základní část, 30. kolo
19.03.2011 13:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - Motherwell FC 3:1

Skvělý výkon Alexeje Eremenka pomohl Kilmarnocku k výhře 3:1 nad Motherwellem, díky čemuž se domácí tým posunuje na čtvrtou příčku tabulky. V utkání přitom vedli hosté po brance Suttona, ale Pascali brzy srovnal a Hamill s Kellym otočili výsledek ve prospěch Kilmarnocku.

Motherwell do utkání vstoupil aktivně, po patnácti minutách hry poslal Humphrey nízký centr do pokutového území, kde se Sutton dostal před Sissoka a učebnicově míč namířil za záda finského gólmana Jaakkoly. Kilmarnock byl rychlým gólem jako omráčený a brzy mohl inkasovat podruhé, když si Sutton naběhl na vysoký míč, ale ten se po jeho hlavičce odrazil od brankové konstrukce. Domácí se poté konečně probudili a ve 24. minutě srovnali stav. Eremenko nacentroval a Pascali, jenž vyskočil výše než Craigan, poslal hlavičku přesně do brány, 1:1.

Do velké šance se po další přesné přihrávce Eremenka dostal Kelly, ale jeho střela jen těsně přeletěla bránu. Tlak domácího týmu pokračoval, po přihrávce Kellyho mířil těsně mimo bránu Bryson a střela Davida Silvy byla tečována. Kilmarnocku se do konce poločasu ještě podařilo otočit výsledek, rozhodčí posoudil Gunningův zákrok na Pascaliho jako faul a z následného pokutového kopu vstřelil Hamill svůj už desátý gól sezóny.

Převaha Kilmarnocku pokračovala i po přestávce, s ránou Silvy si Randolph ještě poradil, ale v 51. minutě rozehrál rohový kop Eremenko, Kelly si našel místo a zvýšil vedení domácích na 3:1. Po inkasované brance se k první šanci ve druhé půli dostal i Motherwell a po spolupráci se Suttonem střílel Jennings, Jaakkola však míč chytil.

Domácí se přesto tlačili do dalších šancí, pokus Hamilla vyrazil Randolph nohami a poradil si i s hlavičkou Brysona. Také poslední desetiminutovka jasně patřila Kilmarnocku, Randolph předvedl skvělý zákrok proti střele Brysona a nepustil ani zakončení Silvy. V závěrečných minutách ho napodobil i Jaakkola, jenž vytěsnil volný kop Hateleyho.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele