Skotská Premier League - souhrn 8. kola

16.10.2010, 18:03, aktualizováno 17.10.2010, 15:46
Komentáře a souhrny
Skotská liga je zatím exhibicí Rangers a Celtiku. Obhájci titulu včera po přestávce smetli čtyřmi góly Motherwell a zůstali stoprocentní. Dnes je napodobil Celtic, který vyhrál v Dundee. Hibernian porazil Kilmarnock, Hearts vezou body z Aberdeenu. St. Mirren doma remizoval s Hamiltonem, stejně jako Inverness se St. Johnstone.

Dundee United - Celtic FC 1:2

17.10.2010 13:45

Góly: 38. David Goodwillie - 13. Gary Hooper, 89. Gary Hooper

Fotbalisté Celticu dokázali opět udržet krok s největším rivalem z Ranges a stále to tak vypadá, že o mistrovském titulu se bude rozhodovat ve vzájemných duelech obou klubů. Ani teď to ale hosté vůbec neměli lehké, domácí Dundee drželo remízový stav až do posledních minut. Jenže jako by oba glasgowští rivalové měli talent rozhodovat utkání v závěrečných minutách. Jezdcům se to letos povedlo dvakrát, Celtic nyní skóroval v 89.minutě. ¨

Hosté šli do brzkého vedení, nicméně Dundee ukázalo velké odhodlání a ještě do poločasu srovnal jeho nejlepší střelec David Goodwille. United poté drželi velmi cenný bod zuby nehty, avšak těsně před koncem normální hrací doby udeřil Gary Hooper. Ten se postaral o obě trefy výběru Neila Lennona a stal se tak největší postavou nedělního zápasu. Celtic je druhý o skóre za Rangers, oba dva favorité už mají jedenáctibodový náskok před ostatními.

Dundee kleslo na šestou pozici, avšak s jedenácti body může stále pohodlně bojovat o třetí místo zaručující Evropskou ligu. Utkání bylo od začátku velmi přiostřené, o tom také svědčí čtyři žluté karty na každé straně. Pikantnímu duelu nechyběla ani jedna kuriózní situace, o kterou se postaral sudí ve druhé půli. Avšak ta první probíhala celkem v klidu, hosté skórovali po necelé čtvrthodině hry.

Po krásném centru Marka Wilsona se dostal ke střele právě Hooper a na Tannadice náhle lehce zhasly naděje na bodový zisk pro domácí celek. Ovšem Dundee svůj výkon postupem času vylepšovalo a sedm minut před pauzou se dočkalo šťastného vyrovnání. Ránu z těžké pozice na branku Marka Browna vyslal Goodwille, nicméně pomocí teče Glenna Loovense skončil balón k údivu všech v síti - 1:1.

Po pauze dvacet minut před koncem atakoval ve vápně slovenský brankář Dušan Perniš aktivního Hoopera a sudí Dougie McDonald odpískal pokutový kop. Nicméně záhy své rozhodnutí kuriózně změnil a hrálo se proto dále. Hooper se však v závěru přeci jen dočkal, po sklepnutí Samarase rozvlnil síť podruhé a dostal hostující fanoušky do extáze. Sám o chvíli později mohl dokonat hattrick, brilantním zákrokem tomu ale zabránil Perniš.

Více informací k zápasu

Rangers FC - Motherwell FC 4:1

16.10.2010 16:00

Góly: 47. Steven Naismith, 65. Steven Davis, 65. Kenny Miller, 67. Vladimír Weiss - 44. Nick Blackman

Rangers smetli z cesty dalšího soupeře, tři góly proti Motherwellu z rozmezí dvaceti minut ve druhé půli, pomohli udržet domácímu týmu stoprocentní záznam. Motherwell přitom po první půli vedl gólem Blackmana, druhý poločas byla však v režii Rangers, kteří si díky brankám Nasmithe, Davise, Millera a Weisse připisují další tři body.

Místo Jelaviče, který bude mimo hru několik měsíců, nasadili domácí do útoku dlouhána Kylea Laffertyho, první střelu na bránu Motherwellu však vyslal Naismith, postrádala ovšem na přesnosti. Pouze nad mířil Lafferty a mimo bránu zamířil míč i po střele Slováka Weisse. Gólman Alexander zatím vždy dokázal skvěle nahradit kolegu McGregora, tentokrát však bezchybný nebyl, zaváhal po rohu Humphreyho a pouze zablokovaná střela Lasleyho ho zachránila od inkasované branky.

Díky skvělé obraně Motherwellu a nevýrazné ofenzivě Rangers to vypadalo, že se do vedení mohou dostat spíše hosté. Velkou příležitost měl Lasley, ale stejně jako o chvíli později Blackman bránu nenašel. První zákrok v utkání musel nakonec vytáhnout Randolph, po střele Whittakera. Po jeho zákroku se míč vrátil ke skotskému obránci, ale ten namísto přihrávky lépe postavenému Millerovi, zvolil střelu nad bránu.

Minutu před poločasovou přestávkou Motherwell zchladil domácí fanoušky, Murphy nacentroval z levé strany hřiště a Blackman namířil hlavičku přesně do brány, 0:1. Rangers šli do druhé půle s cílem otočit výsledek, což se jim povedlo famózně. Nejprve využil přihrávky Laffertyho Naismith a Randolpha bez problémů překonal, 1:1. V 62. minutě se k míči dostal Davis a přesnou střelou do rohu brány otočil výsledek na 2:1.

Jen o tři minuty později vstřelil už svůj jedenáctý gól sezóny kanonýr Miller, který se prosadil hlavičkou po centru Naismithe. Další gól přišel pět minut na to, po spolupráci s Laffertym se dostal před bránu Weiss a svojí levačkou pokořil gólmana Randolpha, 4:1. Motherwell se už dostal pouze k jediné střele, kterou však Alexander s přehledem zneškodnil.

Více informací k zápasu

St. Mirren FC - Hamilton Academical 2:2

16.10.2010 16:00

Góly: 60. Michael Higdon, 73. Michael Higdon - 39. Jon Routledge, 47. Dougie Imrie

St. Mirren díky dvěma brankám z druhé poloviny utkání proti Hamiltonu uhrál alespoň remízu 2:2. Accies přitom začali lépe, po prvním poločase vedli díky gólům Routledge a Imrieho o dva góly, hrdinou St. Mirrenu se však stal Higdon, který ve druhém poločase dokázal dvěma brankami srovnat.

Hamilton do utkání nasadil rovnou tři útočníky, což na domácí zabralo a brzy si vypracoval hned tři rohové kopy. Poté však mohla pro Accies přijít pohroma, vlastní gól si totiž málem vstřelil Canning, jehož nepovedená hlavička proletěla jen těsně vedle brány. Na druhé straně vystřelil z dálky Paixao, Samson však míč vyrazil a van Zanten ho uklidil do bezpečí. Šest minut před koncem první půle přišel úvodní gól hostí, k míči se dostal Routledge a skrz několik hráčů proletěl míč až do brány, 0:1.

Brzy poté šli Accies už do dvougólového vedení, Hasselbaink přihrál Imriemu a ten vleže dokázal prostřelit Samsona. Útočník Wardlaw promrhal velkou šanci dostat svůj tým zpět do utkání, když ve velké příležitosti nepochopitelně trefil pouze postranní síť. Domácí fanoušci se přeci jen nakonec dočkali, po hodině hry dostal z rohového kopu McGowana míč Higdon a snížil na 1:2. Buddies čekali na zasloužený vyrovnávací gól dalších třináct minut, tentokrát přesně nacentroval Travner a Higdon, který byl znovu na správném místě, srovnal na 2:2.

St. Mirren však mohl remízu znovu rychle ztratit, pouze dobrý zákrok Samsona po hlavičce Imrieho zachránil domácí od inkasování. Samson měl práci i na konci utkání, tentokrát ho otestoval Casalinuovo. Domácí měli ještě příležitost k výhře, Potter však hlavičkoval jen nad bránu.

Více informací k zápasu

Hibernian FC - Kilmarnock FC 2:1

16.10.2010 16:00

Góly: 38. Chris Hogg, 45. Chris Hogg - 2. David Silva

Fotbalisté Hibernianu se snad konečně dokázali oklepat z nepříjemných výsledků a nyní doufají, že se jejich výkony budou ještě zlepšovat. Proti Kilmarnocku se sice vcelku natrápili, nicméně díky skvělému závěru prvního poločasu dokázali získat velmi cenné tři body. V tabulce se proto posunuli o bod právě před Kilmarnock na osmou příčku, hosté klesli na pozici desátou. Nicméně ve vyrovnané soutěži to zatím nic neznamená.

Přitom hosté se dostali do vedení ve 2. minutě a vypadalo to, že budou bránit těsný výsledek až do samého závěru zápasu. Jenže tentokráte to Hibs nevzdali a do poločasu přidali dvě trefy. O obě se postaral chladnokrevný útočník Chris Hogg, který nejprve srovnal sedm minut před přestávkou a následně převrhl misky vah na stranu domácího celku v nastaveném čase úvodního dějství. Kilmarnock ani přes velkou snahu již srovnat nedokázal.

Výměna trenéra tak zatím Hibs prospěla, mladičky prozatímní šéf Alistair Stevenson nahradil Johna Hughese a už si připsal první úspěch. Hosté začali mnohem aktivněji. Přímo z rohového kopu zahrozil Conor Sammon, jenže branku přeci jen o něco minul. Následně už se ale povedl krásný centr do vápna Liamu Kellymu a David Silva neměl problém dopravit balón do sítě - 0:1. Kilmarnock neskládal zbraně ani v dalším průběhu. Alexei Eremenko pálil tvrdě z velké vzdálenosti jen těsně nad, o něco později přestřelil domácí klec i Sammon.

Hosté ale ne a ne dát uklidňující druhou branku, další obrovskou šanci spálil střelec úvodního gólu Silva. Ten si skvěle naběhl na centr Harryho Forrestera, jenže hlavou z bezprostřední blízkosti nepochopitelně minul. A proto pořekadlo nedáš-dostaneš v tuto chvíli platilo do puntíku. Po rohovém kopu Dereka Riordana nejvýše vyskočil Hogg a balón v pohodě uklidl do sítě. Na lajně se pokusil balón ještě zachytit bek Craig Bryson, ovšem bylo pozdě.

O sedm minut později nahrával diagonálně Paul Hanlon přímo na hlavu Hogga a ten i v tuto chvíli našel správný cíl - 2:1. Kilmarnock to ve druhé půli nevzdal, hned v úvodu musel gólman Mark Brown vychytat Kellyho. V dalším průběhu ale spíše hrozili domácí, hlavně Riordan s Rankinem a Colinem Nishem. Killie se výrazně probudili v samém závěru. Poslední možnost spálil hlavou střídající Rui Miguel, zamířil příliš vysoko.

Více informací k zápasu

Inverness CT - St. Johnstone FC 1:1

16.10.2010 16:00

Góly: 72. Jonathan Hayes - 9. Collin Samuel

Čekal se nerozhodný výsledek a ten se také vyplnil. Loňský a předloňský nováček sehráli naprosto vyrovnané utkání, ve kterém diváci viděli dvě branky. Oba si bod naprosto zasloužili a ukázali, že dolní polovina tabulky bude vskutku vyrovnaná. Inverness udrželo prozatímní čtvrté místo a s jedenácti body zatím může být pozitivně naladěno. St. Johnstone díky posledním dobrým výsledkům se vyhouplo na sedmé místo s osmi body na kontě.

Hosté se přitom dostali do brzkého vedení a dlouho drželi nerozhodný výsledek, domácí navíc museli v polovině druhého dějství neplánovaně střídat. Ze hřiště se totiž pakoval v 68. minutě pakovat Russell Duncan a nahradil ho obránce Kevin McCann. O čtyři minuty později se však dokázali domácí přes tuto nepříjemnost přenést a vsítili rozhodující vyrovnávací trefu zásluhou Johnyho Hayese.

Hosté gólově využili hned první akci zápasu. Alan Maybury našel dlouhým pasem Collina Samuela, který na zadní tyči umístěnou střelou do horního rohu pokořil gólmana Ryana Essona. O něco později mohl skóre navýšit Sam Parkin, úspěšný ale nebyl. Následně ho napodobil Chris Millar, když z bezprostřední blízkosti napálil tělo gólmana Essona. Vzápětí Esson vychytal také dobře postaveného Liama Craiga.

Saints mohli odpovědět těsně před přestávkou, když po rohovém kopu Stuarta Duffa sklepával hlavou Ross Tokely na Adama Rooneyho. Ten ale v rozhodující chvíli zazmatkoval a do kabin proto šli spokojeněji hosté. Po pauze Inverness stále mělo na hřišti lehkou převahu. Střídající Marcus Haber nahrával zpátky ve vápně na volného Craiga, jenže ten nasměroval míč vysoko nad branku gólmana Essona.

Domácí srovnali po perfektní práci Richieho Forana. Ten se neuvěřitelně uvolnil v chumlu hostujících strážců a milimetrově našel před brankou Hayese, který nemohl minout - 1:1. Inverness se v samém závěru pokusili opět převrhnout misky vah na svou stranu. Po centru Duffa ale hlavou zblízka přestřelil Grant Munro. Na úplném konci chtěl vybojovat všechny korálky pro Saints Ronney, jeho hlavička už ale síť nerozvlnila.

Více informací k zápasu

Aberdeen FC - Heart of Midlothian 0:1

16.10.2010 16:00

Góly: 46. Kevin Kyle

Heart of Midlothian si z Aberdeenu odváží tři body za těsnou výhru 1:0. Autorem vítězné branky hostí byl ihned po startu druhé půle Kevin Kyle, který využil chyby domácí obrany a hlavičkou se zasloužil o výhru Hearts.

První poločas skutečně nebyl přehlídkou fotbalové krásy, ve hře převládaly fauly, což vyústilo v sérii žlutých karet. Z obou gólmanů měl více práce Howard, který musel zasahovat proti střelám Elliota a Susa. Obrana Hearts neměla větší práci, až na střelu Maguirea z konce první půle, která však příliš přesná nebyla. V poločasové přestávce však musel být ošetřován gólman Howard, který upadl pod tlakem Kylea a zřejmě se zranil.

A hned v úvodní minutě druhého poločasu byl překonán, Elliot totiž svým centrem našel Kylea, který nikým nechráněný pouze namířil svoji hlavičku do sítě, 0:1. Krátce po tomto gólu byl zraněný Howard vyměněn, do brány přišel Langfield a McGhee se rozhodl stáhnout také nevýrazného Veličku. Hearts byli ve druhé půli jasně lepším týmem a pouze obranný zákrok Considinea zabránil míči z kopačky Kylea v cestě do brány. Dalším hráčem, který nedohrál nesmírně tvrdý zápas, byl do té doby skvělý Suso Santana, po jeho odchodu se už však nic významného neudálo a zápas skončil vítězstvím Hearts 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rangers FC880022:724
2.Celtic FC880018:424
3.Motherwell FC841312:1013
4.Inverness Caledonian832311:811
5.Heart of Midlothian832311:1011
6.Dundee United83239:1411
7.St. Johnstone FC82247:98
8.Hibernian FC82248:138
9.Aberdeen FC82159:117
10.Kilmarnock FC82159:127
11.Hamilton Academical81348:186
12.St. Mirren FC81258:165

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (54)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rangers odehráli skvělé utkání, během 3 minut 3 goly, dokonce i Weiss se trefil, krásný zápas, kdo sledoval, tak ví

Reagovat
smazaný uživatel

Millerov klasicky vykon .... zas gool

Reagovat
Ferguson6

Rangers Nemate niekto zostrihy zapsu (golov)?? chcel by som si pozriet tie 2 goly za minutu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Ferguson6

dakujem

Reagovat
smazaný uživatel

Wladko Weiss Gol!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Som spat. Po vyprsani banu, ktory som dostal ani neviem za co .

Hoci som sa dusoval ze sa uz nevratim, neda mi. Ked vidim tuto prazdnu skotsku sekciu, je mi smutno na dusi. Okrem par symbolov typu tu niet co citat. A tak bez stipku hnevu na tento obcas amatersky web som sa rozhodol pisat dalej.

1.Co ma TESI:

Vcerajsie vitazstvo Rangers 4-1. Vzdy to byva o cosi tazsie naskocit do ligovej reality po reprezentacnej "prestavke", kedze sme mali takmer cely kader 12 dni rozutekany po svete.

Prvy polcas to aj tak vyzeralo, v druhom sa uz valec rozbehol a napokon z toho bola takmer exhibicia.

2.Co ma TESI:

Mame 3 hracov v zivotnej forme. Allan McGregor, Kenny Miller, Steven Naismith.

McGregora uz ma v merku dokonca aj samotny SAF a tak sa celkom nahlas hovori o januarovom stahovani reprezentacneho golmana na Old Trafford. 5 milionov libier pojde udajne opacnym smerom. Na Ibrox o tom zatial nechcu ani pocut... Akaze to zmena ked ho pred casom (spolu s Fergusonom) takmer vyhodili z klubu.

Forma Naismitha ma prudko stupajucu tendenciu, az je tazke odhadnut kde sa zastavi.

Naopak ta Millerova este nie a nie, a to je pre Gers len dobre. Okrem jedneho zapasu skoroval vo vsetkych 7 ligovych dueloch.

3.co ma TESI:

Do starej formy sa (konecne) dostava Steven Davis. To je pre Rangers nesmierne dolezite, pretoze toto je nas mozog, nas midfield maestro. Vcera dal krasny gol a predviedol par skvelych akcii. Ked bude tento chlapik vo svojej kozi, bude pre hru a dobre vysledky rovnako dolezity ako ti traja vyssie spominani.

1.Co ma NETESI.

Zranenie Nikicu Jelavica. Pri vytazenosti Millera a Naismitha, ktori hraju na viacerych frontoch (SPL, CHL, repre) mal byt prave on tym kto ich aspon v lige plnohodnotne nahradi.

Zial, vazy v kolene po faule Blacka z Hearts nevydrzali a Chorvatsky bombarder si zahra najskor po Novom roku.

2.Co ma NETESI:

Vysledky Skotskej repre. Z dvoch zivotne dolezitych zapasov kvalifikacie na EURO 2012 nevytazili ani bod co ich v "malej" skupine prakticky odsuva z moznej ucasti na sampionate.

O sposobe hry v Prahe sa toho popisalo dost. Zjednodusene: Kouc Levein pouzil taktiku alla Rangers 0-0 na Old Trafford. Ibaze Levein nie je Smith. Zozal za to vlnu kritiky a posmeskov, kdesi som cital ze ked proti Cesku nasupili 4-6-0, proti Spanielom to bude 10-0-0. Nebolo.

Ci skor nemohlo byt, pretoze ine uz na vyber naozaj nemal. Hralo sa "normalne" a hned to bolo vidiet. Pri troche stastia mohli Skoti uhrat s uradujucim majstrom sveta a Europy krasnu remizu 2-2. Prezije teraz Levein zimu? Tazko povedat, na ostrovoch maju s manazermi trochu viac trpezlivosti nez inde.

3.Co ma NETESI:

Tradicny klub (i ked teraz druholigovy) Dundee FC sa v piatok dostal do nutenej spravy.

Stalo sa tak po druhy raz od roku 2003. Prvy knock-out vtedy prezil, ten druhy uz bude tazsi.

Dlh klubu dosiahol 2 miliony libier. Manazer Chisholm a asistent Billy Dodds (mam s nim foto este ked hral v RFC ) uz dostali padaka, rovnako ako 9 hracov. Ani jeden z nich vsak neboli klucovi takze vo vcerajsom zapase v Stirlingu (1-1) sa to ani neprejavilo.

Co vsak caka majstra Skotska z roku 1962 dnes nikto nevie odhadnut. Ak sa nenajde investor ktory dlh vyrovna, klub bude musiet zaniknut. Prisne pravidla SFL jeho dalsie fungovanie neumoznia. Klub je z velkeho mesta, ma pomerne silne zazemie, ozvali sa miestni podnikatelia a mobilizaciu vyhlasuju aj fanusikovia (na domace zapasy ich chodi 4-5000 co nemaju ani niektore kluby SPL). Aj vcera im podporu vyjadrili fanusikovia Stirling Albion, jedineho klubu v Skotsku ktory pred zanikom zachranili zbierkou prave jeho skalni. Ozval sa i Fabrizio Ravanelli ktory tu kedysi hraval a takisto je ochotny pomoct. Zelam Dees aby sa jeho situacia vyriesila tak aby tento sympaticky klub z futbalovej mapy Skotska nezmizol.

Reagovat
smazaný uživatel

Ally, škotska liga je asi tak zaujímavá ako naša.Ranges a Celtic majú peniaze, tak sú nad ostatnými.Je to liga o bojovnosti.Inak , s tou vašou škotskou repre by som to tak čierne nevidel. Majú víťazstvo z Litvy.Ak sa im doma podarí poraziť CR a Litvu, majú baráž.

Reagovat
Ferguson6

Tak tu br. Skotska liga je z niektroych pohladov zaujimavejsia, z niektorych nie. Urcite je zaujimavejsia ako vsetky stredoeuropske ligy uz len tým, ze su v nej 2 svetove velkokluby. V str. europe velkoklub nemame (max. regionalne velkokluby tipu Slovan, Sparta, Wisla, ...). A prave to ju robi aj trochu nudnou. O titul bojuju pravdielne Rangers a Celtic( ), velke prekvapenia su tam max. v pohary. To zase väcsinou v str. Europe neplati. Tituly tu vyhravaju skoro kazdy rok ine týmy. Sice pred sezonou su vacsinou tiez len 2 favoriti ako v Skotsku. Skotskej lige by mozno pomohlo(ale skor uskodilo), keby Celtic a Rangers odisli do PL. Liga by sa tym padom velmi vyrovnala a vsetky týmy by chceli byt novymi Rangers a Celticom, tym padom by mohli prist novy investori a viac penazi do pokladnic týmov => lepsi hraci do ligy. Druha moznost je ta negativna a skotska liga by sa dostala na uroven tych nasich stredoeuropskych a mozno aj nizsie. Takze zatial si myslim, ze je zaujimavejsia koli Old Firms.

PS: Rangers tych penazi urcite nemaju nazvys

Reagovat
smazaný uživatel

Preto že sa im podarilo uhrať remízu na MU ešte ich nemusíš nazývať svetovými veľkoklubami.To je ale hodne odvážne tvrdenie.

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers a Celtic su historiou, zazemim, infrastrukturou, fanusikmi, teda vsetkym tym okolo futbalu URCITE svetovou triedou. Rozdiel je na ihrisku, tam uz najlepsich hracov na svete objektivne povedane nemaju. Pricinu vsetci vieme, vsetko je to o peniazoch.

Velkost klubu sa nikdy nemeria kvalitou kadra, to si zapamataj.

Reagovat
Ferguson6

Rangers: 53 titulov (29 druhy), 1 PVP, 33 Skotskych poharov (17 druhy), 26 ligovych poharov (7 druhy), 1 finale UEFA, 1 finale UEFA SuperCup, 1 semifinale LM (Europskeho poharu), 2 finale PVP.

Hraci ako Flo, Gattuso, van Bronckhorst, Arteta, Kachelskis, Gascoigne, Ferguson, McCoist, Caniggia, Mols alebo Reyna.

Jeden z najlepsich stadionov v Euroope.

Miliony fanusikov vo svete.

Ak toto nieje velkoklub, tak uz potom neviem. Velkoklub nemusi vydat na posily kazde leto stovky milionov eur a kupovat len hracov za min 20 mil eur alebo bezdomovcov min. za 8 mil eur. Velkoklub robia vsetky tie veci, ktore som napisal vyssie a to som este urcite vela veci zabudol. Ak by bol velkoklub kazdy tým, ktory porazil United tak by ich len v Anglicku bolo min. 20

Reagovat
smazaný uživatel

a kde mas Laudrupa a De Boers

Reagovat
Ferguson6

ups

Reagovat
smazaný uživatel

Laudo moj najoblubenejsi foreigner

Dufam ze sa z tej rakoviny dostane, zelam mu to ako nikomu

Reagovat
Ferguson6

U mna Mols A samozrejme Laurupovi drzim palce

Reagovat
smazaný uživatel

Mols bol pan hrac, nebyt pana Kahna co mu zlomil nohu pri autovej ciare (!) mohol mat u nas naozaj skvelu karieru. V jeho Utrechte je dokonca od tych cias aj RFC fanklub.

Reagovat
Ferguson6

Tak tu karieru nemal zase najhorsiu a "par" tych golov u nas dal. Skoda toho zranenia, mohol od nas odist do lepsieho klubu alebo najlepsie by bolo keby zostal do konca kariery v Rangers

Reagovat
smazaný uživatel

Mna ani jeden nepresvedčíte, že Celtic a Rangers sú svetové velkokluby.Ano, škotske velkokluby sú. Elitný legionári tam chodia hrať na záver svojej kariéry.Aj Moravčík, jeden z najlepších hráčov Celticu bol svetová hviezda? Ano, všetci vieme, že ešte aj pred 3 rokmi žiadali Celtic a Rangers aby smeli hrať PL.Ale prečo by to Anglicko robilo? Vieme, že povolili Cardiffu hrať 2.ligu.Ale Walesania nebásnia stále o nezávislosti.Inak, aj Dynamo Dráždany a Slovan Bratislava vyhrali PVP, Trnava bola v semifinále EPM.Momentálne sú napr.turecké alebo holandské kluby určite lepšie.Aj Anderlecht Brusel je svetový veľkoklub?Inak si myslím, že Skotsko sa asi dostane do baráže, stačí mu doma poraziť Litvu a Cesko, čo nie je vôbec nemožné.Lenže v barážni nebudú nasadení, takže zase to budú mať pekne ťažké.

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno ten pojem svetove velkokluby znie tak vznesene a strasne vysoko.

K pojmu europsky velkoklub ich uz radit mozme. A co je zvysok sveta? Afrika, Azia, Australia, Amerika. Ake su tam velkokluby? Nie je potom v tejto "konkurencii" Europsky velkoklub zaroven aj svetovy? Ked zalozili Rangers a Celtic, mnohe dnesne velkokluby este ani neexistovali.

Keby si videl nazivo to zazemie, system, organizaciu, tak o tom ze Old Firms su svetove kluby ani na chvilu nepochybujes. Stadion Rangers a Celticu ma 5 hviezdiciek, tomu sa v europskom meradle moze pochvalit uz malokto. A treningovy komplex Murray Park mozu jazdcom zavidiet vsetky kluby sveta. Mimochodom Glasgow je jedine mesto v Britanii ktore ma 3 stadiony s kapacitou nad 50 000 miest. A vsetky su na spickovej urovni ! Tak teraz si rozpravaj o tom co je svetovy klub. Pre mna su tieto kluby na urovni FC Barcelona, Milan, Man Utd, Bayern a spol.

To ze nemaju najlepsich hracov (alebo takych ako spominane kluby) ich nijak z tejto kategorie nevylucuje. Pretoze velkost klubu sa nemeria kvalitou hracov.

V tomto pripade su obaja v lepsom europskom priemere, ale stale pomerne daleko od spicky.

Hawk.

Reagovat
smazaný uživatel

Sú to bývale svetové europske veľkoluby, možno tak zo 70-tych rokov. Vtedy totiž smeli hrať za tím len dvaja legionári.Veľkoklub sa meria úspechmi a hráčmi.Kedy si ich mali dnes ich už nemajú.Nie je to chvíľkový výpadok, min.od prípadu Bosman od kedy môže mať klub hocikoľko legionárov vrámci EU, je to trvalý jav.Celtic ani Rangers sa už nikdy nedostanú na úroven spred prípadu Bosman, lebo na to nemajú peniaze.Myslím,že aj Partizan Belehrad je lepší.

Reagovat
Ferguson6

Tak velkoklub sa urcite nemeria len uspechmi a hracmi. Meria sa vsetkymi tymi vecami co su vyssie ako zazemie, fanusikovia, atd. A v dobe, ked kluby davaju za hracov nenormalne ceny je fakt hlupe nazvat svetovym (europskym) velkoklubom kazdy, ktory ma momentalne uspechy alebo hracov. Ako priklad uvediem ManCity, to je teraz take vdacne. Maju tych najlepsich hracov ale trofeji 6-krat menej ako Rangers. Je ManCity velkoklub?? Mozno su na zaciatku cesty, ktora k tomu vedie. Al e to sa ukaze az ked nieco vyhraju a meno ManCity zacne znamenat aj nieco ine ako arabskych sejkov. Takze posudzovat velkokluby len podla tych 2 kriterii co si napisal je velmi plytke. A samozrejme Partizan moze byt momentalne lepsi ako Rangers, ale momentalna situacia nerobi velkoklub. Alebo mi chces povedat, ze Artmedia bola vlekoklu, lebo porazila Porto. Alebo Blackpool je velkoklub, lebo je na tom lepsie ako Liverpool. Alebo nebodaj, ze Liverpool nieje velkoklub, lebo je niekde na chvoste tabulky??

Reagovat
smazaný uživatel

nechaj ho uz, len by ma zaujimalo ktoremu klubu fandi.

ja by som mu potom povedal ci je to velkoklub alebo nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Scotland hralo v Litve 0-0

Priamo ide na EURO len vitaz skupiny (Spanielsko ), druheho caka baraz pretoze medzi najlepsimi druhymi uz isto nebude.

Rangers peniaze nemaju, teda isto nie na nejaky luxus v podobe ziskavania a platenia hracov aspon europskeho formatu. Da sa povedat ze pod sikovnym vedenim najvyssich sa v ramci moznosti drzi maximalne nad moju spokojnost. Caka sa na noveho investora (majitela) ktory by zmazal sucasny dlh a pridal cosi naviac.

Rangers a Celticu by presun do PL urcite pomohol, financne i kadrovo by, ak by tam chceli hrat dostojnu ulohu, na tom jednoducho museli byt lepsie. Ked si vezmeme ze vypadavajuci z Premier League zarobi v sezone viac nez majster Skotska tak je to na zamyslenie.

Co sa tyka kvality ligy: Pre mna je meradlo to ako ma zapas zaujme. Dnes som videl Dundee Utd v Celtic a zapas ma ako divaka absolutne uspokojil (okrem vysledku ). Je jasne ze zapasy typu Inverness v Hamilton uz ten naboj, kulisu, kvalitu nemaju ale treba si uvedomit ze Skotsko je mala krajina kde je viac ovci nez obyvatelov. Uz to ze maju dlhe roky 2 svetove kluby, ich 3 kluby vyhrali v minulosti Europske pohare, uz to je pre nu uspech.

Najvacsim problemom sucasneho futbalu je nedostatok penazi, mnohe kluby ziju skromne na hranici prezitia. Napriek tomu sa tu ale vzdy hral jeden z najpoctivejsich futbalov na svete.

Reagovat
Ferguson6

Do Inverness sa mi neopieraj

Reagovat
smazaný uživatel

precooo?

Reagovat
Ferguson6

Po Rangers v Skotsku moji najoblubenejsi

Reagovat
smazaný uživatel

a su to tusim aj tvoji rovesnici

no jasne, su to symposi, krasny stadionik a hlavne tie cajky lietajuce pri pobrezi odkial je to na stadion co by kamenom dohodil. mam rad nase zapasy na ICT, maju take zvlastne caro...

mimochodom viec co znamena CELTIC?

Celtic

Even

Lost

To

Inverness

Caley

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
smazaný uživatel

opr. bod zl litvy

Reagovat
Ferguson6

Som sa cudoval, ze kde si

Reagovat
smazaný uživatel

ally musíš spamovat všude ? dmnt

Reagovat
smazaný uživatel

Skotská liga je nudná

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rufus

Reagovat
Ferguson6

Myslim, ze tento clanok bude mat rekord v priemere slov na jeden komentar

Reagovat
Virtuos

Celtic súper 3 body sú doma + výborne je i to, že Gary sa chytá teraz ešte Tony a bude to ok

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu, teraz este naspat Tony (Mowbray) a bude to super

Reagovat
Virtuos

nie toho som nemyslel , ale Stokesa a uvidíš

Reagovat
smazaný uživatel

ja viem

Neviem co chces, ved hra dobre. Sice nedava goly (tusim len 1 ) ale jeho prinos pre tim sa mi paci. Mozno by k sebe potreboval skor Riordana nez to kopyto Samarasa.

Ale inak techniku ma, rychlost tiez, goly davat vie. Mne sa celkom pozdava aj ten Hooper.

Na to ze prisiel do Celticu ako divizny kanonier sa celkom chytil a to este zaciatok sezony vlastne premarodil. Ale ta zaloha je strasna Chybaju tam kreativni hraci ako McGeady, Nakamura. Brown je skor bojovnik (ale pre tim nepostradatelny), ten Korejec to je muka, Ledleyho v zapasoch ani poriadne nevidno. Ked tak skor ten McCourt, to je sidlo, smerom dopredu je dost neprijemny. Maloney to s loptou vie ale triedu McGeadyho nedosahuje.

Obrana sa mi zda celkom v pohode, este sa trochu potrebuju zohrat, su spolu kratko.

V nedelu OLD FIRM DERBY, uz sa neviem dockat

Reagovat
Ferguson6

Konecne sa od Salatov oddelime

Reagovat
smazaný uživatel

0-3 Miller, Naismith, Davis

Reagovat
Ferguson6

ale no...

0-3 Miller, Naismith, Weiss

Reagovat
smazaný uživatel

Mam obavu ci ho Walter nevynecha. Predsa len proti silnym hra skor 4-5-1 a viac defenzivne.

Ale mame uzky kader takze na vyber velmi nebude... Este nas caka Valencia, tam mozu sramy pribudnut lebo to bude match na ostrie noza. Verim ze sa nam podari odplata za Scotland.

Reagovat
Virtuos

jj OLD Firm na to sa aj ja teším a ohľadom toho Samarasa myslím si žeby mohol odísť lebo je tam i Murphy a ten sa mi vidí v zakončení lepší a v tej zálohe by som skúsil Forresta taký podobný typ s Aidenom hl. je behavý a ak by doladil techniku určite by bol veľmi prínosný pre tým, akurát kto mi nesedí je Juárez dosť nenapľňa očakávania čo som ho videl a na gólmana Forstera čo hovoríš?

Reagovat
smazaný uživatel

Forster je hlavne vysoky ale zda sa mi isty.

Minuly rok bol na hostovani v Norwich City a pomohol im v LGE 1 k titulu.

Moze z neho nieco byt ale je kmenovym hracom Newcastle a tam sa po sezone aj vrati takze toto je riesenie skor provizorne.

Forrest je tiez ok, hlavne je este mlady ale spravne futbalovo drzy, navyse ma nadpriemernu techniku a tah na branu. Urcite dobre riesenie pre buducnost.

Juarez ma osobne problemy, na repre vyjazde Mexika bol prichyteny s nejakymi cundrami, dost sa to medializovalo takze obdobny pripad co Rooney - ide to na ukor futbalu.

Reagovat
Virtuos

hm, ale vyzerá to tak, že stopérska dvojica sa našla len ešte kraje by chcelo doladiť i keď je tam na ľavo Izaguirre, ale ešte som ho nevidel takže v jeho prípade sa nevyjadrujem no škoda pre Mulgrewa lebo má to ťažké ako vidno lebo zatiaľ sa nepresadil a v pravo Cha radšej by som tam videl Wilsona alebo Hinkela a k stopérom zrejme sú dosť pomalý no zatiaľ to nejako ide

Reagovat
smazaný uživatel

pan Loovens ma na to asi iny nazor ked v jednom kuse po kazdom len ziape

Reagovat
Virtuos

Loovens má načo vrieskať, ale som rád že je tam Majstrovic skúsenosti boli potrebné aj sú, no kraje obrany tak či tak majú čo robiť

Reagovat
smazaný uživatel

ally, ako sa darí megatalentovi Fleckovi?

Reagovat
smazaný uživatel

ty nemozes v noci spavat?

Nedari resp. nehrava. Nebol v nominacii na ziadny zapas tejto sezony pretoze je zraneny.

Talent je ale ma prchku povahu. Treba len dufat ze vekom pride trochu k rozumu.

Reagovat
smazaný uživatel

Som chorý, čierny kašel, nemôžem spávať...

Hovorilo sa o ňom ako o veľkom talente, priamočiare rýchle krídlo, bojovník. Povaha? Niečo ako Rooney? Nie? No aj keď nemám rád Rangers, držím mu palce, mohol by sa presadiť, má na to.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele