základní část, 8. kolo
16.10.2010 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Hibernian FC - Kilmarnock FC 2:1

Fotbalisté Hibernianu se snad konečně dokázali oklepat z nepříjemných výsledků a nyní doufají, že se jejich výkony budou ještě zlepšovat. Proti Kilmarnocku se sice vcelku natrápili, nicméně díky skvělému závěru prvního poločasu dokázali získat velmi cenné tři body. V tabulce se proto posunuli o bod právě před Kilmarnock na osmou příčku, hosté klesli na pozici desátou. Nicméně ve vyrovnané soutěži to zatím nic neznamená.

Přitom hosté se dostali do vedení ve 2. minutě a vypadalo to, že budou bránit těsný výsledek až do samého závěru zápasu. Jenže tentokráte to Hibs nevzdali a do poločasu přidali dvě trefy. O obě se postaral chladnokrevný útočník Chris Hogg, který nejprve srovnal sedm minut před přestávkou a následně převrhl misky vah na stranu domácího celku v nastaveném čase úvodního dějství. Kilmarnock ani přes velkou snahu již srovnat nedokázal.

Výměna trenéra tak zatím Hibs prospěla, mladičky prozatímní šéf Alistair Stevenson nahradil Johna Hughese a už si připsal první úspěch. Hosté začali mnohem aktivněji. Přímo z rohového kopu zahrozil Conor Sammon, jenže branku přeci jen o něco minul. Následně už se ale povedl krásný centr do vápna Liamu Kellymu a David Silva neměl problém dopravit balón do sítě - 0:1. Kilmarnock neskládal zbraně ani v dalším průběhu. Alexei Eremenko pálil tvrdě z velké vzdálenosti jen těsně nad, o něco později přestřelil domácí klec i Sammon.

Hosté ale ne a ne dát uklidňující druhou branku, další obrovskou šanci spálil střelec úvodního gólu Silva. Ten si skvěle naběhl na centr Harryho Forrestera, jenže hlavou z bezprostřední blízkosti nepochopitelně minul. A proto pořekadlo nedáš-dostaneš v tuto chvíli platilo do puntíku. Po rohovém kopu Dereka Riordana nejvýše vyskočil Hogg a balón v pohodě uklidl do sítě. Na lajně se pokusil balón ještě zachytit bek Craig Bryson, ovšem bylo pozdě.

O sedm minut později nahrával diagonálně Paul Hanlon přímo na hlavu Hogga a ten i v tuto chvíli našel správný cíl - 2:1. Kilmarnock to ve druhé půli nevzdal, hned v úvodu musel gólman Mark Brown vychytat Kellyho. V dalším průběhu ale spíše hrozili domácí, hlavně Riordan s Rankinem a Colinem Nishem. Killie se výrazně probudili v samém závěru. Poslední možnost spálil hlavou střídající Rui Miguel, zamířil příliš vysoko.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele