základní část, 8. kolo
16.10.2010 16:00 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Rangers FC - Motherwell FC 4:1

Rangers smetli z cesty dalšího soupeře, tři góly proti Motherwellu z rozmezí dvaceti minut ve druhé půli, pomohli udržet domácímu týmu stoprocentní záznam. Motherwell přitom po první půli vedl gólem Blackmana, druhý poločas byla však v režii Rangers, kteří si díky brankám Nasmithe, Davise, Millera a Weisse připisují další tři body.

Místo Jelaviče, který bude mimo hru několik měsíců, nasadili domácí do útoku dlouhána Kylea Laffertyho, první střelu na bránu Motherwellu však vyslal Naismith, postrádala ovšem na přesnosti. Pouze nad mířil Lafferty a mimo bránu zamířil míč i po střele Slováka Weisse. Gólman Alexander zatím vždy dokázal skvěle nahradit kolegu McGregora, tentokrát však bezchybný nebyl, zaváhal po rohu Humphreyho a pouze zablokovaná střela Lasleyho ho zachránila od inkasované branky.

Díky skvělé obraně Motherwellu a nevýrazné ofenzivě Rangers to vypadalo, že se do vedení mohou dostat spíše hosté. Velkou příležitost měl Lasley, ale stejně jako o chvíli později Blackman bránu nenašel. První zákrok v utkání musel nakonec vytáhnout Randolph, po střele Whittakera. Po jeho zákroku se míč vrátil ke skotskému obránci, ale ten namísto přihrávky lépe postavenému Millerovi, zvolil střelu nad bránu.

Minutu před poločasovou přestávkou Motherwell zchladil domácí fanoušky, Murphy nacentroval z levé strany hřiště a Blackman namířil hlavičku přesně do brány, 0:1. Rangers šli do druhé půle s cílem otočit výsledek, což se jim povedlo famózně. Nejprve využil přihrávky Laffertyho Naismith a Randolpha bez problémů překonal, 1:1. V 62. minutě se k míči dostal Davis a přesnou střelou do rohu brány otočil výsledek na 2:1.

Jen o tři minuty později vstřelil už svůj jedenáctý gól sezóny kanonýr Miller, který se prosadil hlavičkou po centru Naismithe. Další gól přišel pět minut na to, po spolupráci s Laffertym se dostal před bránu Weiss a svojí levačkou pokořil gólmana Randolpha, 4:1. Motherwell se už dostal pouze k jediné střele, kterou však Alexander s přehledem zneškodnil.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele