Skotská Premier League - souhrn 30. kola

19.03.2011, 14:59, aktualizováno 19.03.2011, 18:07
Komentáře a souhrny
Hearts doma otočili zápas proti St. Mirrenu a výrazně se pod tím podepsal Rudolf Skácel, autor dvou branek. Dundee doma udolal Inverness, Kilmarnock si poradil s Motherwellem a mezi Hamiltonem a St. Johnstone gól nepadl...

Heart of Midlothian - St. Mirren FC 3:2

19.03.2011 16:00

Góly: 55. Rudolf Skácel, 82. Ryan Stevenson, 90. Rudolf Skácel - 15. Michael Higdon, 69. Michael Higdon

Český záložník Rudolf Skácel je znovu hrdinou Heart of Midlothian, v dnešním utkání dvěma góly pomohl svému celku k výhře 3:2 nad St. Mirrenem. Podceňovaní hosté se brzy ujali vedení gólem Higdona, Skácel však ve druhé půli srovnal, načež zaznamenal druhý gól Higdon. Hearts se však nehodlali vzdát, Stevenson srovnal stav a v nastavení zajistil výhru domácích Skácel.

Oba kluby šly do utkání s prohrami z posledního utkání a na St. Mirrenu byla vidět velká snaha ukořistit dobrý výsledek. Už v první minutě našel Thomson napravo Mooye, jenž poslal centr do pokutového území, Higdonovu slabou střelu však Kello chytil. Další příležitost měl Higdon po krásné přihrávce Thomsona, ale v zakončení naprosto zklamal. V 15. minutě vše napravil, volný kop McLeana prodloužil McGregor a Higdon hlavičkou překonal Kella. Na druhé straně se ke střele dostal Skácel, ale mířil těsně mimo.

St. Mirren měl po půlhodině hry další gólovou příležitost, když McGowan trefil tyč a Thomson poté zasáhl proti dorážce Mooye. Pro domácí byla první půle velkým zklamáním a po přestávce přišli na hřiště Robinson a Driver, jenž nahradili nevýrazné Obuu a Mrowiece. Templeton mířil z okraje pokutového území nad bránu, ale v 55. minutě prošel Skácel přes Goodwina a poslal nechytatelnou střelu za Gallacherova záda, 1:1.

Hosté se však vrátili do vedení, v 69. minutě dostal míč Higdon, otočil se a přesnou střelou do horního rohu napodobil Skácela, 1:2. Po přihrávce Zaliukase mohl Skácel srovnat, ale tentokrát Gallacher jeho pokus vytěsnil. K dalekonosné ráně se odhodlal Stevenson, ale míč doplachtil jen do postranní sítě. V 82. minutě však obrana hostí zaváhala při vhazovaném míči a Stevenson srovnal na 2:2. Hearts si sice výhru nezasloužili, ale fotbal je nevyzpytatelný. Rohový kop Thomsona prodloužil Robinson a Skácel v nastavení vystřelil Hearts tři body.

Více informací k zápasu

Dundee United - Inverness CT 1:0

19.03.2011 16:00

Góly: 43. Danny Swanson

Dundee United zaznamenali už páté vítězství v řadě, tentokrát na ně nestačil Inverness. O vítězství domácího celku rozhodl krátce před poločasovou přestávkou záložník Danny Swanson.

Domácí do utkání vstoupili aktivně a Russell, autor obou gólů z posledního zápasu proti Hearts, mířil hlavou už ve třetí minutě po centru Watsona těsně nad bránu. Architektem úvodní příležitosti na druhé straně byl Hayes, který naservíroval míč na zadní tyč Foranovi, jehož střelu však gólman Perniš chytil do rukavic. Na okraji pokutového území Invernessu našel Goodwillie volného Davida Robertsona, jeho střela však postrádala na přesnosti.

Další šanci měl také Inverness, Odhiambo přihrál nabíhajícími Hoggovi, jehož střelu ale Perniš zablokoval nohami. Domácí postupně získávali na hřišti velkou převahu a Swansonova střela z okraje pokutového území byla tečována. Goodwillie poté využil uklouznutí Tokelyho, prošel přes Hogge, ale jeho zakončení vyrazil nohou gólman Esson. United se přesto ještě do konce poločasu ujali vedení. Obrana Invernessu si neporadila s centrem Davida Robertsona, Scott Robertson prodloužil na Swansona, jenž míč poslal levačkou do brány.

Slabá obranná hlavička Russella pustila na začátku druhé půle k šanci Rooneyho, ale útočník měl těžkou práci a nakonec mířil mimo bránu. Rooney měl o chvíli později další šanci, tentokrát byla jeho střela přesnější, ale postrádala na síle. United si chtěli pojistit výhru, David Robertson ale bránu přestřelil. Po nepřesné střele Hayese byl další pokus Swansona tečován nad bránu a neprosadil se ani Russell. V závěrečných minutách směřovala Foranova střela na bránu, ale Perniš zasáhl a připsal si čisté konto.

Více informací k zápasu

Hamilton Academical - St. Johnstone FC 0:0

19.03.2011 16:00

Góly: -

Hamilton Academical z dalšího důležitého souboje, jenž mohl napovědět o jeho budoucnosti v nejvyšší soutěži, vytěžil jen bod za bezbrankovou remízu se St. Johnstonem. Jeho série bez výhry v domácím zápase, která trvá od úvodního ligového kola, se tak prodlužuje o další zápas.

Blíže k zajištění vedení měli v první půli hosté, krátce poté, co Neil zakročil proti nebezpečnému Millarovi. Z následného volného kopu Grainger krásně obstřelil zeď, ale míč trefil pouze vnějšek brankové konstrukce. Po půlhodině hry zahrozil i Hamilton, když si McLaughlin naskočil na volný kop Crawforda, ale míč poslal mimo bránu. Na druhé straně měl na hlavě gól May, ale Černý proti jeho hlavičce dobře zasáhl. Dvě minuty před koncem první půle vyrážel střelu Crawforda Enckelman a z následného rohu už nic nevzešlo.

V nastaveném čase předvedl finský gólman další dobrý zákrok proti zakončení Paixaa. Ve druhém poločase nejprve mířil těsně mimo bránu Antoine-Curier a volný kop Paixaa vyrazil Enckelman. Dostat St. Johnstone do vedení mohl náhradník MacDonald, ale bránu také netrefil. Devět minut před koncem zápasu připravil Grainger míč Millarovi, jehož střela lízla tyč brány Hamiltonu. V posledních minutách hry už jen Mensing uviděl červenou kartu, kterou mu rozhodčí udělil za tvrdý faul na Millara.

Více informací k zápasu

Kilmarnock FC - Motherwell FC 3:1

19.03.2011 13:00

Góly: 24. Manuel Pascali, 44. Jamie Hamill, 51. Liam Kelly - 15. John Sutton

Skvělý výkon Alexeje Eremenka pomohl Kilmarnocku k výhře 3:1 nad Motherwellem, díky čemuž se domácí tým posunuje na čtvrtou příčku tabulky. V utkání přitom vedli hosté po brance Suttona, ale Pascali brzy srovnal a Hamill s Kellym otočili výsledek ve prospěch Kilmarnocku.

Motherwell do utkání vstoupil aktivně, po patnácti minutách hry poslal Humphrey nízký centr do pokutového území, kde se Sutton dostal před Sissoka a učebnicově míč namířil za záda finského gólmana Jaakkoly. Kilmarnock byl rychlým gólem jako omráčený a brzy mohl inkasovat podruhé, když si Sutton naběhl na vysoký míč, ale ten se po jeho hlavičce odrazil od brankové konstrukce. Domácí se poté konečně probudili a ve 24. minutě srovnali stav. Eremenko nacentroval a Pascali, jenž vyskočil výše než Craigan, poslal hlavičku přesně do brány, 1:1.

Do velké šance se po další přesné přihrávce Eremenka dostal Kelly, ale jeho střela jen těsně přeletěla bránu. Tlak domácího týmu pokračoval, po přihrávce Kellyho mířil těsně mimo bránu Bryson a střela Davida Silvy byla tečována. Kilmarnocku se do konce poločasu ještě podařilo otočit výsledek, rozhodčí posoudil Gunningův zákrok na Pascaliho jako faul a z následného pokutového kopu vstřelil Hamill svůj už desátý gól sezóny.

Převaha Kilmarnocku pokračovala i po přestávce, s ránou Silvy si Randolph ještě poradil, ale v 51. minutě rozehrál rohový kop Eremenko, Kelly si našel místo a zvýšil vedení domácích na 3:1. Po inkasované brance se k první šanci ve druhé půli dostal i Motherwell a po spolupráci se Suttonem střílel Jennings, Jaakkola však míč chytil.

Domácí se přesto tlačili do dalších šancí, pokus Hamilla vyrazil Randolph nohami a poradil si i s hlavičkou Brysona. Také poslední desetiminutovka jasně patřila Kilmarnocku, Randolph předvedl skvělý zákrok proti střele Brysona a nepustil ani zakončení Silvy. V závěrečných minutách ho napodobil i Jaakkola, jenž vytěsnil volný kop Hateleyho.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Celtic FC28214361:1767
2.Rangers FC27212460:2465
3.Heart of Midlothian30184844:2858
4.Dundee United291210738:3346
5.Kilmarnock FC301361146:3645
6.Motherwell FC301141532:4137
7.Inverness Caledonian30991239:3836
8.St. Johnstone FC29891218:3433
9.Hibernian FC29951531:4532
10.Aberdeen FC29941631:4731
11.St. Mirren FC29571724:4822
12.Hamilton Academical302101817:5016
Zbývající zápasy
16.03. 20:45Celtic FC - Hibernian FC
20.03. 00:00Aberdeen FC - Rangers FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skácel 2 goly

Reagovat
Liquid

Reagovat
M11

Neuveritelne jak Skacelovi pasuje Heart

Reagovat
smazaný uživatel

Rudovi to neskutečně přeju

Reagovat
naheCZ

nechápu, že ho Bílek nepovolá

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna proti Lichtenštejnsku by se hodil skvěle. Tam bude potřeba mít na place co nejvíc golových hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Rudy

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo HEARTS!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele