základní část, 8. kolo
17.10.2010 13:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Dundee United - Celtic FC 1:2

Fotbalisté Celticu dokázali opět udržet krok s největším rivalem z Ranges a stále to tak vypadá, že o mistrovském titulu se bude rozhodovat ve vzájemných duelech obou klubů. Ani teď to ale hosté vůbec neměli lehké, domácí Dundee drželo remízový stav až do posledních minut. Jenže jako by oba glasgowští rivalové měli talent rozhodovat utkání v závěrečných minutách. Jezdcům se to letos povedlo dvakrát, Celtic nyní skóroval v 89.minutě. ¨

Hosté šli do brzkého vedení, nicméně Dundee ukázalo velké odhodlání a ještě do poločasu srovnal jeho nejlepší střelec David Goodwille. United poté drželi velmi cenný bod zuby nehty, avšak těsně před koncem normální hrací doby udeřil Gary Hooper. Ten se postaral o obě trefy výběru Neila Lennona a stal se tak největší postavou nedělního zápasu. Celtic je druhý o skóre za Rangers, oba dva favorité už mají jedenáctibodový náskok před ostatními.

Dundee kleslo na šestou pozici, avšak s jedenácti body může stále pohodlně bojovat o třetí místo zaručující Evropskou ligu. Utkání bylo od začátku velmi přiostřené, o tom také svědčí čtyři žluté karty na každé straně. Pikantnímu duelu nechyběla ani jedna kuriózní situace, o kterou se postaral sudí ve druhé půli. Avšak ta první probíhala celkem v klidu, hosté skórovali po necelé čtvrthodině hry.

Po krásném centru Marka Wilsona se dostal ke střele právě Hooper a na Tannadice náhle lehce zhasly naděje na bodový zisk pro domácí celek. Ovšem Dundee svůj výkon postupem času vylepšovalo a sedm minut před pauzou se dočkalo šťastného vyrovnání. Ránu z těžké pozice na branku Marka Browna vyslal Goodwille, nicméně pomocí teče Glenna Loovense skončil balón k údivu všech v síti - 1:1.

Po pauze dvacet minut před koncem atakoval ve vápně slovenský brankář Dušan Perniš aktivního Hoopera a sudí Dougie McDonald odpískal pokutový kop. Nicméně záhy své rozhodnutí kuriózně změnil a hrálo se proto dále. Hooper se však v závěru přeci jen dočkal, po sklepnutí Samarase rozvlnil síť podruhé a dostal hostující fanoušky do extáze. Sám o chvíli později mohl dokonat hattrick, brilantním zákrokem tomu ale zabránil Perniš.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mišůn

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele