavsko a Albánie, to by bylo spravedlivé...

Reagovat
Acrocephalus

Polsko má snad ještě větší bídu než my a to mají Lewandovského, nám Schick chybí. Takže objektivně řečeno, ostuda pro ně větší než pro nás. Ale my teda taky bída, co si budem...

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
fabec1222

Solidně se zrovna tyhle tři skupiny zamotaly

Reagovat
podnebný

Takže výkonný výbor FAČR podpoří Šilhavého ve funkci na dalších devět měsíců. Teď už je to skoro jasné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele